mugursoma ([info]mugursoma) rakstīja,
@ 2010-11-21 00:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Redz, ir tā. Ja mana rīcība nesakņojas manī pašā, bet kaut kādos "tā ir pareizi" motīvos, tad šādu rīcību uzskatu par neīstu, tātad sliktāku. Nē, tā nē. Ja zinu, ka vajag kaut ko darīt tāpēc, ka tā ir pieņemts, uzskatu to par spiedienu no sabiedrības, un manī mostas pretestība. Nē, ne tā. Ja man kaut kas ir jādara tāpēc, ka tā ir jādara, tad jūtos kā muļķis, kurš spēlē naivas spēles.

Kad jums, ejot iekšā pa durvīm, sievietes palaišana pa priekšu kļuva par ieradumu? Kad jums, savas jakas uzlikšana uz pleciem, sievietei, kurai ir auksts, kļuva par normālu rīcību, nevis naivu spēli?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]f
2010-11-21 01:21 (saite)
vēl jau ir variants "because it is nice".
nejau visi atver durvis.
nejau visi dod jaku.
neviens tev neko neuzspiež.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mugursoma
2010-11-21 01:48 (saite)
Ne jau par to sūdzos, un ne jau tikai par to, bet drīzāk par lietām, kuras ir pareizas, un kurām ir jābūt pašsaprotamām, bet kuras ir jāmācās. Un kamēr tas nav izveidojies par pieradumu, tas šķiet kā naiva muļķa spēle. Un lai sevi nediskreditētu, varu pateikt, ka to nerakstu tāpēc, ka savos gados vēl neesmu iemācījies atvērt durvis. :) Bet atceros kā agrā jaunībā, kad to mācījos, tas šķita kā atzīšanās sev savā... pat nezinu kā lai to nosauc, bet tas rada tādu teātra sajūtu un kaunu. Kamēr tas nav par pašsaprotamu lietu izveidojies. Un tas notiek visu laiku. Tiklīdz, ko jaunu jāmācās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2010-11-21 13:00 (saite)
tā visa māksla slēpjas iekš prasmes notrāpīt īsto brīdi, lai attiecīgā žesta pilnai izpildīšanai pietiek. tad nešķitīs samāksloti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kashadura
2010-11-23 03:43 (saite)
mācoties apzinies savu nezināšanu. atceries, kad pusaudzībā, kad laidi/nelaidi vecenīti apsēsties savā vietā, vai palīdzēji kādai māmiņai iecelt ratiņus publ. transportā, tad arī tā jocīgā sajūta. ne vienmēr visu var saprast, bet labāk izkustēties no sevis piepirstā gaisa. Lai pacieš ego - vecais mūdzis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?