rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
šorīt dušā, cīnoties ar īsu matu mazgāšanu ar gariem pierasto šampūna daudzumu, sapratu,kur ir mana problēma ar tiem kaimiņu bērniem.

atcerējos jau pavisam aizmirsto labdarības projektu pirms 2 gadiem - kā man likās,ka iedodot mājas un parādot labāku dzīvi, puiku par cilvēku uztaisīšu
un kā viņš iznesa visu,kas kaut cik vērtīgs bija no otrā stāvā. es jau te vairāk neko nerakstīju, bet šoka momenti vēl vairākkārt bija - atrodot sapakotas karotes, veco bībeli un citus štruntus, ietīstītus lakatā dīvāna kastē, kastīti ar vecām kapeikām utt uz krāsnsaugšas, un visvairāk jau redzot rūpīgi izrevidētos tantes plauktus

ok,es jau pat nezinu, kas tur daudz viņam atradās ņemams, gan jau kādi Latvijas laika sudraba lati un kādas rotas lietas. vienīgais,ko es tiešām zinu, bija kaste ar antikvārām grāmatām, tai skaitā jau minētais kareņinas izdevums a4 formātā ar lielām krāsainām ilustrācijām - tā kaste visa bija rūpīgi nafigizēta.

lūk,tas viss diezgan iedragāja manu pārliecību par to,ka bērni no nelabvēlīgām ģimenēm novērtē to,ka dari viņiem labu.
protams, sevi mierinot, es pieņemu,ka viņš izņēma savu mantojuma daļu, galu galā, tās bija viņa vecvecmammas māsas mantas.

stulbi ir tas,ka viņš pat nav mēģinājis atvainoties. jo acīmredzot tas jau tikai man likās,ka mūsu ģimene ir tik maziņa un radiem jāturas kopā.
esmu kategoriski pateikusi,ka nebraukšu pie viņa tēva ciemos,ja viņš tur būs, jo nu skaidrs,ka vēl kādu laiku negribu viņu redzēt ne acu galā.
  • Nu jā, bet viņš jau nebija nekāds bērns vairs, pieaudzis cilvēks pa lielam. Mazu varbūt tomēr var vēl ievirzīt, kamēr pavisam nav izveidojies. Kaut gan- hvz... Brīžiem palasot par šo tēmu, šķiet, ja pirmajos trīs gados pamats nav ielikts, tad pēc tam grūti. Līdzīgi kā ar suņiem, ka pirmie mēneši ļoooti svarīgi. Bet tas jau nenozīmē, ka arī vēlāk nevar suni par cilvēku izaudzināt (vai sabojāt).
    • Jā, kas ielikts ļoti agrā bērnībā, to praktiski nevar izmainīt.

      Bet tas jau nenozīmē, ka viņš nav cilvēks. Vienkārši viņš ir citāds, varbūt emocionāli nedrošs, nespēj uzticēties, tendenci uz zagšanu utt. Bet tāpat vērtīga personība kā visi pārējie. Mēs bieži visu pārāk daudz mērām no sava subjektīvā viedokļa, kādam ir jābūt labam cilvēkam.
      • hmm, man tomēr zagšana neiet kopā ar vērtīgu personību vai labu cilvēku...
        • Viss ir relatīvs. Robins Huds arī bija zaglis. Ļoti iespējams, ka tā bija bērnības trauma. Bet sirds viņam bija laba.
          • droši vien, bet pēc manas saprašanas no ģimenes nezog, vēl jo vairāk no tiem,kas grūtā brīdī pastiepj roku un ļauj dzīvot savā mājā.
            • Jā, tu nevari izmainīt cilvēku un no zagļa radīt godīgu cilvēku. Bet iemācīt, ka nevajag zagt no savējiem, vajadzētu būt iespējams. Cits jautājums, kurus šis puika uzskata par savējiem. Ja ir problēmas ar uzticēšanos, tad tā arī ir lielākā problēma, nevis pati zagšana.
  • nu i nav ko!
  • Nostrādāju 8 gadus ar nelabvēlīgu ģimeņu bērniem. Neredzēju vairs jēgu un no skolas aizgāju. Ja vēl tam bērnam ko labu var parādīt un iemācīt, tad vecāki lielākoties to visu atkal nograuj. Un vainīgs vienmēr izrādies pats. Lai gan tas tā ir ne tikai bērnu pasaulē. Arī grūtībās nonākušiem pieaugušiem nav jēgas palīdzēt, ja paši nelūdz. Beigās attopies mēsliem noliets un nolamāts. Mana pēdējo gadu pieredze. Diemžēl. Negribu zaudēt ticību labajam un ceru, ka var būt kaut kur ir arī citādāk.
  • jā, ir tāda lieta. man bērnībā kaimiņos dzīvoja ļoti jauka liela ģimene. tur jau bija 4 bērni, bet tas foršais pāris paņēma aizbildniecībā vēl vienu. puisis bija tiešām ļoti jauks. vienkārši ļoti jauks cilvēks, bet nu vide dara savu. viņš tur arī beigās bija pierāvis pie nagiem, tādu nepatīkami lielu naudas summu un tā ģimene no viņa atteicās. man par to bija šausmīgi žēl. viņš nebija sevišķi gudrs, kā jau cilvēks, kam augot nav dots gana daudz uzmanības, tas ir mans vienīgais izskaidrojums tādam pavērsienam. ja viņš būtu bijis spējīgs izvērtēt sekas šādai rīcībai, viņš šitādas ziepes, vizticamāk, nebūtu savārījis. man vispār arī nelīmējās kopā, kā tik labsairdīgs puiks var kādam kaut ko atņemt. bet cilvēki mēdz pārsteigt, jā. viņam vismaz bija kauns, kas arī nav maz.

    es domāju, ka tas bija nopietns lūzuma punkts viņa dzīvē. viņam strauji tuvojās pilngadība, kas nozīmēja, ka arī bērnunamā viņam vairs nebija vietas. un tā viņš beigās attapās uz ielas.
  • Ak, bet tas Kareņinas izdevums tik skaists! Ar pelēkajiem vākiem, vai ne?
Powered by Sviesta Ciba