Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-11-20 14:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Maskas
Tas dāņu pētījums, ko daži cibiņi šeit bija minējuši, beidzot esot publiskots. Secinājums, kā jau bija gaidāms - maskas no covid nepasargā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2020-11-20 19:03 (saite)
Es arī domāju, ka kaut kāda efektivitāte jau varētu būt, bet šobrīd zinām, ka tā nav 50%.

Varbūt ir 20% vai tuvu tam, kas nav nekas, bet jāskatās, ka tie būtu uz ķirurģiskajām maskām. Ar parastajām auduma maskām efekts droši vien ir niecīgs.

Vai maskas labāk strādā uz cilvēku neaplipināšanu, nevis paša saslimšanu? Arī varētu būt, bet sabiedrības līmenī tie droši vien arī nebūs vairāk par 20%, jo daudzi jau ne visai rūpīgi valkā maskas un auduma maskas ir mazāk efektīvas, savukārt N95 tiek visbiežāk nepareizi valkātas.

Tāpēc es redzu jēgu maskām veikalos un transportā, bet nevis uz ielas, kā to pieprasa dažas valstis (kā Spānija). Tur tām visdrīzāk nav nekāda efekta, un dati arī liek domāt, ka tā tas ir. Bet nu politiķiem jau vajag izrādīties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mranarhs
2020-11-22 16:59 (saite)
Te ir vietā piebilst, ka pamatmetode ir un paliek distancēšanās. Tāpēc arī tiek ieteikts bez lielas vajadzības uz veikalu neiet, un pilnā transportā iekšā nekāpt. Kam man maska, ja es neeju tur, kur drūzmējas cilvēki? Es saprotu, vienai daļai ir kaut kāda mistiska pārliecība, ka maska tā vai citādi vismaz drusku palīdz, bet es neredzu nekādu pamatojumu tādam skatījumam. Tās auduma maskas gar sāniem vispār ir vaļā, kāda tur baigā kaut kā aizturēšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?