Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-08-15 16:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Maskuballes sakarā
Man sāk rasties aizdomas, ka masku lietošana covid izplatību tikai pastiprina. Neredzu, ka obligāta masku nēsāšana dotu rezultātus. Paskatieties kaut vai uz Čehiju.

Kā un kāpēc tas tā varētu būt, tas jau cits jautājums. Visdrīzāk dažādu faktoru kombinācija - nekvalitatīvas maskas, nepareiza to lietošana, tendence ar masku distancēties mazāk utt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sramgni
2020-08-15 18:09 (saite)
Man jau galvā ir iesēdies tas skats, ko es visu laiku redzu -- cilvēks ar masku uz sejas, bet deguns virs maskas. Formāli iepildīta prasība, bet jēgas nekādas.

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2020-08-15 23:06 (saite)
Bet kas ir interesanti, ka Čehijā inficēto/mirušo attiecība tagad tomēr ir daudz labāka nekā agrāk. Varbūt tas ir labākas aprūpes dēļ, bet varbūt tomēr arī sākotnējā vīrusa slodze ir būtiska. Kas būtu atbilstoši idejai, ka maskas pilnībā nepasargā, bet samazina šo sākotnējo vīrusa daudzumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mranarhs
2020-08-16 14:31 (saite)
Ar to inficēto/mirušo attiecību vai tad nav arī tā, ka epidēmijas vai pandēmijas sākumā tā izskatīsies sliktāk? Jo ejot laikam testē arvien vairāk un attiecīgi piereģistrē vairāk inficētos. Plus laikam ejot uzlabojas ārstniecība, kā rezultātā mazāk mirst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-08-17 11:00 (saite)
Grūti pateikt, kāda daļa tā ir, jo par spīti smagai pandēmijai valstis īpaši necenšas ievākt precīzus datus un analizēt tos.

Bet ja tā ir, ka mirstība ir samazinājusies vairākas reizes labākas medicīniskās aprūpes dēļ, tad jau arī pati pandēmija ir kļuvusi daudz mazāk nopietna. Ja sākotnējais IFR bija 0,6% un tagad ir kādi 0,2%, un tik un tā tie vairumā ir vecie cilvēki, tad nekas īpaši nopietns tas nav. Man šķiet, ka gripai arī IFR bija kaut kur pie 0,2%.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?