Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2022-08-16 16:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
demokrātijas abc
Saeimā var ievēlēt katru pilntiesīgu Latvijas pilsoni, kurš vēlēšanu pirmā dienā ir vecāks par divdesmit vienu gadu.

Ļoti labs princips. Es vienīgi rosinātu nomainīt vecuma slieksni uz 18 gadiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-08-17 13:51 (saite)
Tas ir jautājums par kompetenci. Vadīt dajebko - tā ir profesija, prasme. kuģi, valsti, skolu, fabriku, automobili. Ja tu nemāki to vadīt, ir slikts rezultāts. Ja tas ir tavs auto - tu apdraudi apkārtējos, ja tas ir autobuss - tu apdraudi tā pasažierus. Ja tā ir valsts - visus kas tajā dzīvo, nu un arī apkārtējās valstis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2022-08-17 13:57 (saite)
Izskatās, ka tu gribi vadīt demokrātiju. Vai tev ir kompetence?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2022-08-17 14:28 (saite)
Izdzēsu ctulhu komentu, jo tas ir balstīts nekompetencē par cibas uzbūvi un darbību. Komentu skrīnošana ir normāla prakse, ja ir pretenzijas, ir atļauts doties vienā virzienā ar krievu karakuģi. Tāpat es uzskatu par ētiski apšaubāmu linkošanu komentos uz savu žurnālu ar aicinājumu diskutēt tur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2022-08-17 14:42 (saite)
Tieši tādēļ es teicu, ka prasību ministriem būt kompetentiem (izglītība vai darba pieredze) attiecīgajā jomā uz uzskatu par diskusijas vērtu. Par deputātiem - viņi nevada valsti, viņu uzdevums ir pārstāvēt vēlētāju viedokli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2022-08-17 16:25 (saite)
Iespējams, ka diskutēt par to varētu, kā par kaut ko, kas varbūt arī ir realizējams (atšķirībā no augstākās izglītības prasības kandidātiem uz Saeimu). Te man gan uzreiz rodas jautājums, vai kaut kur kas tāds jau ir ieviests. Man šķiet, ka nav. Un pretarguments varētu būt tāds, ka ministriju darbinieki jau ir ar augstāko izglītību, ministram ir politiski uzdevumi, izpildīt tos korektā veidā palīdz šie darbinieki. Attiecīgi vai var pamatot augstākās izglītības nepieciešamību. Un tad jau, ja tas tiek ieviests, varam nonākt interesantās situācijās, kur, piemēram, partijai ir kāds savs vēlamais ministrs, bet izglītības nav, tad nu partija kārto un apmaksā izglītību, ķeksīša pēc. Vai to vajag?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?