Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2021-09-07 11:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
žesvī slieka
Cancel kultūras bruņinieki vēršas pret Brekti. Visi konservatīvie ir sadevušies rokās un stāv ceļā šiem elles izdzimteņiem. Jo mums ir jānosargā tradicionālā vērtība - māksla.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kisswithafist
2021-09-07 12:38 (saite)
žēl gan, ka bruņnieciskākajiem tuvākā saskare ar mākslu ir noiešana gar bērnu mākslas skolu labi ja. vismaz cik soctīklos manīts. surprised pikachu face.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dombrava
2021-09-08 12:51 (saite)
Manuprāt, ielu māksla ir forša ar to, ka to var skatīt un apspriest jebkurš garāmgājējs, kas uz muzejiem un galerijām neiet.

Patīk dzejnieces I.Pizānes ierosinājums izveidot sienu, kur cilvēki saraksta visu, kas nepatīk, besī, jāaizliedz.Vai arī to, kādu pasauli, pilsētvidi gribētu redzēt. Sanāktu kolektīvs mākslas darbs:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-09-08 17:44 (saite)
jā, tā būtu noderīga siena!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dombrava
2021-09-08 12:47 (saite)
Labums no šī sienas zīmējuma tāds, ka cilvēki vairāk diskutē par mākslu. Viedokļu dažādība ir ok. Katram ir tiesības ko pieņemt, nepieņemt vai būt vienaldzīgam.

Man jau šķiet, ka Brekte nekad nav gribējis būt ērts mākslinieks, kas visiem patīk. Un tas pat būtu jocīgi, ja cilvēkus sajūsminātu provokācija ar beigtiem suņiem skatlogos, pat ja rebeļus saprotu. Bet ja burtiski uz to skatās, es saprotu, kāpēc cilvēki šausminās, jo tas ir pretstats skaistajam. Tāpēc daļai cilvēku var šķist, ka par viņiem ņirgājas.

Pati siena man pašai šķiet rotaļīga, jo naivisms mākslā netraucē, pat patīk, jo reizēm akadēmisks pareizums apnicīgs, pat ja mīlu arī skaistumu. Tā kā darbs pilsētvidē, cilvēkiem ir tiesības paust arī pretēju viedokli, jo katram estētikas izjūta citāda.

Te ir pavisam citāds gadījums par ielu mākslu. https://www.rigaslaiks.lv/zurnals/maksla-tautai-un-burzuazija-355

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?