the lament configurator ([info]morloku_karalis) rakstīja,
@ 2008-12-15 19:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kur es nebraukšu viesstrādāt, lai vai cik smaga tā krīze izvērtīsies
černobiļa:

svina raktuves zambijā:

un metālrūpnicība peru:

ķīmiskā rūpnīca azarbeidžānā:

un mans favorīts, zarīna gāzes rūpnīca krievijā:

tā nav migla, bet smogs. pilsēta ķīnā:


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lenora
2008-12-15 22:30 (saite)
Pripetē tevi nelaidīs pat kā tūristu, kur nu vēl kā strādnieku :)

(Atbildēt uz šo)


[info]koki
2008-12-16 11:05 (saite)
a es gan tai černobēļā labprāt paskraidītu vai ļenkam pie kājas iedzertu čaju! a par rūpnīcām un krieviju un - domāju Tev ir laiks, ja vien jau neesmu nokavējusi ar šito te ieteikumu, sameklēt filmu 4 (2005.gads, Илья Хржановский vai Ilya Khrjanovsky) un kārtīgi noskatīties.
te, lai vieglāk atrast, nosaukumi - 4, Four, Chetyre vai Четыре.
nu ja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2008-12-16 19:55 (saite)
njā, pirmkārt neliels labojums - viena no rūpīcām ir azerbeidžānā. un ainavas acij tīkamas, nenoliedzami - tādēļ jau tās ir šeit. piemēram, augstāk pieminētā rūpnīca, kā es saprotu, ir sasodīti liela, līdz ar ko pa to teorētiski varētu klīst diezgan ilgi, redzot tikai šādus skatus. rūpnīca peru kalnos arī varētu būt iespaidīga. tikai visas šīs vietas ir starp desmit piesārņotākajām pasaulē, līdz ar ko pēc to apciemošanas droši vien vajadzētu rēķināties ar sāpēšanu plaušās un nierēs un vemstīšanos un ko nu vēl, kas varētu sabojāt jaukās atmiņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ao
2008-12-16 18:36 (saite)
Par tādu zarīna gāzi vēl nebiju dzirdējis. No kā tā sastāv, kur izmanto?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2008-12-16 20:11 (saite)
no kā sastāv nepateikšu, droši vien vikipēdijā būs, pie sarin vai sarin gas.

ā, nu re kur ir - tas ir 2-florometil-fosforil-oksipropāns - tātad fluors, fosfors un propāns, kas pašas par sevi ir nepatīkamas vielas, bet šajā kombinācijā pat diezgan riebīgas.

būtībā tas ir ķīmiskais ierocis, kas iedarbojas tieši uz nerviem. ja paveicas, tad nomirst uzreiz (kaut arī tas var būt no nosmakšanas vai kaut kā ne mazāk nepatīkama) - ja ne, tad jārēķinās ar vemšanu līdz mūža galam, ārkārtīgu jūtību pret gaismu, murgiem, atmiņas zaudēšanu, varbūt arī paralīzi.

zarīns principā ir nacistu izgudrojums, bet viņi baidījās to lietot. aukstā kara laikā to ražoja uz velna paraušanu, abas puses - no psrs arī šī rūpnīca. zarīnu lietoja huseins pret kurdu pilsētām, kas noveda pie pirmā līča kara, arī pirms otrā tieši zarīnu meklēja ano ieroču inspektori.

viena no zarīna īpašībām ir tāda, ka tas ļoti ātri, mēnešu laikā, kļūst nelietojams, un tādēļ tas ir jāražo visu laiku no jauna. tātad psrs bija lieli zarīna krājumi, kas turklāt nepārtraukti bija jāatjauno - tātad šajā rūpnīcā (droši vien ne tikai šeit) ir saražots ļoti ĻOTI daudz zarīna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?