the lament configurator ([info]morloku_karalis) rakstīja,
@ 2008-12-15 19:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kur es nebraukšu viesstrādāt, lai vai cik smaga tā krīze izvērtīsies
černobiļa:

svina raktuves zambijā:

un metālrūpnicība peru:

ķīmiskā rūpnīca azarbeidžānā:

un mans favorīts, zarīna gāzes rūpnīca krievijā:

tā nav migla, bet smogs. pilsēta ķīnā:


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]morloku_karalis
2008-12-16 20:11 (saite)
no kā sastāv nepateikšu, droši vien vikipēdijā būs, pie sarin vai sarin gas.

ā, nu re kur ir - tas ir 2-florometil-fosforil-oksipropāns - tātad fluors, fosfors un propāns, kas pašas par sevi ir nepatīkamas vielas, bet šajā kombinācijā pat diezgan riebīgas.

būtībā tas ir ķīmiskais ierocis, kas iedarbojas tieši uz nerviem. ja paveicas, tad nomirst uzreiz (kaut arī tas var būt no nosmakšanas vai kaut kā ne mazāk nepatīkama) - ja ne, tad jārēķinās ar vemšanu līdz mūža galam, ārkārtīgu jūtību pret gaismu, murgiem, atmiņas zaudēšanu, varbūt arī paralīzi.

zarīns principā ir nacistu izgudrojums, bet viņi baidījās to lietot. aukstā kara laikā to ražoja uz velna paraušanu, abas puses - no psrs arī šī rūpnīca. zarīnu lietoja huseins pret kurdu pilsētām, kas noveda pie pirmā līča kara, arī pirms otrā tieši zarīnu meklēja ano ieroču inspektori.

viena no zarīna īpašībām ir tāda, ka tas ļoti ātri, mēnešu laikā, kļūst nelietojams, un tādēļ tas ir jāražo visu laiku no jauna. tātad psrs bija lieli zarīna krājumi, kas turklāt nepārtraukti bija jāatjauno - tātad šajā rūpnīcā (droši vien ne tikai šeit) ir saražots ļoti ĻOTI daudz zarīna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?