Mola ([info]mola) rakstīja,
@ 2012-06-10 22:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēst

Rudzu maizes cepšana otrais dublis. Cerams, ka šoreiz nebūs ārā metams, ja tā - tad nāksies vien mācīties no profiņa dzīvajā. Doma jau tam visam varenforša - nedēļu  raudzīgo maizes baktēriju baroju ar rudzu miltiem, cukuru un ūdeni, t.i., maize ir bez rauga (veselīgāka?) un garša nav salīdzināma ar to, ko var nopirkt veikalos, vismaz tāds galarezultāts ir profiņam. Tā otrā daļa par garšu gan man pagaidām pieklibo un vispār pieklibo. Pirmajā reizē maizi cepu 4h (1,5h vietā) un tā tāpat bija jēla iekšā un vai manu dies'  - doba, jo konsistences apzīmējums "slapjas smiltis" man likās krietni šķidrāks nekā tam, kurš šo apzīmējumu izdomāja.

UPD: viss izdevās lieliski.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]almighty_j
2012-06-10 23:05 (saite)
Garša tiešām nav salīdzināma ar to maizi, kas nopērkama veikalā. bet foršākais variants tādai maizes cepšanai ir tā pati el. maizes krāsns.

(Atbildēt uz šo)


[info]termostats
2012-06-10 23:35 (saite)
Maize bez rauga? Kas tā par ākstīšanos?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mola
2012-06-11 02:13 (saite)
Nu, gudriniek, pastāsti - kā tu cep maizi? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?