Mola ([info]mola) rakstīja,
@ 2011-03-10 23:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:domas, roberts

Šodien jutu pavasara smaržu, škiet, ka kaķis to arī jūt jau kādu laiku, jo visu laiku ņaud nebalsī, instinkti nedod mieru, un tas man liek vēlreiz pārcilāt savu lēmumu par runča kastrāciju. Esmu izgājusi cauri daudz un dažādiem informācijas avotiem par un ap to, sākot ar to, ka to vēlams darīt līdz runcis ir sasniedzis 5 mēnešu vecumu, vēl vienā avotā minēts, ka to var izdarīt uzreiz pēc pirmās "špricēšanas" utt, un kas mani atturēja - kāds informācijas avots vēsta, ka tas kaitē kaķa veselībai. Un ej nu sazin, kas kaķim ir kaitīgāk - visu laiku cīnīties ar saviem instinktiem vai arī šī procedūra, kurai var būt arī negatīvas sekas, toties runcis teorētiski dzīvo mierā ar sevi.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]illumine
2011-03-10 23:24 (saite)
Jebkurā vecumā viņus var kastrēt, tikai saka, ka ja maziņus aizved (8.mēneši, parasti, pēc pirmās špricēšanas), viņi vairs nešpricē. Bet ka lielākie citreiz turpinot to darīt pat tad, kad ir apstrādāti.

(Atbildēt uz šo)


[info]kini
2011-03-10 23:38 (saite)
kā reiz nesen lasīju vecas 'Astes', kur par šito tēmu bija runa un analizēti plusi un mīnusi, bet pievērsu uzmanību tik suņu jautājumam ..

(Atbildēt uz šo)


[info]glam_our
2011-03-11 13:02 (saite)
iesaku kastrēt. viņa funkcija no sugas atražošanas ir kļuvusi par mīļa kaķīša funkciju, domāju, ka šādā variantā likt viņam cīnīties ar saviem instinktiem + vēl bārt par visu ko kas instinktu varā sastrādāts, nu nē. Ir taču riebīgi kaut ko visu laiku gribēt, bet nezināt ko, vai ne? Manuprāt, jāļauj viņam mierīgi dzīvot sava karaļa dzīve bez "tur ārā kaut kas ir, man to vajag".

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?