mmd ([info]mmd) rakstīja,
@ 2019-09-16 11:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Once Upon a Time in Hollywood
Patika, jo gara, jo niansēta, jo bez steigas un ļāva sajust nianses. Ja salīdzinam ar "traditional action", kas ir kā kaislīgs drāziens, šī bija niansēta erotika un maigošanās līdz kulminācijai un vēl fantastiska pēcspēle, kura ļauj vaļu fantāzijai. Bija fantastiski kadri, kad es skatījos un domāju - fak, kā tā var izplānot un novadīt kameru. Bija kadri, kuros piedomāts pie vissīkākajām detaļām (kā piemēram eļļu ēdošs V8 - nevis vienkārši dūmi, bet tieši tas zilais un pēc piedeguma smaržojošais, kas sajaucas ar benzīna dūmiem). Un paviršība/absurdums slepkavības ainās - tas protams Tarantīno rokraksts. Jo slepkavība nav galvenais, bet bez tās (tā pat kā sexā bez kulminācijas) nav jēga nekam - ne pirms, ne pēc.

Ir protams arī otrs skaidrojums - es reizēm asociēju sevi ar piņājošu četrdesmitgadnieku, kurš neredz savas veiksmes un iespējas. Tāpēc jābrauc brīvdienās uz laukiem un jāatrod mans ugunsmetējs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snauts
2019-09-16 12:37 (saite)
Man ļoti patika scēnas ar to sīko skuķēnu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mmd
2019-09-16 12:44 (saite)
Vai ne. Un pirms pirmās scēnas - kā kamera brauca sekundes 10-15-20 līdz apstājās pie viņas zābaku purngaliem ...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2019-09-16 13:00 (saite)
Neesmu diez ko izglītots kino jomā, tāpēc man parasti visādi tādi kinematogrāfiski smalkumi paslīd garām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mmd
2019-09-16 14:28 (saite)
Es arī neesmu, pat ne amatieris, bet kad iedomājos- ir dekorācijas, ir personāžs, kurš iet caur tām un ir kamera, kas seko viņa gājienam un katra sekunde tajā kadrā ir tāda, ka gribas atlaisties klubkrēslā un noelsties - ahhhh....

Un tā ir ar jebkuru profesiju, sākot no sētnieka,kurš filigrāni, profesionāli un eleganti savāc rudens lapas, beidzot ar zinātnieku, kurš spēj iedomāties, iztēloties un aprēķinās Higsa Bozonu. Skatos, klausos un priecājos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?