May. 3rd, 2018 @ 09:26 am (no subject)

Jo vecāka kļūstu, jo vairāk apjaušu, ka man aizvien vairāk dzīvē ienāk pasteļtoņi, nevis tikai baltais un melnais. Jo - kad ieskaties tādā kārtīgā melnumā, saproti, ka tas tāds radies tāpēc, ka daudzi citi viņam katrs pa drusciņai ir iedevuši melnumu. Un savukārt - kad ieskaties tādās lietās, kurās it kā vajadzētu būt pilnīgi labajam - biegās izrādās, ka tas nemaz tā nav. Un tad jūties apjucis.

Es kādreiz domāju, ka mednieki nav īpaši forši - viņi, redz, nogalina dzīvniekus. Līdz mirklim, kad es iepazinos ar kādu mednieku, kas mūs ar draudzeni izvadāja pa mežu. Viņi pieskata mežus, vāc nost malumednieku lamatas, bargā salā piebaro meža dzīvniekus. Un man sāka likties, ka viņi ir daudz vairāk rūpējas par dzīvniekiem, nekā tie zaļie, kas ziemas laikā ielaužas kažokzvēru audzētavā un tos izlaiž savvaļā (gan jau ka lielākā daļa no tiem kažokzvēriem tāpat aiziet bojā - un, iespējams, vēl mokošākā nāvē, nekā tas būtu tai audzētavā - no bada, slimībām u.c.). Vai arī tās lapsas krietni vien panīdētu laukā zaķu un sīko dzīvnieku populācijas tuvākajā apkārtnē (kuras arī ir dzīvas radības).
About this Entry
From:[info]perfekta
Date: May 3rd, 2018 - 01:23 pm
(Permanent Link)
interesanta doma, starp citu. Man arī mednieki vienmēr likās łauni
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: May 3rd, 2018 - 02:24 pm
(Permanent Link)
Welcome to a more real world.
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: May 3rd, 2018 - 10:58 pm
(Permanent Link)
Manās acīs kāds, kas apzināti nogalina, ir nožēlojama dvēsele. Lai stāsta savus sirdsapziņas mierinājuma stāstus uz veselībām, pāris reižu kādu pabaro un tad iet mežā šaut nost. Nav jau Viduslaiki, pārtiku var nopirkt veikalā vai kafejnīcā paēst. Nabadzīgām tautām jau vispār ir tas šmorēšanas kults, krājumi ziemai, saldētavas, pagrabi. Visu dienu nostrādājies, un nāk mājās stundām šmorēt savas zupas, kaut reāli cilvēks jau tā noguris.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: May 4th, 2018 - 11:50 pm
(Permanent Link)
Es esmu apzināti nogalinājusi odus, mušas, prusakus un peles. Tās visas ir dzīvas radības, tāpēc man nav ne mazāko tiesību uzskatīt, ka es esmu labāka par mednieku. Un no pēdējā laika cibas ierakstiem par dzīvnieku turēšanas apstākļiem, kad tie tiek turēti pārtikas ražošanai, man vēl jo vairāk sāk likties, ka salīdzinājumā ar to mednieki ir balti un pūkaini. Jo viņi izdara to, ko viņu vietā izdarītu cits dzīvnieks.
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: May 4th, 2018 - 11:54 pm
(Permanent Link)
Tad labāk, lai dara dzīvnieks. Kaut ko cilvēks iedomājies, ka ir baigais radības karalis un jauksies iekšā dabā.