302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2024-01-17 10:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:working
Mūzika:Dahlia's Tear - Tales From A Feeble Dream: Iridescent Path
Entry tags:civilisation, computers:ai, e/acc, politics

Paralēli oglekļa idiotismam enerģētikā (kas varbūt lēni sāk mainīties uz labo pusi, bet pagaidām ar uzsvaru uz “varbūt” un “lēni”), EU neatpaliek silīcija idiotismā pa ML līniju (kas, protams, ir daļēji saistīts ar pirmo). Pagaidām var likt zināmas cerības uz neratificēšanu, revidētu ratificēšanu vai, sliktākajā gadījumā, uz Briselei tipisku relatīvi lēnu ieviešanu, līdz kurai var pagūt izstrādāt contingency plānus darbu turpināšanai ārpus EU un abiem pārējiem lielajiem saldējošā efekta varas blokiem (US un PRC).

https://www.euaiact.com/

https://www.rungalileo.io/blog/ready-for-regulation-preparing-for-the-eu-ai-act



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2024-01-17 10:28 (saite)
Viņi ir pārskatījušies terminatora filmas vai baidās no kibernacistiem vai cits variants?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2024-01-17 10:42 (saite)
Mans minējums būtu, ka primāri viņi grib izmantot iespēju uzlikt lielā brāļa draudzīgo roku jaunai masīvi transformatīvai tehnoloģijai (ar internetu, par spīti atkārtotiem mēģinājumiem, tas pagaidām tā arī nav izdevies, jo tas paguva uzņemt apgriezienus, ar ML/AI tāpēc jācenšas laicīgi), no kurienes arī akta provīzijas par glaihšaltungu conformity & compliance regulām, atskaitīšanos orgāniem par privātu ML sistēmu incidentiem u.c.

Nu un, protams, dūrīšu vīstīšana par ML sistēmu briesmīgo CO2 pēdas nospiedumu, sliktajiem pikseļiem un DIE DEI doktrīnu ignorējošiem robotiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?