27 July 2022 @ 06:50 am
 
"Mūsdienās vairs nevar izaugt gandrīz neviens jaunietis vai jauniete, kas ne reizi nebūtu redzējis, kā izskatās 10 vai 12 nedēļas vecs auglis. Tas nepārprotami izskatās pēc maza, neaizsargāta cilvēka.

Ņemot vērā to, ka daudzi no šiem jauniešiem un jaunietēm ar lielu degsmi iestājas pret vardarbību un ir gatavi nest personīgus upurus, lai, piemēram, uzlabotu dzīvnieku stāvokli industriālās fermās, stūrgalvīgā nevēlēšanās dzirdēt nekādus embriju aizstāvības argumentus un paša aborta pasludināšana par neatņemamām cilvēktiesībām šķiet dīvaina. Vai tas tāpēc, ka “tiesības” uz dzimumdzīvi un seksuālu kontaktu ar citiem cilvēkiem ir ieguvušas tik neproporcionāli lielu, pat mītisku nozīmi, ka jebkādu sev nevēlamu seku likvidēšana jebkādiem līdzekļiem arī automātiski pieder pie šīm tiesībām?"
 
 
( Post a new comment )
aborigens[info]aborigens on July 27th, 2022 - 09:11 am
ir daži tādi autori uz kuriem pat atsauci nevajag, lai zinātu, kas to raksta :)
(Reply) (Link)
###: HERP DERP[info]terrifyer on July 27th, 2022 - 12:02 pm
"Ar pisienu nāk atbildība"
(Reply) (Link)
putns[info]dumshputns on July 27th, 2022 - 01:09 pm
Nēnu te jau zin arī apakšā ir pieņēmums, ka visi iesaistītie labprātīgi pišās. Naivi un realitātei neatbilstoši.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on July 27th, 2022 - 02:14 pm
Ne visi un ne vienmeer, bet daudzi un paarsvaraa. Man gan vairaak citaataa imponeeja, ka tieshaam.. tie pashi jaunieshi kas iestaajas par dziivnieku dziiviibaam pat aci nepamirkshkjina/neinteresee mazu cilveekbuutnju dziiviibas, lai nu kaa vinjas buutu izceelushaas. It appeared so counterintuitive and crazy and insane somehow..
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on July 27th, 2022 - 07:58 pm
Mass formation psychosis.
(Reply) (Link)
iokaste[info]iokaste on July 27th, 2022 - 08:14 pm
lielakā daļa no dzīvnieku aizstāvjiem mājās tur kaķus un suņus, kurus baro ar industriālās fermās iegūtu gaļu. tā kā tas ir tikai ilūziju plīvurs.
(Reply) (Thread) (Link)
extranjero[info]extranjero on July 28th, 2022 - 12:29 pm
Kaut kādā ziņā pasaule ir tik sarežģīta, ka neviens nespēj pilnībā saprast, kā tā darbojas no pašiem pirmajiem principiem.

Un dzīve ir kā darbs ar vienu funkciju pie lielā konveijera. Ja viss, ko cilvēks zina, ir ieskrūvēt šo vienu skrūvi, kas viņam uzticēta, tad viņš arī tikai spēj izvērtēt savas darbības ētiskās sekas šīs vienas skrūves ietvaros. Varbūt viņš iedomājas, ka šī skrūve ir ieeļļota ar dzīvnieku taukiem, tāpēc tas ir jāmaina, un kamēr tas nebūs novērsts, viņš atteiksies šo skrūvi skrūvēt.

Mašīna, kas tiek gatavota uz konveijera var būt pasažieru autobuss un var būt bruņumašīna karam. Daži aizdomājas jau soli tālāk un iebilst pret savas skrūves ieskrūvēšanu karadarbībai. Bet tad analizē tālāk un secina, ka šis karš ir pret Krieviju, tāpēc atbalstāms. Bet arī tā nav galīgā patiesība, un varbūt ir vēl augstāka izpratne, kurā šī mašīna var nodarīt pasaulei kaut ko labu vai sliktu.

Daudziem tas ir pārāk sarežģīti, tāpēc tik tālu nemaz necenšas domāt, un vienkārši skrūvē savu skrūvi un kasās ar priekšnieku par dzīvnieku taukiem uz šīs skrūves, bet nedomā, ka patiesībā viņš ražo agregātu lopkautuvei.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
iokaste[info]iokaste on July 28th, 2022 - 08:46 pm
pikseļu domāšana :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on July 28th, 2022 - 09:58 pm
Iluuziju pliivurs.. Jaa.
(Reply) (Parent) (Link)