10 August 2021 @ 04:31 pm
 
Es tiešām nespēju ierubīties, kāpēc ir tik liela ņemšanās par antivakseriem. Ja tu esi vakcinējies, tad statistiski iespēja tev smagi saslimt ar koronu ir daudz mazāka kā smagi saslimt ar parasto gripu. So kāpēc rūpēt, ka apkārt staigā antivakseri? Ja negribi saslimt - vakcinējies, ja tev ir vienalga vai saslimsti - nevakcinējies. Tie kas nav vakcinējušies un tad baidās no koronas pārnēsātājiem - antivakseriem, ir saputrojušies.

Vārdusakot, antivakseri priekš vakcinētajiem nav bīstamāki par cilvēkiem, kas sabiedriskajā transportā brauc, saslimuši ar gripu. Vēl pirms pusotra gada to drīkstēja darīt, bet tagad vairs nē?

Manuprāt, šeit atkar izdarās kaut kāda mūsdienu 'esības briesmu' hipersensitivitāte. Nākamais solis būtu izštukot visas tās lietas, ko cilvēki viens otram var briesmīgu nodarīt, un tad izgudrot paņēmienus, kā šos cilvēkus ierobežot. Bet tā kā mēs neviens nevaram akmeni mest, tad mūs visus vienā jomā vai citā būtu jāaplauž un jāierobežo.
 
 
( Post a new comment )
porcelāna lellīte[info]neraate on August 10th, 2021 - 07:53 pm
Tāpēc, ka pagaidām vakcīnu bērniem nav. Pusaudžiem jau ir apstiprinātas, jaunākiem par 12 gadiem nav.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 10th, 2021 - 08:17 pm
Bet vakcineejot gruutnieces, vakciina iziet cauri arii bebiitim. So technically beebiishi jau ir novakcineeti ar gruutniechu asiniim, as it's the same blood system circuit.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on August 10th, 2021 - 08:22 pm
Pagaidi, starp bēbīti un 12 g.v. (5? klase) ir ļoti daudz cilvēku
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 10th, 2021 - 08:39 pm
Nu jaa, es neredzu racionaali nevakcineet beernus, ja bebiishos jau shii vakciina ir atljauta un nokljuvusi. So tas ka deelj antivakseriem smagi saslimst beerni, ir valdiibas putroshanaas un neizdariiba.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on August 10th, 2021 - 08:50 pm
Bērni iet skolā. Bērni iet uz bērnudārzu. Bērni kopā ar vecākiem iet uz poliklīnikām, pasākumiem, teātriem, koncertiem, parkiem, rotaļu laukumiem, ciemos, iepirkties u.t.t. u.t.j.p. bērni dzīvo mājsaimniecībā, kurā cilvēki iet uz darbu, iepirkties, pie ārstiem, uz pasākumiem, kam ir hobiji.


Pie tā, ka šobrīd slimo bērni, nav jāvaino antivakceri, nu nevajag arī viņus dēmonizēt! Ir antivakceri, kurus sabiedējuši radi vai kam ārsti vai daktera kabineta personāls aizliedz vai neiesaka vakcinēties. Nevajag meklēt vainīgo, tas ir pilnīgi bezjēdzīgi, cilvēki nesaslimst tādēļ, ka kaut ko izdarījusi nepareizi un tagad izcieš karmu
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on August 11th, 2021 - 02:07 pm
Fair enough, es vienkārši neredzu iemeslu nevakcinēt bērnus, ja var un rekomendē vakcinēt grūtnieces. Ar ko 5gadnieks ir ievainojamāks par zīdaini (if that is the worry)?

So es domāju, ka ir vietā izdarīt spiedienu uz valdības dubultstandartiem.
(Reply) (Parent) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on August 10th, 2021 - 09:51 pm
nē. tas ir apstāklis, ka uz maziem bērniem testēt vakcīnas ir riskantāk, jo (a) nav adekvāta fīdbeka [sāp/nesāp/kas notiek ar ķermeni sajūtu līmenī], un (b) bērnu fizioloģija ir citādāka.

vēl arī ir runa par to (īpaši UK un citās rietumzemēs), ka vakcinēt bērnus Rietumos, kamēr Āfrikā un Āzijā lielākajā daļā nav vakcīnu pat vislielākajām riska grupām, ir ne vien stulbi (jo mutācijas), bet arī nehumāni.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on August 10th, 2021 - 09:55 pm
Nevis riskantāk, bet nav ētiski. Medicīnā nu jau esam nonākuši līdz tādam līmenim, kad pētījumus, pārbaudes un visu citu veic vispirms uz brīvprātības principa rīcībspējīgiem indivīdiem. Un labi, ka tā. Tieši tādēļ ja vien tā nav procedūra vai medikaments, kas tiek izstrādāts tieši bērniem, tā ir pēdējā grupa, kuru pēta
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on August 10th, 2021 - 10:02 pm
es piekrītu, ka ētikai ir būtiska loma, bet tavs formulējums man nav īsti saprotams. ja bērnus pēta tāpat (neskatoties uz ētiskajiem apsvērumiem), tad kāda atšķirība, vai pirmos vai pēdējos? jeb tu to domāji kā "pēta tad, kad nav vairs citu iespēju"?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on August 10th, 2021 - 10:10 pm
Bērnus nepēta, jo tas nav ētiski. Bērni nosacīti pārbaudes procesā piedalās tad, kad medikaments jau ir izgājis visas citas fāzes - dzīvnieki tādi un šitādi, pieaugušie, stingri aprēķini par devām un to, cik vispār var piedalīties, turklāt ja tas ir medikaments kādas slimības ārstēšanai, tad noteiktas diagnozes noteikta smaguma noteikta protokola pārbaudei. Un neko citu un nekādos citādos apstākļos.
Par to pirmos vai pēdējos vispār neizteikšos, man liekas, ka tas bija pašsaprotami, bet nu varbūt tiešām šķībi uzrakstīju.
Civilizētajā pasaulē ar cilvēkiem eksperimentus neveic, vēl jo mazāk ar tiem, kas nav lemtspējīgi
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
extranjero[info]extranjero on August 10th, 2021 - 10:35 pm
Eksperimentus jeb pētījumus veic ar cilvēkiem, arī bērniem utt. Nu ja vienīgi tu gribi veidot jaunrunu, ka eksperiments ar bērniem nav eksperiments.

Protams, maksimāli ievērojot visas drošības normas un ētikas principus, bet galu galā jau nav citu iespēju, kā riskēt un pētīt.

Daudzas vakcīnas ir paredzētas tieši bērniem. Loģiski, ka tās vispirms dod pētījuma ietvaros nelielam skaitam ar vecāku piekrišanu. Nedarīt to būtu ļoti neētiski.

https://www.who.int/clinical-trials-registry-platform/clinical-trials-in-children
(Reply) (Parent) (Link)
extranjero[info]extranjero on August 10th, 2021 - 11:24 pm
https://www.verywellhealth.com/covid19-vaccine-clinical-trials-for-kids-5184260

Vēl pēc šī redzams, ka Pfizer un Moderna jau ir uzsākušas pētījumus (1. fāzes (pamatā drošums) un 2./3. fāzes (drošums + efektivitāte)) ar bērniem no 6 mēnešu līdz 11 gadu vecumam.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]saka_taisniibu2 on August 10th, 2021 - 08:23 pm
Sākumā grūtnieces ieteica labāk nevakcinēt. Tagad, redz, arī grūtniecēm par katru cenu jāvakcinējas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
extranjero[info]extranjero on August 10th, 2021 - 10:57 pm
Jā, vēl tagad zāļu aprakstā ir norāda, ka iedarbība grūtniecēm nav pētīta, tāpēc nav rekomendēta.

Taču praksē daudzas grūtnieces izvēlējās eksperimentēt un riskēt, un šķiet, ka rezultāti ir labi. Tāpēc jau ir dati, ka tas ir samērā droši.
(Reply) (Parent) (Link)
Vī[info]viipsna on August 10th, 2021 - 08:23 pm
kā varētu 6gadniekus piedzemdēt atpakaļ?
(Reply) (Parent) (Link)
extranjero[info]extranjero on August 10th, 2021 - 11:16 pm
Šķiet, ka mRNS vakcīnas lipīdu nanodaļiņas nešķērso placentu un pats pīķa proteīns asinīs izdalās ļoti niecīgi, tāpēc apšaubāmi, ka bēbītis iegūs nozīmīgu imunitāti.

Bet antivielas gan varētu nonākt viņa asinsritē tieši vai pēc dzimšanas ar krūts pienu. Tas varētu pasargāt kādu laiku.
(Reply) (Parent) (Link)