04 January 2021 @ 10:33 am
 
Šodien ir mana divpadsmitā koronas diena. Jūtos diezgan labi, ja atskaita vārgu, labdabīgu klepiņu un minimāli aizliktu degunu. Izņemot smaržas/garšas zudumu, simptomu ziņā šoreiz tā bija akurāti tāda pati kā pavasarī, tikai mazliet vājāka, jo ķermenis jau laikam zināja, kas pa megavoblu piemetusies.

Viss sākās Ziemassvētku vakara rītā ar parasto savārgumu, temperatūru, galvas/sprandas/muguras/gurnu/kāju sāpēm, glāžainām acīm, kvekšķīgu klepu, svīšanu. Tā muļļājos kādas pāris dieniņas, līdz sākās nelielas iesnas. Iesnu otrajā dienā strauji pazuda smarža.. a la ēdu mandarīnus, vienu apēdot vēl jutu, nākamo lobot - neko. Dienām ritot pastiprinājās sapēs gurnu locītavās un kājās, tā ka nevar nevienu pozīciju atrast, kurā pasēdēt vai pagulēt. Zvanīju izmisumā 111, kur man pateica, lai nomierinos apēdu Ibuprofēnu. Kādā piektajā dienā jutos tīri labi, un aizvadīju pāris dieniņas bez temperatūras. Bet ap kādu 7. dienu temperatūra atkal uzmetās un atkal jutos vārgi un slikti. Visu laiku, kamēr nebija smaržas, paklausīgi ostīju ētersikās eļļas un visu pārējo (vislabākie rezultāti bija ar mild curry powder) un lūdzu Dieviņu lai iemaina manu smaržu atpakaļ pret visiem maniem inertajiem grēkiem ko piekopju. Dieviņš sadzirdēja un pēc trīs dienu limbo, es sāku sasmaržot visādas vēsmiņas.

Smarža ir tik dīvaina, jo reāli es tagad saprotu, ka visas smaržas sastāv no dažādiem elementiem. Piemēram, kamēr smarža atgriezās, es lavandā varēju sasmaržot tikai saldumu, bet ne visu buķeti; vai kafijā tikai dīvainu riekstainu smaržu, eikaliptā savādu amonija smārdu, tējas kokā tikai to lietišķo sausumu bez dziļuma. Tagad jau viss ir nokalibrējies un es esmu priecīga par visām pasaules smaržām, un nekad neaizmirsīšu, kāda privilēģija ir cilvēka deguns. Kamēr dzīvoju bez smaržas, jutos, kā man viena no dimensijām būtu pazudusi un es pasauli vēroju, bet īsti nepiedalos.

Bet nu lūk.. noķēru koronu, lai arī nekad ne ar vienu nesatiekos, nevandos nekur apkārt, tikai reizumiņu pa vietējo pārtikas bodi. Tagad zinu, ka nejutīšos simtsprocentīgi vēl kādu laiciņu, jo arī pavasarī pagāja vismaz mēnesis līdz apklusa visādi dīvaini simptomi un noguruma lēkmes. Man bija mazliet dusmas par to kā es apslimu. Jo vienmēr atļāvos būt iedomīga, ka nu es jau esmu baigais gurķītis, kas dzer turmerika kapsuliņas, skrien +2 grādos pēc celsija, un gatavo divas pilnvērtīgas ēdienreizes dienā, bez cukura. Protams, gan jau ka tas atspoguļojas tajā, ka lai arī bija dažas dienas neērtību, kopumā es jūtos labi un pārslimoju viņu ātri.

Jebkurā gadījumā, vai varēja būt adekvātāks noslēgums tik neadekvātam gadam. Plus, jauno gadu iesākt ar apziņu, ka tagad vismaz kādus trīs mēnešus man būs imunitāte ir gana labi!
 
 
( Post a new comment )
snauts[info]snauts on January 4th, 2021 - 02:13 pm
Man ir tā, ka es no rīta paņemu vakardienas apenes, paskatos vai nav pleķi, paošņāju vai nesmird un tad izdomāju vai ņemt jaunas vai turpināt ar iepriekšējām. Kādā piektajā dienā pēc smaržas pazušanas es pie sevis nodomāju: "Oh, jūs nu gan man ilgi turaties!" un tad pēc kādām pāris sekundēm kā zibens no skaidrām debesīm: "Oh no, fuck, labi, ka es pa māju vien staigāju."
(Reply) (Thread) (Link)
Dzintra čoms[info]mranarhs on January 4th, 2021 - 02:15 pm
Pleķi? =)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
snauts[info]snauts on January 4th, 2021 - 02:26 pm
Un švīkas.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on January 4th, 2021 - 02:20 pm
Such a clean boy! ..Bet 5 dienas? :o Man gan uzreiz izstrādājās visaptveroša panika... ka tagad būs dvieļi, drēbes visi jāmazgā katru dienu, un pat tad tā ir tikai akla ticība, ka viņi labi smaržo.. kā arī par visām iespējamām nākotnes situācijām visos vecuma posmos, kur mani dažādos scenārijos un situācijās deguns pievils trejdeviņas reizes.

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
snauts[info]snauts on January 4th, 2021 - 02:51 pm
A kā tavam draudziņam R, viņam oža arī bija pazudusi?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 4th, 2021 - 02:56 pm
Jaa, uz vienu dienu. Vinjsh vispaar izslimoja viegli, 5 dienu laikaa, 1 diena temperatuuras, mazliet klepus, mazliet shnjaukas, un miers. Bet es pienjemu, ka vinjsh nav tik superjuutiigs par veseliibu kaa es, taapeec tik ljoti nepieveersa uzmaniibu saviem simptomiem un iespeejams kaartiigi vinjus man neatstaastiija.

Bet tev viss OK? Cik noprotu tev nebija nekaadi citi simptomi?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
snauts[info]snauts on January 4th, 2021 - 03:38 pm
Jā, man viss OK. Nākamajā dienā pēc smaržas pazušanas naktī man drusku pasāpēja kājas, bet pa dienu pārgāja. Smarža atkal parādījās pēc kādām sešām dienām un tad vēl nedēļu kamēr atgriezās normālā kapacitātē. Temperatūru es pirmo nedēļu mērīju ik pa pāris stundām, domāju, ka tiklīdz parādīsies tā zvanīšu ārstam un prasīšos uz testu, bet šī tā arī ne uz brīdi nepacēlās.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 4th, 2021 - 04:32 pm
Ai cik labi, stiprinieks. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
snauts[info]snauts on January 4th, 2021 - 04:33 pm
Awww, paldies!
(Reply) (Parent) (Link)
[info]formica on January 4th, 2021 - 03:28 pm
kur suns aprakts
--- noķēri koronu, JO arī nekad ne ar vienu nesatiecies ---

https://youtu.be/PyATVIag9vY?t=2021

https://youtu.be/lJegzdhQjdI?t=2017


varbuut jaamaina taktika? ;)
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 5th, 2021 - 12:06 pm
Re: kur suns aprakts
Šeit jau neviens ne ar vienu negrib vairs tikties, jo visi ir noparanojizējušies.
(Reply) (Parent) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on January 4th, 2021 - 06:25 pm
Izklausās, ka tev biedrs koronu atnesa :D
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 5th, 2021 - 12:03 pm
Varētu domāt, bet viņam ofisā neviens nesaslima, lai arī viņi visi tur blakus strādā.
(Reply) (Parent) (Link)
lilja_brik[info]lilja_brik on January 4th, 2021 - 10:54 pm
omg Tu dabūji divreiz! It's real!
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 5th, 2021 - 12:05 pm
Nu vot.. būtībā tas mani neauztrauktu, jo gripu jau arī var katru gadu izslimot, ja nesapotējas. Bet es neatceros, kad pēdējo reizi pirms pandēmijas būtu ar gripu slimojusi, parasti tikai piedzīvoju tādās vārgas iesniņas ik pa pāris gadiem. A tagad gripa divreiz vienā gadā. Ceru tikai ka ķermenis tagad būs noimunizējies pēc otrās reizes, un trešo reizi varbūt neķersies klāt, vai arī ķersies tikai pēc ilgāka laika.
(Reply) (Parent) (Link)