25 June 2017 @ 06:55 pm
behold  
shkjiet visa pasaule ir sadaliita maacekljos un skolotaajos, un liidz ko tu domaa ka esi sokolotaajs izraadaas tu esi maaceklis, un liidz ko tu domaa ka esi maaceklis izraadaas tu esi skolotaajs, un taa pa rinkji atkal un atkal un atkal

es dziivoju tikai deelj taas sajuutas, kas rodas, ka kaads tevi apskaidro. un aiz ticiibas, ka es nekad nebuushu tik apskaidrota, lai mani nevareetu apskaidrot veel taalaak. un ar katru apskaidroshanu es kljuustu pazemiigaaka un pacelta augstaak, un tas juutas iipashi

un ja apskaidroshana ir patiesa, tad ar to nekas nesameerojas. taa nav kaa izlasiita graamata, kas bija interesants briidis, kas nu ir pagaajis. iista apskaidroshana paarraksta tagadni, pagaatni un naakotni reizee, un taa pacelj tevi uz saviem spaarniem un tu lido augstaak un redzi vairaak un juuties iipashi

un cilveeki, kas tev ir speejiigi taadu apskaidroshanu dot ir kaa zibens shkjeeliens bliivaa, melnaa tumsaa. taadi cilveeki tieshaam ir kaa vissaldaakaa atmoshanaas. gandriiz kaa tu pamosties riitaa esot patiesi laimiigs, ka tu esi pamodies, ka ir riits, ka tu esi dziivs un ka tu esi iekshaa pasaulee, un ka tu redzi pasauli, jo esi pamodies gaishaa, skaistaa, dzidraa riitaa un viss ir patiesi iipashs

man biezhi shkjiet, ka cilveeki nemaz nav pie pilnas apzinjas, kad taads speeks naak caur vinjiem. cilveeki tieshaam ir portaali uz dievu. niciniet cilveekus cik gribat, bet taa ir juusu vieniigaa iespeeja skatiit dievu vaigaa, kameer atrodaties uz shiis zemes pashi savos kjermenjos.

tas, kas mani tik akuuti saviljnjo ir lidojums paari saapeem. taada dievishkja spiitiiba, kas vairs nav spiitiiba jo ir dievishkja, un taapeec ka taa ir dievishkja taa kljuust vienkaarshi par gaismu, un par visvieglaako, elegantaako, graciozaako mieru. gaisma paari saapeem, cauri saapeem, no saapeem, miers veetras acii. ko taadu redzot, piedziivojot, tu pats kljuusti neievainojams un aarpus laika. tu esi pacelts uz spaarniem, tu redzi saapes lejaa un gaismu debesiis, un tev vajag atljaut lai tevi nes augshaa. nesaki neko taadu lai kristu,neskaties atpakalj un nestiiveejies pretii spaarniem kas tevi nes

*

peedeejaa laikaa es mazliet izmisiigi meegjinu atrast katraa situaacijaa patiesiibu, ko pateikt. pashreiz man tas sanaak minimaali un gauzhi nemaakuliigi, varbuut, un vispaar ne vienmeer, gandriiz nesanaak. bet vispaar, jo man ir konflikts. es nedomaaju, ka nav taada vieta uz pasaules, kuraa cilveeks atrodoties, nevareetu pateikt ko patiesu. bet dazhreiz liidz biezhi, ja man nav nekaa patiesa ko teikt, man uzreiz gribas secinaat, ka es atrodos pavisam nepareizaa vietaa, ka man vajag iet prom ar steigu. kameer no otras puses es gribu ticeet, ka visas vietas var buut un ir pareizas, it sevishkji taada vieta, kur es atrodos. tad es naakamais, ko secinu, ir ka es pietiekami nezinu par sevi, vietu un cilveekiem shajaa vietaa ar mani, lai vareetu pateikt patiesas lietas.

dazhreiz atrodoties vietaa un situaacijaa es juutos, kaa manii ir dazhaadas patiesiibas, kas grib verbalizeeties, bet es taas aizturu, nedodu, un galeeji taas nododu, jo nespeeju atrast veidu kaa taas atpestiit no sevis kaa cietuma. un shaadi es nododu vietu kuraa esmu, cilveekus kas ir tajaa vietaa, un iespeejams visu pasauli. taa it kaa es buutu durvis, portaals no vienas dimensijas uz otru - sho pasauli, un taa it kaa es pati staaveetu priekshaa patiesiibai un nelaistu to aaraa - iekshaa shajaa pasaulee. bet es tur nestaavu ar ljaunu noluuku. tas mani padara tik izmisushu, jo es gribu dariit labi ar adekvaatu manieri un pat meistariibu, bet es tieshaam nezinu kaa paiet malaa, neaizejot prom, un kaadas tehnikas es neesmu iemaaciijusies.
 
 
( Post a new comment )
adele_varbut[info]adele_varbut on June 25th, 2017 - 11:09 pm
Man šķiet ārkārtīgi interesanti, ka ir iespējamas šādas attiecības ar kādu cilvēku un man liekas, ka vismaz daļēji saprotu, kā Tu to domā. Tajā pašā laikā tās ir ļoti sarežģītas attiecības. Kaut vai tāpēc, ka šādas attiecības, arī tad, ja tās ir iedvesmojošas, tomēr var vienlaikus radīt nomācošu mazvērtības sajūtu, jo, apzīmējot otru kā "dievišķu" (pat tad, ja tikai kā "portālu uz dievu"), tu viņu nostādi augstākā stāvoklī par sevi. Tajā pašā laikā, ja tas ir otrs cilvēks, tāpat kā tu, tu varētu gaidīt, ka jūs esat vienlīdzīgi. To hierarhiju vēl var saprast, ja runa tiešām ir par ticību Dievam, kas ir kaut kas lielā mērā neaizsniedzams un "ārpus" pasaules, bet attiecībās ar otru cilvēku tā var būt ļoti frustrējoša. Un galu galā var gadīties pamatīgs kritiens un vilšanās, kad saproti, ka arī otrs ir tikai cilvēks.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 25th, 2017 - 11:14 pm
o jaa totaali piekriitu. es to vairaak domaaju par cilveekiem, kas mani iedvesmo. man pashai nav nekaadu attieciibu. taapeec man arii shkjiet, ka skoleenam ar skolotaaju var buut tikai learning relationship, jo you have to be on the same level to have close relationship i think. mani vienkaarshi peedeejaa laikaa ievesmo visaadas lietas, ko esmu salasiijusies un saklausiijusies, un es apcereeju to, cik briinishkjiigi tas ir, un ka vai taadi cilveeki vispaar zina par to, cik vinju ietekme ir dievishkja. ar dievishkjo apziimeejot to sajuutu, kas ir paarpasauliiga un pilna sapratnes un miilesitibas un pazemiibas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on June 25th, 2017 - 11:28 pm
Jā, ļoti saprotu par tiem iedvesmojošajie cilvēkiem. Es tomēr arī nedomāju, ka tā problēma varētu rasties tikai personiskās attiecībās (lai gan tajās īpaši pastāv briesmas otru idealizēt), jo, nu, arī skolotāju ir iespējams idealizēt un pēc tam saprast, ka viņš arī kļūdās. Man ir gadījies nonākt tādās situācijās, kad kāds cilvēks ārkārtīgi iedvesmo, un tad es parasti ļoti svārstos - no vienas puses gribas dzīvot šajā ļoti neparastajā un, jā, brīnišķīgajā pieredzē, bet, no otras puses, negribas ļauties pašapmānam. Bet man šķiet, ka tāda svārstīšanās jau notiek bieži, kad esi ar kaut ko ļoti aizrāvies.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 25th, 2017 - 11:33 pm
jaa luuk te arii laikam ir maaciiba, ka neidealizeet skolotaaju, bet priecaaties par maaciibu. protams, cilveekiem automaatiski sanaak aizrauties ar veidolu nevis saturu. bet es domaaju, ja kaut kaada maaciiba pacelj sirdi, un ja fokuss ir tieshi uz to, nevis skolotaaju, tad visam vajadzeetu buut labi. ja patur domu praataa, ka pat visviedaakais skolotaajs ir cilveeks, taatad inherently flawed to some degree.

paldies par sho - atkaartoshana zinaashanu maate :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 25th, 2017 - 11:36 pm
kaut gan esot cilveekam, biezhi maaciibu var saklausiit tikai, ja saakumaa aizraujas ar skolotaaju, kaut kaadu skolotaaja energjiju, manieri
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on June 25th, 2017 - 11:42 pm
Jā, šis arī mēdz radīt to ambivalento attieksmi - ka dažkārt nevar saprast, vai vari nošķirt vēstījumu no otra cilvēka un arī vai vari nošķirt no kaut kādiem saviem aizspriedumiem. Bet es arī negribu radīt wet blanket efektu! Es zinu tos brīnišķīgos brīžus. Vispār man šķiet, ka tādu dzīvē varētu būt arī vairāk. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 25th, 2017 - 11:56 pm
jaa, dazhreiz nav izveeles kaa vien noshkjirt, bet citreiz varbuut pat labaak ir nenoshkjirt. it's sort of ambivalenti, kaa saki. bet es domaaju, ka ja kaut kaada sajuuta neiztur 'wet blanket' testu, tad taa sajuuta taapataas nav iista, bet gan idealizaacijas maldi. un ilgterminjaa, cilveekam ir deriigi buut pateiciigam par shaadu atmaskoshanu.

lai arii gribeetos shaadus cilveekus, briizhus dziivee vairaak, mani nepamet domu, ka vinji dziivee ir izkaartoti tieshi tik reti vai biezhi, kaa pienaakas, kaa ir labaak pasha izaugsmei. jeb tik biezhi vai reti, cik cilveeks ir speejiigs uznjemt savaa sisteemaa. citaadaak notiktu taada apzhilbinaashana, manupraat.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]miegamaasa on June 25th, 2017 - 11:51 pm
Man patīk šī doma, jo man arī liekas, ka cilvēki un tēli man apkārt mūždien ir skolotāji un lielākoties viņi nemaz to nezina un tur nav īsti nekādas attiecības. Man liekas, ka cilvēks ir vislabākais skolotājs, jo tā pat visas gudrības ir caur cilvēku radītas cilvēkam, labi ne visas, jo pārējā daba arī māca, kukainis, stikla gabaliņš you name it, bet ja māca cilvēks tad atrast tos skolotājus kas patīk arī kā cilvēki ne tikai kā skolotāji liekas kā savienoties ar viņiem dvēselēs un griezties roku rokā.. un tad šķirties un atrast nākošo skoltoāju, tuvu, tālu, dzīvu, mirušu.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 26th, 2017 - 10:12 pm
jaa, i just can't get over how magnificent it is. katru reizi, kad taa notiek pamats izsitas no kaajaam un paarnjem utter awe. taa tieshaam ir dveeselju grieshanaas roku rokaa. dziive tieshaam ir deja.
(Reply) (Parent) (Link)