20 May 2015 @ 05:15 pm
 
mani ir pieviilis arii zen. es nevienam no vinjiem diemzheel neticu. taa ir kaarteejaa pasaules lieta. izklausaas peec perfektas teorijas, kas visu atrisina, bet kas vienkaarshi nav patiesa, jo es tai neticu. es vienkaarshi domaaju, ka vinji visi melo vai izliekas par to, ka ekistee kaut kas aarpus 'self'. es nedomaaju, ka ir 'no-self', es nedomaaju, ka 'self' un 'no-self' var eksisteet reizee. es domaaju, ka visi, kas saka, ka divi fenomeni var eksisteet vienaa spacetime simultaneously, ka vinji vienkaarshi kaut ko nav liidz galam sapratushi. ja 'no-self' eksisteetu un buutu fundamentaalaaks par nonievaato 'self', tad kaapeec vinji kaa aktieri turpina izlikties par 'self' un mijiedarboties ar pasauli? tas ir bad faith. vinji nevar gribeet mijiedarboties ar pasauli, ja vinju nav. turpinaat izlikties par 'self', kad tu esi sapratis, ka tu esi 'no-self' ir taapat kaa izlikties, ka tu esi 'no-self' nezinot un nesaprotot, kas tas ir. tikai pirmais ir sliktaak, jo tas ir very very bad bad bad faith. absoluuti visi zen cilveeki ir jehovas liecinieki un es nevienam no vinjiem neticu. un man kremt, ka vinjiem dziivee ir tik prieciigi, kameer vinji visi ir in bad faith about some long and magical story. bet man nekremt, jo vinji visi vienkaarshi gulj. ja es buutu uzzinaajusi, ka mans 'self' ir iluzija, un ka iisteniibaa mans cilveeka veidols ir maza daljinja no sapnja, ko skataas mans kosmiskaas apzinjas being, manaas interesees buutu tuuliiteeji beigt izlikties, ka es esmu mazinjsh kjieparinjsh zudis bezgaliiga sapnja taalaakajaa stuuriitii. un tas nav iespeejams, jo es neticu, ka apzinja var reizee pieredzeet visu un daljinju no visa, jo pieredzot visu, vinja nevar justies kaa maza daljinja. un ja apzinja visu un daljinju pieredz pamiishus, tad vinji galu galaa ir noshkjirti un respektiivi daljinjai ir sava realitaate. un ja daljinjai ir sava realitaate 'self', tad kaapeec vinji visi turpina teikt, ka 'self' neeksistee un ir iluzija? ja 'self' ir iluuzija tad arii 'viss' ir iluuzija, no 'self' skatpunkta, kas ir domineejoshais, un vinji to nedriikst noliegt. ja jau vinji visi noliedz skatpuktu kaadaa atrodas un no kura purpina visas savas transcendentaalaas idejas, tad visas vinju idejas ir tikpat noliedzamas. zen ir nelogjisks, un viss kas ir nelogjisks ir neizprasts un kvantu logjika ir hipsteris un witgenshteins 4ever 

es domaaju, ka mani intereseeja zen, jo man bija bail no absurda un pasaule shkjiet skaista bet disintegreeta un lacking. es domaaju, ka no taadas sajuutas vienmeer gribas tverties, kas visticamaak diemzheel ir kaut kaads gjenteetisks instinkts. varbuut beerni nav zinaatkaari, bet vienkaarshi konstanti nobijushies par visu kas notiek apkaart which is fair enough. bet tagad es sho sajuutu ieluudzu. pat ne ieluudzu, es ljauju vinjai paarklaaties paari. es domaaju, kameer eksistee laika pluudums tikmeer nekas nevar nebuut absurds un nekas nevar palikt paaraak absurds. liidz ko jebkas kljuust smags vai absurds, es lajuju paarklaaties domai par laiku, kaa tas paarshalcas un nosmacee visus ugunjus, un viss beigaas vienmeer kljuust nebijis. 

es vienkaarshi negribu, lai man dziivee kaads jebkad kaut ko iestaasta un es vairs ljoti negribu arii nevienam neko iestaastiit, it iipashi sev. kaapeec, ja tu esi cilveeks, tev ir jaashivereejas un with great frenzy jaamanipulee ar konceptiem un objektiem un subjektiem? uz kaadu galu? kaapeec, kad kaut kas notiek, cilveeki saka taadas lietas kaa 'jaa shis ir nosleepumainais liktenis, ai mees tik daudz ko pasaulee nezinaam, bet redz kaa visi celji ved uz romu, es vienkaarhsi daru lietas jo dziive caur mani straavo'. vai tas attaisno to, ka cilveeki randomly and frantically izveelas lietas, ko dariit, lai izbeegtu no absurda? neuztraucies, absurd, es pie tevis vienmer palikshu my love i cherish you 

 
 
( Post a new comment )
[info]wirefearsblack on May 20th, 2015 - 07:48 pm
tu esi vien no tiem cilvēkiem , kas pievērsušies ir/bija visām tām karma/maharishi/emo lietām? Jeb es esmu svešā purvā?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 20th, 2015 - 08:09 pm
zen nav emo, it's anti-emo. es vnk izlasiiju vienu biezu zen graamatu, un uz briidi man shkjita, ka tas sasaucas ar zinaatni un theory of everything, bet es maldiijos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]wirefearsblack on May 20th, 2015 - 08:28 pm
Maharishi teiktu 'maldīšanās ir ceļš uz pareizo ceļu' :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 21st, 2015 - 06:28 pm
bet tas neko konkreetu nenoziimee, tas ir vienkaarshi kaads teikums, kas labi izklausaas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]wirefearsblack on May 21st, 2015 - 06:53 pm
Tieši tā.
(Reply) (Parent) (Link)
(Anonymous) on May 20th, 2015 - 10:42 pm
bet vai tad, kad tu pasaki "viss ir absurds" tu gadījumā tajā pašā brīdī neatcel šim apgalvojumam līdzi nākošos apakštoņus? vai arī šis izteikums nav absurds? proti,mar stingru, paredzamu un sagaidāmu patiesības vērtību?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 21st, 2015 - 06:31 pm
kaadus apakshtonjus? absurds nevienaadojas ar 'nepatiess' vai 'neeksisteejoshs', vismaz mana izpratnee. absurds ir, manupraat, taa dekonstrueejoshaa doma-sajuuta, kas seko deluuzijai, ka kaut kas ir svariigs vai likteniigs vai ideaals
(Reply) (Parent) (Link)
honeybee: saruna[info]honeybee on May 20th, 2015 - 10:51 pm
IMO jebkura teorija, kas "visu atrisina", vai nu nav patiesa, vai arī tai nafig nav jābūt patiesai :)

Man nākamais solis pēc zen bija Alan Watts, esi mēģinājusi? Mierīgi var paklausīties kaut kādas lekcijas, kas ir visur kur pieejamas biezā slānī, viņš ļoti mīlīgi dīlo ar to inherent absurdu, kurā tu, cilvēks, mēģini skaidrot šo eksistenci, lai arī pats esi daļa no tās.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 21st, 2015 - 06:33 pm
nee, es ticu, ka kaut kur ir kaada teorija, kas plniigi visu atrisina. un varbuut tas ir 'absurds'

es zinu wattsu, es vinjus visus zinu un vinji visi ir absurdi un in bad faith
(Reply) (Parent) (Link)
[info]khosmos on May 21st, 2015 - 12:38 pm
ar zen ir tā, ka, kamēr nepieredzi, tikmēr nesaproti. viss reliģiskais misticisms savā ziņā ir zen, jo tu nevari pieredzēt Dievu, kamēr esi ieslodzīts ego. true šamanisms ir mastery over illusion (kas nozīmē nevis tikai izlikšanos vai rotaļu, bet spēju nokļūt "priekškara otrā pusē"). tā tev nav ultimate self-help recepte, kā raksta kaut kādās grāmatu anotācijās un new age forumos. pat ja tu esi sasniedzis to "no-self" un neesi pārvērties par pure light kā Buda, tu vienalga esi kolektīvā spama sūklis un esi spiests atkal un atkal sašķīst kosmiskajos putekļos. tikt vaļā no iluzorās realitātes būtu tik fucking vieglāk, ja mēs tos debesskrāpjus galvā spridzinātu visi kopīgi nevis pa vienam, lol. tu saki, ka nesaproti "izlikšanos par self", bet kur tu vispār vari nebūt self, kamēr atrodies šajā ņudzošajā skudrupūznī? seriously, kādas ir opcijas?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]khosmos on May 21st, 2015 - 01:40 pm
btw, zen (just like all of them) ir pieredzes deskripcijas, tā kā arguments par skatupunkta noliegšanu šeit nedarbojas - tās nav nekādas filozofiskas spekulācijas. nav iespējams nekā citādi nodot mesidžu kā tikai caur šīs realitātes simboliku, that's it. un kāpēc lai tu gribētu kaut ko nodot, ja reiz tevis nav? nevis tevis nav, bet tu esi viss, un tu esi pieliets ar prieku un mīlestību, un pretī tev nāk viens tāds skumīgs emo, un tu vienkārši nespēj saturēt to, kas plūst pāri malām.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on May 21st, 2015 - 06:53 pm
bet man nekaa bez ego nav, es neuzskatu, ka es esmu kaut kur ieslodziita. un man nepatiik, ka cilveeku esenci sauc par 'ego' un taa it kaa tas buutu kaut kas nievaajams.

kameer cilveeka buutiiba nav in bad faith un ir empaatiska un atveerta un introspektiiva, es nedomaaju, ka no taas ir jaatiek valjaa vai jaaizlauzhas. mana pieredze ir taada, ka ja es meegjinu atmest savu esenci, tad paliek tikai debiils, paralizeets, inerts tukshums, kas ir aukstasiniigs un sasalis, kam pa visu ir vienalga, kr laiks un telpa apstaajas.

man shkjiet, ka shamanisms ir iluzija, nevis ka cilveeka esence ir iluuzija.

kaads pure light? kur tads ir? ja tu esi pure light, tad tu nevari buut reizee suuklis!

es domaaju, ka ja cilveeks saprot, ka vinjsh nav 'self' bet 'viss', tad vinjam automaatiski atkristu visa pasaule. tas ir taa kaa tu sapnjo, un tad peekshnji guusti apzinju un saproti, ka tu sapnjo, un ka tu iisteniibaa neesi, piemeeram, kaut kaads brunjurupucis par ko sapnjoji. un tagad tu saki, ka lai arii tu apzinies, ka esi cilveeks un esi pamodies, ka tev nav izveeles un tikuntaa jaadodas atpakalj sapnii buut par brunjurupuci?

piedod, ja es izklausos histeeriska un niciiga, vienkaarhsi es tamliidziigus jautaajumus gribu uzdot visiem tiem zen cilveekiem, bet man nav iespeejas. un tu izklasies peec loti zen cilveeka.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]khosmos on May 21st, 2015 - 10:36 pm
jā, problēma ir tāda, ka daudzi domā, ka bez ego nekā nav. :) bet, acīmredzot, ar ego tu saproti pilnīgi visu savu būtību. es ar ego domāju visu to troksni, kas traucē atrasties šeit un tagad - vēlmes, ekspektācijas, nepatīkama pieredze, no kuras izriet bailes pievilties, sociuma piešķirtās lomas. no tā visa attālinoties, tu iegūsti pavisam citu realitāti. spēja identificēties ar vismazāko putekli kosmosā nav trūkums, bet absolūtā mīlestība. tev nav vajadzīgs guru, ja tu pats esi sev guru (un ar guru šeit var saprast pilnīgi visus autoritatīvos spēkus, kas dominē pār tavām izvēlēm). es saprotu, ka brīžiem izklausās, ka man ir aizgājis jumts, bet no mana skatupunkta tavs ego vienkārši traucē uztvert manu mesidžu.
un par bruņurupuci - kad iemācīšos valdīt pār matēriju, pastāstīšu, kā izdzīvot šajā realitātē bez ēdiena, pajumtes, personu apliecinošiem dokumentiem un tikai ar mīlestību. :)))
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 22nd, 2015 - 01:37 am
girl, es ljoti labi redzu tavu skatpunktu, jo man pashai taads ir, viens no, veel aizvien. bet es tur pashlaik negribu atrasties, jo tas man liek justies ievainojamai un taa it kaa es zinaatu aptuveni 0.000...001% no pasaules, teju neko un visas manas izveeles un dveeseles objekti ir kljuudas. so es negribu domaat, ka tas, kas ir patiess, vareetu taa likt justies. visticamaak agri vai veelu es atkal iedreifeeshu zen laukos, un peectam atkal buus absurdi 0 zen 1 absurdi 0 zen 1 0 0 1 1 0 liidz bezgaliibai.
(Reply) (Parent) (Link)
(Anonymous) on May 21st, 2015 - 03:23 pm
turklāt, kā vispār kaut kas var pievilt, kāda ideja, koncepts? tas notiek tikai tad, ja pasaulē dodies ar ekonomista apziņu, commerce - proti, ja es tev, pasaule, kaut ko dodu, ieguldu tevī, tad tev man kaut kas jādod atpakaļ. un,protams, cilvēks jūtas pievilts, kad izrādās, ka biznesmenim, uz kuru liec savu naudu, cerot uz kādu profitu nākotnē, pašam eventuāli nekādas naudas nav.

taču, ja dosies pasaulē ar došanas apziņu, tu nekad netapsi pievilta. jo devējs un dāvinātājs nevar tikt pievilts.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 21st, 2015 - 07:00 pm
nee es neskatos uz to taa. es vienmeer domaaju, ka pati sevi pieviilu, noticot kaadai iluuzijai, esot in bad faith par kaut ko, having great expectations, ka man vajadzeeja zinaat labaak.

galu galaa arii tas, ka zen cilveeki ir zen, pat ja tas neeksistee, taa nav vinju vaina vai probleema, tas ir mans bad faith, ka man shkjita, ka vinji runaa patiesiibu un ka, ja es izlasiishu pietiekami daudz deskriptiivu vaardu es apgaismoshos or something, ka vinjiem ir pienaakums to peec iespeejas labaak komuniceet citiem cilveekiem.

absurdi
(Reply) (Parent) (Link)