11 April 2023 @ 04:43 am
 
Great, tagad arii Dalai Lama ir pedofiils, so gross. Then again, ko gan citu sagaidiit no pirmaa baushlja paarkaapeejiem.
 
 
( Post a new comment )
[info]miilucibu5 on April 11th, 2023 - 07:10 am
Mani arī mēreni pārsteidza šī ziņa, bet kāpēc Tev rodas ideja par pirmo bausli šajā sakarā?

Vai tiešām uzskati, ka lielākā pasaules daļa, kas nav kristīgā, ir zudusi?
Jā, it kā "visi" dzirdējuši par Jēzu, bet cik lielas izredzes ir musulmanim vai hinduistam iet pret visu vidi un radiem, draugiem, pievērsties kam nepiederīgam viņu kultūrā?

Esmu par šo pietiekami daudz domājis, diskutējis ar kristiešiem, un tur pretī ir akla siena. Viņi redz Dievu kā chatbotu – 0 vai 1. Nekādas Dieva žēlastības "tā ir rakstīts, un ne mums to apstrīdēt". Viņi nav ar Dievu, viņi ir ar teroristu, kas nolēmis pazušanai 3/4 cilvēku.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]miilucibu5 on April 11th, 2023 - 07:11 am
zivs

/neesmu vēl gatavs atgriezties pie zivs/
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on April 11th, 2023 - 08:17 am
Es domaaju jebkursh, kursh sevi pasludina par gariigu autoritaati paarkaapj to bausli, vienalga kura religjija. Un no taada cilveeka var arii citus greekus sagaidiit.
(Reply) (Parent) (Link)
木[info]dombrava on April 11th, 2023 - 11:47 am
Iespējams, tas ir pašu kristiešu iekšējai lietošanai, lai nekļūtu remdeni un neatšķaidītu savu mācību. Bet nu oficiālā dokumentā diezgan iejūtīgi formulēts, jo tad jau cilvēki paši sevi padara par dieviem, lemjot, kurš pazudīs un kurš ne. "No senseniem laikiem līdz pat mūsdienām daudzām tautām ir nojausma par noslēpumaino varu, kas ir klātesoša pasaules lietu kārtībā un cilvēka dzīvē. Dažkārt tās atzīst Augstāko Būtni vai pat Tēvu. Šī atskārta un atziņa piepilda šo tautu dzīvi ar dziļu reliģisko jēgu. Līdz ar kultūras attīstību reliģijas cenšas atbildēt uz šiem jautājumiem, izmantojot arvien precīzākus jēdzienu formulējumus un izkoptāku valodu. Hinduismā, piemēram, cilvēki iedziļinās dievišķajā noslēpumā, to izpaužot neizsmeļamā mītu daudzveidībā un dziļos filozofiskos prātojumos, bet glābiņu no dzīves grūtībām meklē dažādās askētiskās dzīves formās vai dziļā meditācijā, arī ar mīlestību un paļāvību meklējot patvērumu pie Dieva. Budisms savās dažādajās formās atzīst šo mainīgo pasauli par radikāli nepietiekamu un māca, kā cilvēki ar dievbijību un paļāvību var panākt pilnīgu atbrīvošanos vai arī ar savu piepūli vai augstāku spēku palīdzību sasniegt apskaidrību. Tāpat arī citas reliģijas visā pasaulē dažādi cenšas remdēt cilvēka sirds ilgas, piedāvājot ceļus, t. i., doktrīnas, praktiskus norādījumus, kā arī svētos ritus.(..) Mēs nevaram piesaukt Dievu kā mūsu visu Tēvu, ja nevēlamies brālīgi izturēties pret kādu no cilvēkiem, kas radīts pēc Dieva līdzības. Cilvēka attieksme pret Dievu kā Tēvu ir tik cieši saistīta ar viņa attieksmi pret cilvēkiem kā saviem brāļiem, ka Svētie Raksti saka: “Kas nemīl, tas nepazīst Dievu.” (1 Jņ 4, 8)"

https://www.vatican.va/archive/hist_councils/ii_vatican_council/documents/vat-ii_decl_19651028_nostra-aetate_lv.html


(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]miilucibu5 on April 11th, 2023 - 12:42 pm
Man ir ļoti maz zināšanu, lai izkopti par to domātu. Varu piekrist, ka "izmanto arvien precīzākus jēdzienu formulējumus", un lai paši nenomaldītos.

Diemžēl, manas pēdējā laika diskusijas ir bijušas ar ļoti šauru grupu, ko pat nebija vērts pieminēt. Tur nav pat pirmās klasītes līmenis, kaut zinās nocitēt jebkuru Rakstu vietu. Esmu sapratis, ka tie cilvēki bailēm tic vairāk nekā Dievam. Tikai iekaltās dogmās viņiem Dievs ir absolūti labs.

Man pašam ir lielas grūtības nodefinēt attiecības ar kristietību, bet esmu audzis šajā kultūrā, un kūtrajās lūgšanās rādu to, ka ticu, cik spēju, bet es nezinu.
Man vienkārši nav bail domāt, kaut ir bijība, un uzskatu, ka Jēzus ir parādījis taisnāko ceļu. Un man staro pretī. Es to vienkārši saņemu, un neuzvedos domās kā gudrinieks, jo man to dāvina.

zivs
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on April 11th, 2023 - 09:46 pm
Interesanti kā tu izvēlies citēt tieši kontaminētā vatican_ii herētiskos dokumentus, nevis tradīcijā balstīto. "Hei, es esmu totāli riktīgāks trū kristietis nekā visi tie vecmodīgie melnsvārči, tāpēc domāju, ka kristus patiesībā bija ateistisks hipijs hehe!"
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 16th, 2023 - 11:39 am
/kristus patiesībā bija ateistisks hipijs /

nu vismaz jūdaisma disidents noteikti
(Reply) (Parent) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on April 11th, 2023 - 08:04 am
Saki, neatšķiras tik daudz no katoļu priestera, ja?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 11th, 2023 - 08:08 am
True!
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on April 11th, 2023 - 08:21 am
Precizēsim, ka homoseksuālisti starp katoļu priesteriem un Vatikāns 2.0 ir abominācija, kas to visu veicināja.
Tajā pašā laikā neaizmirsīsim, ka bauslīgi žīdu rabīni košļā zīdaiņu krānus as per their job description.
Kas attiecas uz pedo musdienu sekulārajā pasaulē, tad tā atšķirībā no augstāk minētajām eksotikām, ir jau vienkārši masu industrija, kas tiek pakāpeniski legalizēta un normalizēta masu saprātos. Baby steps, hehe.

Lamas izdarības no vienas puses pārsteidz, no otras, viņam iespējams jau sen ir demence. Vai arī tāds pats CIP assets kā Francisks&Co. Galu galā gan viens gan otrs visu mūžu popularizējuši modernisma herēzes. Tagad varbūt vairāk atklājas tā viņu daba, līdzīgi kā ar Baidenu, kas regulāri uzmācas bērniem pat publiski zem kamerām.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]formica on April 11th, 2023 - 09:10 am
https://archive.is/FRe4k

"For the Dalai Lama, perhaps the only positive thing to emerge from the CIA program was its effect on people’s thinking."

Iespeejams, CIA nolemts nomainiit poster boy
" ..the Tibetans had simply fitted into America’s larger policy of destabilising or overthrowing Communist regimes, and when that no longer applied, they were abandoned."
(Reply) (Link)
putns[info]dumshputns on April 11th, 2023 - 12:47 pm
Pirmkārt, Nevajag apsaukāties. Otrkārt, man tikai tā liekas, vai tu esi uzņēmusies tiesneša lomu?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on April 11th, 2023 - 06:30 pm
I feel very strongly about child molesters.
(Reply) (Parent) (Link)