meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2010-09-09 09:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kapu svētki
Pēc lasītāju lūguma - daži teikumi par "Kapu svētkiem". Man ļoti patika. Pēc izrādes sazvanīju māti, kura teica, ka viņai palicis iespaids: kopējā noskaņa kritiķu slejās bijusi negatīva un bāzēta uz "cik-tad-var-hermani". Man - tieši otrādi - skatoties izrādi un zinot, ka izziņots oficiāls stāstāmgabalu iestudēšanas nobeigums, uik pa laikam uznāca žēlums un skepse par to, vai mani vispār vēl "normāls" teātris interesē, jo tieši "Zilā kalna Marta", "Ziedonis", "Stāsti", "Mīlestība" utml pēdējos gados izlutinājuši mani ar trāpīgiem strāvas sitieniem pa sirsniņu un zudušās paradīzes refleksiem tajā. Ja nu varam pavilkt stāstāmgabalu ērai svītru, tad mans tops ir:

1. Latviešu mīlestība
2. Ziedonis un visums
3. Vectēvs
4. Zilākalna Marta
5. Latviešu stāsti
6. Kapusvētki
7. Melnais piens


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kaplacis
2010-09-09 10:08 (saite)
un citos teātros nekas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]meness_berns
2010-09-09 10:31 (saite)
Nu esmu pēdējās sezonās redzējis "Mirušās dvēseles", "Skolu", "Jūdas skūpstu" Dramā, "Karali Līru" Valmierā. Ir plānā noskatīties visus pēdējo sezonu Valmieras megahitus, bet Dailē un parastajā Dramā (vienreiz mēģināju "Māsu Keriju" noskatīties - vēēēē) - piedodiet, neuzskatu, ka tas provinciālais balagāns saucams par teātri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]meness_berns
2010-09-09 13:05 (saite)
Atcerējos! Piedodiet par skarbiem vārdiem. Dailē biju uz "Jērādiņu" un nopriecājos, ka mana meita jūsmo par tām pašām Pētera Liepiņa fiškām, par ko pirms 25 gadiem es.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]inese_tk
2010-09-09 12:54 (saite)
man akal tie Kapu svētki kaitinoši garlaiko. es ar domāju apmēram tāpatās - "cik-tad-var-hermani". ne jau tādā ziņā, ka stulba tēma - atkal latvieši un vēl par kapiem, bet tāpēc, ka galīgi neizstrādāti. cik var sēdēt rindiņā uz skatuves, stāstīt stāstus un fōnā rādīt smukas bildītes - Latviešu stāsti jau bija, Marta bija un Melnais piens arī. dusmas, ka nevīžo neko jaunu izdomāt. man šķiet, ka tēma ir gana pateicīga, lai normāli izvērstos un padarītu to stāstu stāstīšanu krietni interesantāku un aktīvāku.
starp citu, aizkulisēs dzirdēts baumojam, ka laika (3 gab pirmizrādes ļoti īsā laikposmā) un iedvesmas trūkuma dēļ režisors esot diezgan konkrēti izteicies - tā kā nekas ģeniāls mums šobrīd prātā nenāk un laika arī pavisam maz, davai mākam kā maunam. un tas man šķiet pavisam, pavisam negodīgi pret sevi, aktieriem, skatītājiem un mākslu vispār.
neatstāj arī sajūta, ka to visu varētu dzirdēt arī vienkārši aizbraucot uz kārtīgiem lauku kapu svētkiem un iejūkot pūlī. vislabāk vienā lielā radu barā. tā izrāde tāds vienkārši kapu svētku konspekts sanāk.

p.s. a mans tops apmēram tāds pats kā Tavējais. tik es drošvien apstātos pie vietas nr.5 un vairāk savā topā neko neliktu. un pirmās vietas man divas - nevaru izšķirties starp Ziedoni un Mīlestību. nu laikam jau tomēr ar tā Mīlestība.

(Atbildēt uz šo)


[info]strazds
2010-09-09 23:59 (saite)
interesanti, cik vēl daudzi ir redzējuši tik hermaņa izrādes

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?