meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2017-02-22 09:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Šajā stāstā katrs vārds skan kā dziesma!


=======================================

Paziņojums presei!
Filma “Uzbrukums valstij” izcīna balvu Londonas kinofestivālā!

Šī gada 3.februārī Happy Art Museum, Galerijā ”Rīga”, notika poļu režisora Andžeja Tarkovska – Kiliševska dokumentālās filmas „Uzbrukums valstij” („Attempt on the State”) slēgtā demonstrācija, kas uzņemta pēc Ināras Vilkastes grāmatas motīviem.
Savukārt 7.februārī, Happy Art Museum, Galerijā ”Rīga” notika tikšanās ar filmas režisoru Andžeju Tarkovski-Kiliševski, kurš ieradās Latvijas galvaspilsētā īsā vizītē, lai jau pats atbildētu uz žurnālistu jautājumiem. Andžeju Tarkovski-Kiliševski var saukt par paaudžu režisoru, jo ir viens no slavenā režisora Andreja Tarkovska jaunākiem pēctečiem. Andrejs Tarkovskis radījis tādus mākslas šedevrus, filmas ”Stalkers”, ”Solāris”, ”Spogulis”, ”Nostaļģija” u.c..
Diemžēl uz tikšanos nebija ieradies neviens no raidījuma ”Nekā personīga” žurnālistiem, lai personīgi tiktos ar Andžeju Tarkovski-Kiliševski un pajautātu interesējošos jautājumus, bet tas ”Nekā personīga” netraucēja 12.februāra raidījumā demonstrēt sižetu ar jau citu, sevi kā filmas idejas autori pozicionējošu, Krievijā labi zināmo ”darboni” Natāliju Pinsku, kuras darbošanās ar ”labdarību” un afērām plaši aprakstīta vairākos turpinājumos starptautiskās informācijas aģentūrās ar intriģējošu nosaukumu: ”Vieglas uzvedības afēriste”(tulkots no krievu valodas).
Bet karavāna mēdz iet arī tālāk.
Starptautiskajā kinofestivālā, kurš risinājās no 12.-18.februārim «The International Filmmaker Festival of World Cinema LONDON» dokumentālās filmas “Uzbrukums valstij” režisors Andžejus Tarkovskis-Kiliševskis saņēma balvu nominācijā “ Labākais ārzemju dokumentālās filmas režisors”. Pirms festivala noslēguma tiešsaistes preses konferencē filmas režisoram A.Tarkovskim-Kiliševskim un grāmatas autorei Inārai Vilkastei bija jāatbild uz festivāla direktora Dana Hikforo daudzajiem jautājumiem.

Dokumentālā filma "Uzbrukums valstij. Neērtais Vaškēvičs" 2016. gadā saņēma daudzu festivālu balvas. Novembrī filma izcīnīja galveno balvu Polijas pirmajā nacionālajā mākslas festivālā "Orzel-2016"  ("Ērglis-2016"). Pirms tam iegūtas pirmās vietas Eiropas kinofestivālā  TMC London Film Festival kategorijā Best Feature Documentary un starptautiskajā kinofestivālā The International Indie Gathering Klīvlendā (Ohaio, ASV). Dokumentālā filma ir pieteikta un tās dalība apstiprināta vēl vairākos  ievērojamos kinofestivālos. Filma tika demonstrēta Eiropas parlamentā, starptautiskajās konferencēs, slēgtajos seansos Eiropā, kuros skatītājos izsaucot šoku.

«The International Filmmaker Festival of World Cinema LONDON» notika Lielbritānijas galvaspilsētā no 12.-18. februārim. Festivālā demonstrēja vairāk kā simtu dokumentālo un mākslas filmu no ASV, Kanādas,Japānas, Eiropas un Āzijas valstīm. Papildus informācija: www.filmfestinternational.com

22.02.2017.
Heino Jankovskis


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]starro
2017-02-22 15:24 (saite)
bet Dita Rietuma klusē. klusē arī kinoraksti un Liene Linde @ satori. klusē arī delfikultūra.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]usne
2017-02-22 15:52 (saite)
Toties LR1 krustpunktā un īstenības izteiksme 15min neklusē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?