meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2016-02-10 09:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
(Turot dažiem cibiņiem sestdien doto vārdu, tad nu mēģināšu cik iespējams koncentrēti pateikt, ko atšķirības starp Tricky un "Manowar" liecina par to, kā iekārtota pasaule.)

Tricky bija bezpersonisks un vienaldzīgs. Uz Tricky aizgāja neliels cilvēku daudzums, kuriem likās, ka tas ir stilīgi, bet nevienam (nu, iespējams, pāris fanu pirmajās rindās) tas nebija Dzīves Notikums, līdz ar to arī ne mākslinieks sajuta kādu pūļa enerģiju, nedz bija ieinteresēts šo enerģiju pumpēt no savas puses. Pieļauju, ka publikas vidējais inteliģences līmenis bija samērā augsts, līdz ar to līdzu nāca arī pretenzijas par to, ka pie etiķetes pieder neatvērties mūzikai, nedzīvot tai līdzi, jo tas taču būtu tik primitīvi un plebejiski.

Savukārt uz "Manowar" klišeju un naivuma pilno šovu pulcējās vairāk ļaužu, kā arī no tiem kādi 90% bija cilvēki, kam tas bija Dzīves Notikums - visi šie ādas vestēs ar motoklubu emblēmām tērptie gaļas kalni, kuri no sava nodokļus nemaksājušā nelielā biznesa Aizputē vai Valkā sagrabinājuši 2 x 65 eiras sev un sieviņai, kurus sieviņas nesa ārā pēc konča. Viņu acīs bija Tāda Laime. Kiča videoprojekcijas ar degošiem cietokšņiem, zibens šautrām un kailām sievietēm, dūmiem un uguni uz skatuves, basenes stīgu raušana un dāvāšana publikai - tas viss tik saldsērīgi atgādināja par nevainīgo pasauli, kad mēs visi bijām tīri un rokenrols bija dzīvs, ka es laimīgs kopā ar visiem ķērcu "hail and kill" un "we are worriors of the world".

Tricky 0 - "Manowar" 1.

Kāds paradokss! Tricky organizētāji dāvāja ielūgumus visādiem hipstrīgiem viedokļu līderiem, izvietoja reklāmas portālos, un likās - nu šim tak jābūt komerciāli veiksmīgam projektam, jo tas uzrunā maksātspējīgo hipsteru vidusšķiru. Ne tur bija daudz publikas, nedz emocionālā baudījuma. Kamēr "Manowar" organizētāji vienkārši pateica - būs! (nu labi - vēl pāris outdoorus aplīmēja un drusku SWH Rock pareklamējās), un visiem 40-50 gadīgajiem mūžīgajiem puišeļiem motoklubu ādas vestēs bija skaidrs - tas ir 65 eiro vērts. Un, protams, ka bija vērts! "Manowar" publika labi zināja, kas viņi ir vismaz šovakar - trū metal pīpl. Bet kas bija Tricky publika? Nekas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]watt
2016-02-10 10:38 (saite)
meh. mākslīgi pretnostatīta publika kuru nav jēga ne salīdzināt, ne konfrontēt, arī nopelt vai slavēt.
kā saka, nu tu salīdzināji pirkstu ar dirsas caurumu.

(Atbildēt uz šo)


[info]rasbainieks
2016-02-10 10:47 (saite)
wah, tu trikija feilu noraksti uz publiku?

(Atbildēt uz šo)


[info]ernuerna
2016-02-10 11:19 (saite)
Man gan nešķiet, ka salīdzināji publiku. Uztvēru, sapratu, ticu, kaut nebiju

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ernuerna
2016-02-10 11:20 (saite)
P.S. Man gan nav ne jausmas, kas ir triky, bet paskatīšos

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaplacis
2016-02-10 14:24 (saite)
Bet trikijs jau vienkārši ir tāds - chill

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?