meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2014-09-08 10:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
4.septembris. Vāgnera zāle. Cītīgi iepazīstoties ar "Survival Kit" eksponātiem, sāku briest tam, ka manā dzīvē iestājies periods, kurā uzskatu, ka 90% no tā saucamās laikmetīgās mākslas ir sūds.

5.septembris. "Tumsas vara" JRT. Cik labi, ka teātrī māk uztaisīt tādu iestudējumu, kurā visu laiku ir spriedze, un laiks aizrit pilnīgi nemanot. Līdzīgi kā citās Šmita izrādēs priecē, cik ļoti tiek pievērsta uzmanība mizanscēnās cilvēku izvietojumiem kā attiecību spriedzes simboliem, un pat piedomāts, lai viņi ik pa laikam uz brīdi it kā sastingst konkrētās grupās un pozās, kas iedod to sajūtu, ko filmās epizodes ar brīdi palēninātiem kadriem. Diemžēl, pēdējās 20 minūtes tik neveiklas, ka liekas, ka žetonvakara ludziņa sākas, un tas sačakarē labo kopiespaidu. Sorry, Mis S., bet mēs jau Tev nebaidījāmies arī to pateikt JRT pagalmā uzreiz pēc izrādes.

6.septembris. "Boļševička". Pārliecība, ka 90% no laikmetīgās mākslas ir sūds, nostiprinās. Arī Eglītis un Neiburga necepī. Protams, ir dažs labs mākslas darbs, kas sasmīdina - metro, tamborētā māja utml, bet kopumā viss tas "mēs - mākslinieki anarhisti - patērētāju sabiedrībai parādīsim fakuci" sēž aknās. Bļin, neaizmirstiet, ka kapitālistu sistēma jūs baro, lai jūs varētu savu baigo dumpi praktizēt un dīkdieņoties! Au izteica minējumu, ka tas kreisais bērnišķīgums dominē, jo vienkārši Kresei tāda gaume, un tāpēc no visas pasaules atlasa tieši to. Bet nu telpas tai Ganību dambī ir burvīgas - piekrītu visiem, kas jau to atzīmējuši pēdējās dienās.

6.septembris (turpinājums). Zinātņu akadēmijas koncertzāle izskatās burvīgi, ideja par zinātniekiem un Sinfoniettu (kas Balto nakšu programmiņā ierakstīta kā SiMfonieta - yeah! kur tālāk, es prasu?) jau bija laba, bet to zinātnes doktoru priekšlasījumi bija tāds infantīlisms, ka gribētos palūgt nākamgada budžetā zinātnei nepiešķirt ne centa no manas nodokļu maksātāju naudas. Ja tāda ir latviešu zinātne, labāk lai tās nav vispār.

6.septembris (turpinājums turpinājums) Spīķeros performance "Migla" ir skaistākais un iespaidīgākais, ko vispār var dabūt! :)

6.septembris (turp. turp. turp.) Domā Dzejkoncerts. Ļoti laba režija, kas iespaidīgi dejotājus arvien vairāk tuvina un tuvina dzejniekiem, kas uzstājas, līdz ar Vērdiņu viss priekšnesums sajaucas čupu čupā, un tas ir lieliski. Ostups un Vigulis - garlaicīgi. Gaile - pārāk tīniski. Auziņa un Vērdiņš - super!

6.septembris (nobeigums). Bērnudārzs Grostonas ielā. Spēlējam cirku ar lielu mīkstu metamo kauliņu, pārvietodamies paši pa spēles laukumu kā kauliņi. Sadzērušās audzinātājas baro mūs ar kūciņām, un visi ir tik priecīgi un laimīgi.

7.septembris. Piecus lielus cukurmaisus ar āboliem un pilnu "Rimi" maisu ar pīlādžiem novācām Kuldīgā. Atvedām mājās un nu tik spiedīsim, spiedīsim to sulu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mis_sarajevo
2014-09-08 11:14 (saite)
Man šķiet, ka problēma ar beigām ir tāda, ka mūsdienu cilvēkam šāda tipa beigas nekādi nespēj radīt līdzpārdzīvojumu, jo neviens vairs tādās kategorijās nedomā un nerīkojas.

Galu galā, kurš vairs spēj nopietni uztvert "reliģisku ekstāzi"?

(Atbildēt uz šo)


[info]inese_tk
2014-09-08 16:40 (saite)
es pati vēl neredzēju, bet man visi kolēģi žēlojās cik drausmīgi garlaicīga un lēna esot Tumsas vara, bet beigas esot vnk grandiozi briesmīgas. daži to visu stāstīja tik dzīvi, ka man jau radās iespaids, ka es pati esmu izrādi noskatījusies un tādējādi esmu izniekojusi 3.5h savas dzīves laika :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]au
2014-09-09 13:24 (saite)
nē nē nē, garlaicīgi Nav Nemaz, tikai tā beigas, tās beigas..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?