meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2013-09-25 12:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Īsumā par galveno
Līdzko pērnās desmitgades sākumā tika ieviesta brīvās deklarēšanās sistēma, nodeklarējos Padures pagastā, un, šķiet, kļuvu par vienu no lielākajiem nodokļu maksātājiem, domāju, ka kādu bērnudārza auklīti vai pavāri gan jau ka uzturēju. Arī attieksme no vietvaras bija ļoti cienīga. Ceļš vienmēr tika laicīgi izšķūrēts un gandrīz nekad nesanāca palikt ieputinātam 3 kilometru attālumā no tuvākā krustojuma, kur sākas valsts ceļu uzturētāja kompetence. Kopš mans IIN nu iet Kuldīgas novada kopkasē, nekas nav mainījies uz ļauno pusi, vietvaras attieksme joprojām ir ļoti mīlīga. Protams, kopš tās deklarēšanās ~90% sava dzīveslaika pavadu zagļu un korumpantu pārvaldītajā ūdensgalvaspilsētā (izņemot 2009./2010.gada ziemu, kad sēdēju deklarētajā dzīvesvietā un rakstīju disertāciju). Paldies Dieviņam, bet nav tik spiedīgi apstākļi, lai kāds štrunta mērelis vai vicemērelis varētu mani piespiest mainīt nostāju tikai tāpēc, lai ģimenes budžetā būtu ietaupījums uz trolejbusu izmantošanas rēķina.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2013-09-25 12:57 (saite)
āmen

(Atbildēt uz šo)


[info]au
2013-09-25 13:08 (saite)
esmu dzimis galvaspilsētā un audzis arīdzan un visu mūžu maksājis kapeikas šiem ceļiem un ielām un apgaismojumam arīdzan.
bet
lai es izbaudītu reto reizi siltā tramvajā par man pienākošos lētāko summu, man nils šķiebj lietot personalizēto talonu. izklausās pēc kāzām ar satiksmi, nu nē

(Atbildēt uz šo)


[info]amatieris
2013-09-25 13:21 (saite)
Taisni tā.
Viens otrs laikam attapās, ka vajag naudu aģitācijai, bet RD budžets vairs nav mega biezs.
Manos laukos tie daži k gadā, ko samaksāju nodoklī ir no svara. Te tos iztērēs lai nodrukātu avīželi ar smaidīgu saldo pārīti pirms vēlēšanām (labākajā gadījumā).
Da nu nah...

I vēl - man mamma savulaik braukāja katru dienu uz Rīgu strādāt, dienā bija 4 braucieni ar sabiedrisko. Kur tad viņai deklarēties? Stacijā?

(Atbildēt uz šo)


[info]traffico
2013-09-25 21:06 (saite)
Wow- kāds ir no Padures?!
Puse manas bērnības tur pagāja ciemojoties pie tēva māsas! :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?