meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2012-07-12 09:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Omulība atlikušajai dienai
http://www.delfi.lv/news/national/politics/zurnals-publisko-55-slegsanai-ieteikto-augstskolu-studiju-programmas.d?id=42503792


Dažas idejas iet kopsolī ar fundamentālām civilizācijas vērtībām: Piemēram, ka Kritisīgās vadības skolai liek slēgt Uzņēmējvadības programmu, par to tak jau Jēzus teica, ka naudas mijējus naher ārā no tempļa.

Tas tomēr arī kaut ko liecina par šo valsti, ka nevienai no sīkajām skolelēm nav teikts, lai aizvet komunikāčus, laikā, kad pat LU saražo ik gadu desmitiem šitādu, kas nezin, ko darīs darba tirgū, un kuru dēļ pat tas slavenais skandāls ar Mango sludinājumu radās.

Toties, kas man abnormāli dikti tīk: šitā ir Ze Strukturālā Reforma ever-ever, kas noteikti radīs Ekonomisko Izrāvienu - ka Vidzemes augstskolai iesaka nemācīt guļbūvju taisīšanas bakalaurus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2012-07-12 14:15 (saite)
Tev tiešām ir šizofrēnija, kā to atzīmēja IB. Varētu padomāt, ka pats nepiedalies šo nekam nederīgo "komunikāču" saražošanā.
Bet, protams, paši augstākie prāti un talanti jau veido portālu DELFI, kas pa lielam pastāv, atreferējot citu mediju sagatavotos materiālus.
Tu taču esi informēts, cik lielu lūpu uz jums par šo te pašu ziņu ir uzmetis IR?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]meness_berns
2012-07-12 14:21 (saite)
Ir tāda Ināra Egle, kura kādreiz esot teikusi "Skumji par to Ir, viņus tak neviens necitē". Būtu pratušies un zemi noslaucījuši to priekšā, kas viņiem pievērš uzmanību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-07-12 14:22 (saite)
:)
Bet tu neatbildēji par savu lomu netalantīgo un vājo "komunikāču" sagatavošanā.
Jā, un vēl par topiku - saraksts ir nepilnīgs. Vai arī kāds ir izdiedelējis, lai viņu no tā izsvītro. Vēl vasaras sākumā no "neoficiāliem, bet drošiem avotiem" dzirdēju konkrēti par divām augstskolām, kurām ieteikts atteikties no komunikāciju programmām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-07-12 14:23 (saite)
augstskolas bija jāliek pēdiņās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]meness_berns
2012-07-12 14:26 (saite)
"tu neatbildēji par savu lomu"

aber bitte:
http://klab.lv/users/meness_berns/91254.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-07-12 14:27 (saite)
bet joprojām turpini vispārināt (par "dižgaru" sarakstu vēl varētu padiskutēt)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]meness_berns
2012-07-12 14:23 (saite)
Kas ir IB?

Un par to "pa lielam pastāv" mēs varētu pastrīdēties ar kvantitatīviem datiem par avotu proporcijām, un baidos, ka dažs labs, kas sevi par oriģinālsatura titāniem iedomājas, beigās izrādītos uz relīzēm sēdoša atmirstoša vēstures kļūda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-07-12 14:26 (saite)
IB = Brikše, tajā pašā Mango skandāliņā.
Kvantitatīvos datus labprāt apskatīšu un atvainošos, ja būs, par ko.

Btw, rudenī LaŽA grasās rīkot "konferenci/diskusiju par sasāpējušu tēmu - cik daudz un ko tieši drīkstam pārpublicēt viens no otra. Nav noslēpums, ka drukātie mediji nav apmierināti, ka ziņu portāli pārpublicē viņu sagatavotus materiālus, kamēr vienlaikus notiek pretējais un ir mediji, kas paši aicina interneta medijus izmantot viņu saturu, lai gūtu lielāku publicitāti. LŽA mērķis ir ne tikai šo jautājumu izdiskutēt, bet arī pieņemt labās prakses vadlīnijas, ko brīvprātīgi/piespiedu kārtā aicināsim izmantot visus Latvijas medijus. "

Es gan tikai atreferēju LaŽAs saraksti. Man nav pretenziju, ja manus tekstus izmanto interneta mediji, galvenais, lai atsauces būtu pienācīgas un lai nebūtu pārspiests teksts 1:1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]meness_berns
2012-07-12 14:39 (saite)
Paradoksālā kārtā es ar drukātajiem šajā sakarā esmu vienā laivā, jo manās interesēs ir, lai visi mazie un nekrietnie tiktu piežmiegti. Es arī, starp citu, no pārspiedējiem ik dienas ciešu. Vakar pat Swedbankas keisu spieda no manis nekaunoties visi, pat pēdiņas atstājot vietā, kur tās 90% nebūtu paši attapušies ielikt.

Tiktāl piekrītu. Bet! (godmanisks)

Tas pārspīlētais patoss par tēmu "palīgā, izvaro, visapkārt pārspiedēji!", kas Spriņģes un Gorbunovas tviteros utml - to gan es uzskatu par šizofrēniju augstākā mērā. Vai arī par agonizējošu drukāto mēģinājumu ķerties pie pēdējās niedras.

Jo normāli (ja nebūtu visādi pārspiedēji sapisuši pamatkonceptus) būtu, ka, ja kāds ir kaut ko lielisku izcēlis, tad visi viņu citē, atsaucās, komentē, izvērš, utt, utt. Dombis šavulaik gadiem par šito besījās - viņš bija saskatījies analogus viņējam šovus citās Eiropas valstīs, kur katru dienu nākamajā dienā notiek plaša polemika pēc katra tāda šova publiskajā sfērā. Šī Eiropas prakste tad po-vašemu arī sanāk aiz tā, ka pašiem savu ideju nav, ka baigi viegli pārspiest?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-07-12 14:45 (saite)
Pa lielam tā cepšanās ir nedaudz jokaina, pieļauju, ka, ja nenotiktu pārspiešana, par atsevišķiem drukātajiem daļa portālu auditorijas neko pat nezinātu :D Taču ir atsevišķi gadījumi, kad arī es mēdzu sapsihoties. Viens no hrestomātiskajiem gadījumiem bija, kad kājas atstiepa Ima Sumaka, tā kā man viņa vnm bijusi tuva un interesējusi, atļāvos (tad vēl pie portāla strādāju) nevis tikai pārtulkot nāves ziņu, bet arī pierakstīt no sevis ļoti daudz klāt. Un vari iedomāties manu pārsteigumu, kad pēc nepilnas stundas viena no vadošajiem portāliem mūzikas sadaļā eiraudzīju savu tekstu, bez nevienas atsauces, taču ar visiem krāšņajiem epitetiem :) Tad gan uzreiz bija zvans uz to kantori un ziņa tika pārtaisīta par vienkāršo tulkojumu.

Taču, ja atsauces ir korektas, ir labi. Un vēl labāk ir, ja viens medijs iesāk tēmu, otrs to turpina, atsaucas uz pamataziņu, bet pats papildina. Tajā gadījumā jau mēs varam sākt runāt par profesionālu un atbildīgu mediju telpu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]meness_berns
2012-07-12 14:47 (saite)
Uz šīs samiernieciskās nots jāpaliek. Citādi nezinu, kas te notiek - kaut kā laikam nācija nav pieradusi pie tropu klimata, visiem vate galvā, visi tādi nervozi visapkārt, re pat mēs - veci, mierīgi cilvēki, uzšvirkstējām tikko šajā disputā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?