mēneši ([info]meeneshi) rakstīja,
@ 2012-05-16 19:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kartupeļi Anna
Kaut kur internetā uzdūros tam, ka, ja kartupeļus sagriež plānās ripiņās (līdz 4-5mm, lai gan man 5mm šķiet nu jau 2x par biezu) un kārto cepamtraukā ar biezām sienām (čuguna pannā, keramikas vai stikla cepamformā), kas noziesta ar izkausētu sviestu, pa 1 kārtai vienu uz otra kārto kartupeļus, kārtas pasālot/sapiparojot un pārslakot ar izkausētu sviestu, līdz trauks ir pilns vai kartupeļi beigušies, tad liek to krāsnī 220 grādos un cep ap stundu (vai mazāk, cik nu kuram karsta krāsns, daudz kartupeļu utml), līdz tie gatavi (viegli izdurās cauri ar dakšu), tad tos kartupeļus saucot kartupeļi Anna, lūk.

nu un ja sviestu liek mazāk, toties pirms cepšanas, pārlej ar saldo krējumu un pa virsu uzber mazliet muskatrieksta, tad sanākot Gratin Dauphinois (nav ne jausmas, kā lai to latvisko).

pasniedz, saprotams, ar ko grib. nu tur, gurķiem, jebkādu gaļu vai lasi (ō, ar mazsālītu lasi noteikti ir nomnomnom), vai ēd tāpat, kā nu gribās.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2012-05-16 20:01 (saite)
tā apvārīšana, domā, ir kritiska? vārīt, tad dzesēt, tad griezt man vienmēr ir licies mazliet par daudz ņemšanās. bet nu jā, kartupeļu kārtainie sacepumi vispār ir šššausmīgi plašs lauks visdažādākajām variācijām :)

es šitos šoreiz taisīju, jo A. tēvs mums nesen uzdāvināja virtuves kombainu. tagad ik pa brīdim gatavoju kaut ko, kur tas agregāts noder. sašķēlē perfektās ripiņās minūtes laikā :> tas pats ar jebkā rīvēšanu. (pirms mums tas uzradās es tādu nemaz nemaz negribēju, hehe, bet tagad nemaz nesūdzos)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?