kartupeļi Anna
Kaut kur internetā uzdūros tam, ka, ja kartupeļus sagriež plānās ripiņās (līdz 4-5mm, lai gan man 5mm šķiet nu jau 2x par biezu) un kārto cepamtraukā ar biezām sienām (čuguna pannā, keramikas vai stikla cepamformā), kas noziesta ar izkausētu sviestu, pa 1 kārtai vienu uz otra kārto kartupeļus, kārtas pasālot/sapiparojot un pārslakot ar izkausētu sviestu, līdz trauks ir pilns vai kartupeļi beigušies, tad liek to krāsnī 220 grādos un cep ap stundu (vai mazāk, cik nu kuram karsta krāsns, daudz kartupeļu utml), līdz tie gatavi (viegli izdurās cauri ar dakšu), tad tos kartupeļus saucot kartupeļi Anna, lūk.
nu un ja sviestu liek mazāk, toties pirms cepšanas, pārlej ar saldo krējumu un pa virsu uzber mazliet muskatrieksta, tad sanākot
Gratin Dauphinois (nav ne jausmas, kā lai to latvisko).
pasniedz, saprotams, ar ko grib. nu tur, gurķiem, jebkādu gaļu vai lasi (ō, ar mazsālītu lasi noteikti ir nomnomnom), vai ēd tāpat, kā nu gribās.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: