tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2022-03-15 19:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:descendum

Descendum laikaposmā no 2011-2020
Pirms kāda laika saņēmu biedrības "Ascendum" gada pārskatus (2011-2020), kurus konvertēju svētajā ekselī (liels paldies - ja vēlies saņemt datus ekselī - let me know).


Īsumā: ziedojot Ascendum vai šīs biedrības galvenajam produktam - satori - jūs atbalstāt partiju Latvijas attīstībai. Un kas ir Latvijas attīstībai? Latvijas attīstībai ir Edgara Jaunupa biznesa projekts. Tā paša izpalīdzīgā Edgara, kura dēļ Putina ķēdes oligarham Avenam ir Latvijas pase. Nauda nesmird, vai ne? 
Satori ir pa_lēto nopirkts medijs (R.Tukišs var nākt mani labot, ja viņam izdevās par satori.lv nokāst lielo piķi) caur kuru atspoguļot un apmplificēt šīs partijas ideoloģisko viedokli.
Lai nebūtu tik vienmuļi, to visu atšķaida ar apšaubāmas kvalitātes poēziju un prozu.

Taču, lai to visu kontrolētu, biedrībā vienmēr ir pa kādam sargsunim vai vairākiem kopā - vai tā būtu Latvijas attīstībai politiķa Jura Pūces sieva Zaiga, vai Latvijas attīstībai valdes locekļa Edgara Jaunupa māsa Dace Bargā, vai biedrības pirmā gada finansējuma nodrošinātāja Aināra Ščipčinska dēls. Arī šobrīd Ascendum valdes locekle ir kādas nu jau, diemžēl, mirušas, Latvijas attīstībai politķes meita Eva Johansone (iepriekš - Eva Ikstena-Strapcāne). Zem cut varat uzzināt kā Ascendum sākās, cik ilgi to uzturēja ar Kasieri saistīti ziedotāji-uzņēmumi un kurā brīdī Ascendum uzraka zelta āderi, pa kuru pumpēt finansējumu no valsts (VKKF, SIF, Rīgas Domes Kultūras departamenta un gan jau no vēl kaut kurienes).


Kurš ielika Ascendum pamatakmeni?

Šajā tabulā ir parādīti visi biedrības ieņēmumu avoti. Zem "Citi ieņēmumi" slēpjas viss, ko viņi ir spējuši ieraust no, galvenokārt, VKKF, SIF u.tml. barotavām.
Kā redzams, līdz 2016. gadam Ascendum bija atkarīgi no sponsoriem (lauvas tiesu sameta visādi skandalozi uzņēmumi), savukārt no 2016. gada biedrība sāka sūknēt, galvenokārt, no Latvijas valsts. Kad paskatos agrākajos ierakstos par šo tēmu, tad redzams, ka līdz 2017. gadam lielāko Citi ieņēmumi daļu nodrošināja VKKF un pēc tam pieslēdza arī SIF, it īpaši tad, kad Zaiga no Ascendum valdes locekles krēsla aizrotēja uz SIF direktores amatu (kopš 2019. gada beigām).


Šeit - mazliet sīkāks pārskats par ziedojumiem un galveno ziedotāju saraksts. Azartspēles, ātrie kredīti (ar labuma guvējiem Krievijā), banka, kuras galvenais bizness bija nerezidentu noguldījumi (un kura atrāvās sodus par savu biznesa praksi), būvnieku karteļa pārstāvji, būvnieks, kas uzcēla bēdīgi slaveno sagruvušo Maksimu, utt. Domāju, ka tur vajag diezgan lielu knaģi degunā, lai nejustu tās naudas smaku. 


 




(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shelly
2022-03-15 23:47 (saite)
"apšaubāmas kvalitātes poēzija un proza"? Really? To arī ekselī izlasīji?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2022-03-16 01:03 (saite)
Nē, jo pat bez ekseļa piemērā zemāk var redzēt, ka "sādža" un "saulains" ir lietots pārāk bieži. Turklāt, pietika tikai atvērt nesenāko rakstu Literatūras sadaļā, lai uzreiz uzskrietu šīm stila kļūdām. Varbūt, ja cilvēkam būtu laiks izgulēties un netraucēti rakstīt, vai arī redaktors būtu darījis savu darbu, šādas paviršības būtu novērstas.

"Valentīne piedzima Ukrainā un bērnību pavadīja saulainā lauku sādžā, kur viņas māte strādāja par ārsti un skolotāju. Kā jau skolotājas meita – gudriniece, arī Valentīne pati jutās kā "pirmā dāma" sādžā. Viņai bija neskaitāmi daudz draugu un rotaļu biedru, kam meitene skaitīja priekšā fabulas par dzīvniekiem un mēdza izdomāt visjautrākās rotaļas.
Taču, sākoties pilsoņu kara kaujām Ukrainā, saulainajām dienām pienāca gals."

No S.Remeres prozas darba, kas publicēts satori (un, kā šķiet, arī šādi, pa roku galam, nodrukāts).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2022-03-17 00:53 (saite)
Paldies, es raudu. Šis bija... episki. Tāds intelektuālais gigantisms mūsu provinciālajā literatūrkritikā sen nebija redzēts!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2022-03-17 00:58 (saite)
Mūžīgā raudāšana un gaudošana nudien ir tava specialitāte. Paldies, ka nepievīli! Bet tagad gan - saulainu taciņu uz sādžu! T.i., ćučumuižu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2022-03-16 20:53 (saite)
Labi, tie ir ieņēmumi. Lai pierādītu un izsekotu apgalvojumu, ka ziedojot Satori, tu ziedo LAttīstībai noderētu ekselizēti izdevumi, jo neba nu portāls ir tik ietekmīgs medijs, nepārspīlēsim. Un vēl mazāka neba par to, ka Satori opex būtu 2 mlj. Kampaņas? Kādas un cik? Pasākumi? utt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2022-03-16 23:15 (saite)
Nu obv tas nav tādā brutālā manierē kā atklātas kampaņas vai ka par naudu, ko ascendum/satori saņem no VKKF, viņi uzsauc banketu LA biedru sanāksmei.
Tas viss notiek tā, caur puķēm, caur mūžīgām nejaušībām un sakritībām.
Turklāt, nauda jau nav vienīgais iespējamais labums, nevajag par to domāt tik primitīvi.

Kāpēc būvniekiem ziedot Ascendum? Lai satori rakstītu par to, ka mākslai, kultūrai, whatnot vajadzētu telpu, skandinātu šo ideju, lai nonāktu pie Ze Iepirkuma, kurā uzvar pareizie. Vai arī - kāpēc satori bija intervija ar Viņķeli no Par!, LA politiskā gultasbiedra, ja iepriekš pie viņiem nav manītas regulāras intervijas ar veselības ministriem. Tāpat - Ījabs, atceros viņa jūsmīgo rakstu satori par LA parādīšanos pie horizonta un skat - darakstījās līdz postenim pašā partijā. Utt., u.tjpr. Kā jau rakstīju, ascendum/satori galvenais pienesums/noderīgums ir skandināt un atgādināt par LA svarīgām tēmām.

Tev pilnīgi noteikti ir taisnība, ka Ascendum/satori nav nekas it kā īpaši nozīmīgs, bet katrā ziņā viņi ir viens no zobratiem kopējā shēmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2022-03-16 23:27 (saite)
Plusmīnus, jā.
Taču pats sāpīgākais ir tas, ka
- citu alternatīvu (mediju, organizāciju) nav vai tās ir vājas (es par "kultūras masu medijiem", nevis jaunupu edgaru jo īpaši);

- arī cita satura lāga veidotāju nav, jo tie paši jau ir Satori.

and so it goes. finlandizācija, tikai iekšējā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?