tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2018-03-18 18:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man ir hiperrakstīgs noskaņojums, visticamāk, aprītā 100 gr šokolāde pie vainas, bet to nevar turēt zem pūra.

Tātad, man ir kolēģe, kurai pirms gandrīz diviem gadiem piedzima bērns. Un tad, kad viņa bija stāvoklī un arī tagad, reizēs, kad viņai kaut kas nedalec vai viņa kaut ko aizmirst vai sapiš, viņa saka: "I have mum's brain". Ko viņa skaidroja ar to, ka esot stāvoklī, bērns piesavinājās daļu viņas smadzeņspēju. Izklausās pēc diezgan lielas huiņas, ja kāds man pajautātu vai tā ir huiņa.
Un arī diezgan bēdīgs attaisnojums, lai nevajadzētu uzņemties atbildību par pašas nekompetenci vai kļūdām.

Pirmkārt, nafig?
Otrkārt, šādas runas tikai nostiprina uzskatus, ka sieviešu galvenais uzdevums ir mainīt pamperus, šmorēt, emocionāli balstīt ar aspergeru sirgstošos no Marsa un viņu otpriskus un mājdzīvniekus un ka viņas nevajag likt vadošos amatos, jo viņas nav pietiekami gudras un vadīt spējīgas. Nafig šaut pašas kājā?
Treškārt, man tas liek domāt ļaunas domas, iz sērijas "izskatās, ka tu esi nolemta rīt manus karjeras putekļus, ja jau tevi ir piemeklējušas mammas smadzenes".


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2018-03-19 12:29 (saite)
Kādi varētu būt tie ieguvumi darbā no šī fenomena? Kādā veidā mum's brain var dot pievienoto vērtību darbdevējam vai kolēģiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dumshputns
2018-03-19 13:49 (saite)
"Theory of the mind" - paaugstināta spēja redzēt citos "citu", nevis "sevi". Tas ļauj labāk atpazīt citu īpašās spējas un nespējas, tās pieņemt un menedžēt. Protams, ka tas, cik katra spēj to izmantot, ir pašas talantu un situācijas ziņā. Kā jau visiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2018-03-19 14:10 (saite)
So, ja tu neesi dzemdējusi, tad šīs spējas nav vai nav tik izteikta? Really?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dumshputns
2018-03-19 14:17 (saite)
Šī spēja nobriest visvēlāk, visiem. Gan jau atkarīgs no katra atšķirīgās situācijas un talantiem. Un arī māmiņām atkarīga no tāteikt, “izejas punkta”. Bet ko lai saka, labs jautājums, gan jau ir arī apkārtceļi šo spēju attīstīšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?