tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2015-08-03 19:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kino

Noskatījos "The True Cost" - dokumentālo filmu par apģērbu ražošanas aizkulisēm, kurās īpaši ieskatīties neviens nevēlas, jo nekā īpaši skaista jau tur nav (atšķirībā no skaistajiem korporāciju code of conduct dokumentiem). Filma aizskar tādas tēmas kā apģērbu šuvēju sliktie darba apstākļi, atalgojums, dabas piesārņošana, cilvēku veselības apdraudējums cenšoties parādīt apģērbu industrijas ēnas pusi.
Īpaši pēdējā pusstunda dod pa nerviem.

Izskatās, ka nekas cits neatliks, kā turpmāk mest līkumu zarām, h&m, viktorijas sekrētiem, gapiem, topshopiem un citām lielajām ķēdēm, kamēr viņu biznesa modelis ievērojami nemainīsies.

http://www.imdb.com/title/tt3162938/



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kbrgs_
2015-08-04 02:22 (saite)
I know. Es arī noskatījos. Gap un VS ir vislielākie grēkotāji, kopumā ar Walmart utt lielajām ķēdēm. Es jau kādu laiku atpakaļ sāku mēģināt atteikties no fast fashion, un vispār diezgan normāli sanāk. Liela daļa no problēmas ir tā, ka cilvēki mēdz apģērbu ātri mest laukā - tāpēc arī visu laiku jāmaina kolekcijas, jāturpina ražot, utt. Tāpēc, ja arī ko nopērku no ķēdēm un made in Bangladesh (jo Ķīnā, starp citu, krietni uzlabojušies apstākļi), novalkāju ilgi un pēc tam ziedoju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-08-04 03:02 (saite)
Man joprojām kauns, ka nenoturējos un vienreiz tomēr nopirku šo un to Walmart no pārtikas + 1 sporta krūšturi (kas, bļin, ir baigi labs un nemaksāja daudz), lai gan, kopš ierados Kanādā, nosolījos, ka neatbalstīšu to monstru. Kāja paslīdēja, kad otro reizi kopā ar savu šībrīža istabas izīrētāju tur ievilkos, kura tur mēdz iepirkties. Es ar viņiem reiz runāju par šo jautājumu, taču viņi grib izmantot tās izdevīgās cenas. Nevaru jau arī viņus vainot - naudas viņiem nav daudz, tāpēc taupa uz visu, uz ko var ietaupīt, it īpaši paikas ziņā.

Kopumā gan varu sev sist uz pleca, jo man ir ļoti maz drēbju - tas, ka regulāri kaut kur pārceļos, motivē nepirkt neko lieku - pēdējos dažos gados diezgan labi veicas tajā, ka pērku to, ko vajag, nevis to, ko gribas. Tāpat, ja ir drēbes, kuras nevalkāju, bet kuras vēl ir labas, tās nesu vai nu uz drēbju konteineriem vai lietotajiem apģērbiem.

Taču šī filma mani turpmāk pamudinās iepirkties vēl atbildīgāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?