tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-11-30 17:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kkf

Projektu konkursos man ir divas iecienītākās nozares - literatūras un starpdisciplinārā.
Kā reiz 28. novembrī tika publicēti dati par 2014. gada pēdējās konkursa kārtas finansētajiem projektiem.

And the winners are...

Starpdisciplinārie projekti (nav noteiktas ekspertu komisijas - projektus, domājams, izskata pieaicinot attiecīgo nozaru ekspertus)



Un - svaigākais piešķirtais finansējums projektiem literatūrā.
Literatūras nozares ekspertu komisija
Liāna Langa – komisijas priekšsēdētāja
Lita Silova, Zane Šiliņa, Pauls Daija, Anda Baklāne, Antonija Skopa – Šlāpina, Ieva Kolmane
Langa ir valdes locekle SIA "Apostrofs", Antonija Skopa-Šlāpina darbojas "Ascendum". Jautājums - kā tiek novērsts interešu konflikts? Viņas nelemj par šiem projektiem? Man tas atgādina to, ka Dombrovskis taču arī valdības lēmumā par Hipotēku bankas reorganizāciju (kurā viņa sievai bija varen izdevīgs kredīts) nepiedalījās, bet bija norīkojis kādu citu savā vietā. Vai arī citu gadījumu - Straujuma, viņas dēls un zaļās enerģijas projekti. Es domāju, ka nevienai no viņām nevajadzēja būt šajā komisijā. Kaut vai tikai tādēļ, lai viņu klātbūtne tajā nemestu ne mazāko ēnu uz ar viņām saistītajiem uzņēmumiem/biedrībām.





(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aleja
2014-12-01 16:59 (saite)
nelemj, nelemj, vari būt mierīga. ne tikai nelemj, bet arī fiziski nepiedalās sēdē lemšanas brīdī. tas noteikts arī ētikas kodeksā. un ne vienu nedeleģē - tas tikpat iespējams, kā tas, ka tu pēc mana lūguma promotētu mani sociālajos medijos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aleja
2014-12-01 17:01 (saite)
bet kā es saprotu, tevi vairāk satrauc, nevis tas, kas notiek, bet tas, kas varētu notikt. tā kā saruna droši vien ir bezjēdzīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-12-01 21:41 (saite)
Redzi, tu uzskati, ka visa problēma ir atrisināta vai ka problēmas vispār nav, ja potenciālā interešu konflikta skartais nepiedalās lemšanā, neatrodas telpā. Bet es uzskatu, ka tas ir tipisks "man visi papīri ir kārtībā, šodien jau galvenais - papīri" gadījums.

P.S. Nedeleģē ne vienu? Arī ne otru? Vai varbūt tomēr nevienu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-12-01 21:43 (saite)
Bet tad arī kaut kā tizli sanāk - mazāka cilvēku grupa piedalās lemšanā par konkrēto projektu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aleja
2014-12-01 22:00 (saite)
es neuzskatu, ka problēmas nav. problēma ir, vai drīzāk ir vairākas problēmas, kas izriet no viena apstākļa - Latvijā kultūras darbinieku (radošie + menedžments) loks ir neliels, un kompetentu cilvēku, kas spētu izvērtēt projektus, ņemot vērā visus aspektus, un vienlaikus paši tādā vai citā veidā nesaņemtu publisko finansējumu, vienkārši nav. tāpēc ka, ja tu esi savas jomas speciālists, tas nozīmē, ka tu strādā kultūrā. un ja tu strādā kutūrā, tad visbiežāk tas nozīmē, ka bez publiskā finansējuma tu nevari iztikt, jo tirgus Latvijā ir pārāk neiels un vietējā kultūra nespēj konkurēt ar lēto ārzemju masu produkciju.

šobrīd pastāvošā sistēma ir kompromiss, kas ir tālu no ideāla. cilvēki to ļoti apzinās. problēma nav tajā, ka kāds nespētu ieraudzīt šīs sistēmas trūkumus. problēma ir tāda, ka neviens nespēj piedāvāt adekvātu alternatīvu.

protams, ka nevienu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-12-01 22:09 (saite)
Tiešām, tikai kultūras cilvēki spēj izvērtēt projektus? Kas to izdomāja? "Kultūras" cilvēki? Manuprāt, ja jau kultūras cilvēki apzinās problēmu, viņi varētu atteikties piedalīties "kompromisā" - vieta tukša nepaliktu. Varbūt pēdējais laiks palūkoties arī uz ekseļa pratējiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klusais_okeans
2014-12-09 02:24 (saite)
aaaa, srsly? Tu šito raksti skaidrā?!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?