tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-11-07 11:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Rinkeevich pazinjo, ka ir gejs. Ljoti labi, aplausu veetras, salauzti kreesli, iepeerkam popkornu kvantumos - gaidaam, ko teiks penshi un divpirkstu pieres. BET! krii piebilde, ka "it iipashi viirietim LV" shis ir baigi drosmiigais solis - tieshaam?

Kaadaa veidaa sievietes-lesbietes pazinjojums par vinjas orientaaciju buutu mazaak drosmiigs? (Vai pazinjojums, ka esi feministe, kas LV tiek uztverts kaa sinoniims lesbietei un viirieshu niideejai). Vinju eestu, aprunaatu un kjengaatu mazaak? Driizaak vareetu piekrist tam, ka tik augstai amatpersonai Latvijaa tas bija drosmiigs solis, bet pilniigi noteikti ne taapeec, ka viirietis.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scorpse
2014-11-07 13:11 (saite)
Un tomēr, tomēr. Manuprāt, tā tiešām ir - agresija, kas vērsta pret homoseksuāliem vīriešiem, ir krietni, hmm, agresīvāka nekā pret sievietēm.
Es, godīgi sakot, nedomāju, ka ņirdzīga nicināšana, ko bieži nācies dzirdēt no vīriešiem attiecībā uz lezbietēm, in general ir labāka par, piemēram, piekautiem gejiem, bet nevaru neatzīt, ka, nu, sadauzīts purns tomēr ir brutālāks par smīniņu par lezbēm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-11-07 13:17 (saite)
" agresija, kas vērsta pret homoseksuāliem vīriešiem, ir krietni, hmm, agresīvāka nekā pret sievietēm"
(un arī pārējais teiktais)

++++ (un vel daudz)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-11-07 13:20 (saite)
OK, ja runaajam konkreeti par Rinkeevichu un vajag attieciigu piemeeru - Streips - cik reizes vinjsh ir piekauts? Peec taa vareetu spriest, cik reizes arii Rinkeevichs vareetu potenciaali atrauties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]svari
2014-11-07 16:07 (saite)
Atbalstot biedrenes [info]mazeltov sabiedrisko nostāju, jāpiebilst, ka viņas pētnieciskā žurnalistika ir spējīga izraisīt (emocionālu) agresivitāti, kas samērojama ar to, kas vērsta pret vīriešiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-11-07 13:19 (saite)
Good point, bet tomeer, buutu labi, ja buutu arii kaads peetiijums par fizisku agresiju pret gejiem/lesbieteem/transpersonaam, kas paraadiitu sasisto purnu daudzumu attieciibu shajaas grupaas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2014-11-07 14:50 (saite)
Sievietei lesbietei, vai pat heteroseksuālai feministei (kas ļoti bieži automātiski tiek pielīdzināta vīriešu nīdējai) parasti tiek piespēlēts attaisnojums - "Latvijā taču tik maz normālu veču" un vispār "Neviens to zilzeķi nedrāž,no tā viņai tie kompleksi", tāpēc agresija tiek slāpēta ar uzspēlētu, mākslotu līdzjūtību.
Otrs faktors varētu būt balstīts kādos dziļākos androcentriskās psihes slāņos - tāpat kā homoseksuāla izvarošana degradētās vīriešu vidēs (cietumos utml.) iezīmē sociālo hierarhiju. Tāpēc arī komentāros par Rinkeviča paziņojumu bija manāmas jēlas norādes uz viņa pasīvo vai aktīvo lomu šajās attiecībās.
Resp., sieviete homoseksuālā aktā nemaina savu sociālo statusu, savukārt vīrietis, nonākot pasīvā lomā gan pielīdzinās sievietei, resp., sociāli mazākvērtīgam radījumam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krii
2014-11-07 15:26 (saite)
Jā, starp citu, sieviete, kas uz korporatīvo ballīti atnāks kopā ar citu sievieti drīzāk tiks uztverta kā "nabaga vientuļniece, nāk ar draudzeni", savukārt, vīrietim cita vīrieša pavadībā visdrīzāk būs veltīti daudz vairāk neizprotošu skatienu, un labi, ja tikai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazaa_zive
2014-11-07 14:52 (saite)
un tieši tāpēc, ka vīrietis. daudz vairāk ļaunuma, žults un nicināšanas no aizspriedumainās sabiedrības puses, jo gejs taču kaut kādos vispārpieņemtos standartos apgāž 'īsta vīrieša spēcīgo tēlu'- bieži ir ar sievišķīgām manierēm, ļaujas citam vīrietim, dara to, piedevām, anomālā veidā utt. utjp. pie izdevīga gadījuma, kāds 'īsts vīrs' noteikti tādam mēģinās sadot pa muti, tā vienkārši ir..
turpretī sievietes tiek uztvertas daudz iecietīgāk, ja vien izskatās sievišķīgi, lielākais, ko tādām kārtīgs mužiks pateiks vai piedāvās ir 'trīsoms' vai- lai tak ņemās, kārtīgu daiktu dzīvē nav redzējušas, nu i duras, gan jau satiks kārtīgu tēviņu un beigs muļķoties.

(Atbildēt uz šo)


[info]hedera
2014-11-07 16:44 (saite)
Nedaudz vēl papildinot to, ko te daži jau pateikuši (kādēļ vīrietim grūtāk):

Viens interesants piemērs, sevišķi saistībā ar to vīrišķības konstrukta izaicināšanu - daudzos negatīvos komentāros iezīmējas bailes, ka tie geji tak staigā apkārt un uzmācas->izvaro heteroseksuālus vīriešus. Par lezbietēm šāds naratīvs nav diez ko dzirdēts. Kādēļ šādas bailes: mans minējums - varbūt tādēļ, ka sabiedrības apziņā vīrieša seksualitāte joprojām tiek saistīta arī ar vardarbību (naratīvs par izvarotājiem, kas vienkārši nespēj sevi kontrolēt).

Vēl piemērs: ir vairāki nievājoši apzīmejumi, kas saistīti ar anālā seksa aspektu, nenāk prātā līdzīga līmeņa nievājoši izteikumi par lezbiešu seksa aspektiem.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?