tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-09-22 13:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tātad, man tika ieteikts cepties par to, kas notiek Kanādā nevis Latvijā, jo es šobrīd nedzīvoju Latvijā (30 tur nodzīvotie gadi neskaitās).
Lūdzu, labojiet, ja kļūdos, bet tas ir tas pats, kas ieteikt ukraiņiem, kuri nedzīvo Ukrainā, necepties par to, kas notiek viņu dzimtenē.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]anonymous
2014-09-22 22:28 (saite)
Nē, par Tevi nav runa - zinu daudzus, kas dara, maksā, balso un ko tikai vēl nē. Un tas ir lieliski. Taču te ir runa par gadījumu, kad kādam vienkārši vairāk par visu rūp kāda cita nauda. Un nē, runa nav par Satori, bet KKF konkursu vispār. Pieteikt savus projektus tur var ikviens. Tie tiek demokrātiski vērtēti kaut kādās demokrātiskās komisijās. Jā, piekrītu, droši vien tā ir kļūda. Demokrātija vispār ir nebeidzamu kļūdu virtene. Man arī labāk patiktu, ja katrā nozarē to lemtu viens konkrēts nozares pārzinātājs. Bet tā vairs nebūtu demokrātija, tas būtu laikam pat autoritārisms (lai gan kultūras jomai tas piestāv - pat orķestriem vēl arvien ir diriģenti). Un bail pat iedomāties, kāda jezga tad saceltos pēc katra konkursa rezultātu izziņošanas. Tad ko tagad darīt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2014-09-22 22:45 (saite)
Nekādu iebildumu nevienam pret demokrātiju te, domājams, nav, taču tās svarīga sastāvdaļa ir arī publiskas diskusijas un jautājumu uzdošana par to, kā valsts nauda tiek izmantota. Par konkrēto KKF un Satori tēmu man nav nekā daudz ko piebilst, jo neesmu iedziļinājusies, taču neredzu, kāpēc nevarētu uzdot jautājumus, izteikt viedokļus un pētīt naudas ceļus, it īpaši zinot, kādi korupcijas rādītāji ir LV. Citādi sanāk tā - par visādiem sabiedriskajiem pētījumiem ReBaltica stilā priecājamies, bet par pazīstamāku ļaužu dalību konkursos apspriesties nevar. Jājautā, kura no šīm pieejām ir autoritārāka.

Īsti neredzu iemeslu pieņemt, ka Mazeltov noteikti tikai grib skaitīt naudu cita makā, katram savas sabiedriskās aktivitātes. Var taču vienmēr tas pats KKF izsniegt informāciju par konkursa kritērijiem, gaitu utt., kur problēma?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-09-22 23:49 (saite)
Tu kļūdies. Man nerūp citu nauda, taču mani uztrauc korupcijas līmenis Latvijā un tas, cik negodīgi un neētiski cilvēki rīkojas. Turklāt - ja es būtu rakstījusi un cepusies, piemēram, par to, cik neforši ir tas, ka politiķi iekārto darbos savus radus, draugus, izkārto viņiem izdevīgus darījumus - tur neviens man virsū ar "tu neesi Latvijā, ko tu vispār vari teikt" nemestos; savukārt tiklīdz runa iet par kultūras jomu, tā uzreiz, spalvas pa gaisu un man uzreiz tiek piešūts, ka esmu parazīts, Latvijas nodevējs un kas tik vēl ne.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?