tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-04-22 12:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vislabāk man patīk tie stāsti, kur, piemēram, tiek profilaktiski pesteļots ar homeopātiju un kadiķa dūmiem, bet tad, tavu neražu, gadās saslimt. Kādu laiku tiek turpināts lietot cukurūdeni dažādos agregātstāvokļos, bet, ak nē, pienāk brīdis, kad jāķeras pie lielākā ļaunuma - antibiotikām - un kaut kā stulbi, bet sanāk izveseļoties. Pēcslimības vārgums, protams, tiek norakstīts uz antibiotikām, kas ir visu organismu salaidušas dēlī, tāpēc dedzīgi tiek uzsākta seku likvidēšana ar homeopātiju.
Tikko man ienāca prātā - nez, vai pastāv homeopātiskās slimnīcas? Aptiekas - jā, bet slimnīcas? Kur, piemēram, kaulu zāģis ir no kaut kāda enerģētiskā koka un pie asins bankas tiek runāti tikai jauki vārdi, lai pēc asins pārliešanas cilvēks justos gaišs un laimīgs.

Par reliģiju un visu, kas sākas ar "ai" - citreiz.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2014-04-22 20:42 (saite)
So, man bija brālēns, kurš nomira apmēram trīs gadu vecumā no leikēmijas. Really, tas bija viņa negatīvo domu/emociju dēļ? Arī zīdaiņiem var būt vēzis. Vai tas ir viņu domu vai viņu mātes negatīvo domu dēļ, kamēr šo iznēsāja?

Mani vienkārši fascinē, ka pat daudzi zinātnieki nevar precīzi pateikt, kas izraisa vēzi, kamēr citiem viss ir kristālskaidrs - sliktas emocijas, domas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-04-22 20:43 (saite)
(es jau zinu, ka ja man tagad atklātu vēzi, tad daļa uzskatītu, ka tas ir tāpēc, ka es apsmēju homeopātiju un domu spēku cibā, karma, dieva sods, pati uzprasījās) :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ziema
2014-04-22 20:50 (saite)
daudzas (ne visas, jau atkal vēlos uzsvērt)
Es arī nesaku, ka konkrēti vēzi izraisa negatīvās domas, biju to domājusi plašāk, un vispār jau koncepts "slimības sākas galvā" ietver ko vairāk par negatīvām domām. Es, piemēram, uz ilgstošu stresu vienmēr reaģēju ar plaušu slimībām, tāpēc labi apzinos, ka to cēlonis ir galvā, t.i. manā neprasmē nestresot. Un nevis vīrusos vai aukstā gaisā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]degeneralis
2014-04-22 21:20 (saite)
Ir milzīga starpība starp stresa izraisītām kaitēm un "slimības sākas galvā". Ja cilvēks pēc ilgstoša stresa saslimst, tā ir fizioloģiska reakcija uz fizioloģiskiem (stresa) procesiem, nevis negatīvas domas un emocijas.

Tas, ka stresu (jeb galveno cēloni) var mazināt vai pat novērst, izmantojot kaut kādus psiholoģiskus paņēmienus, ir kaut kas cits, kā slimības sākas galvā deļ negatīvām domām un emocijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ziema
2014-04-22 21:27 (saite)
Ok, te mums atšķiras uzskati – es domāju, ka stress arī ir tikai galvā. T.i., kad būšu nonākusi tuvāk nirvānai (lasīt ar ironiju), mani maz uztrauks tie apstākļi, kas šobrīd dzen šausmās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]ziema
2014-04-22 22:20 (saite)
cilvēks, izdomā, ka vajag 1000 un 1u lietu paspēt, domā par to visu, piespiež, mobilizē savu organismu cīņai par savu mērķi
Pag, un Tu gribi teikt, ka šis nav klasisks "slimība sākas galvā" gadījums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]ziema
2014-04-22 22:58 (saite)
Nu, man šķiet, ka mēs šeit nerunājam par fizioloģisko stresu a la nosalšanu :) tā ka šo nemaz neizskatīju, bet pārējās stresa sekas jeb tas, kas nav "galvā", ir tiešas sekas tam, kas *ir* galvā un jau pusceļš uz slimību. Tā es uz to skatos, neredzu nekādas pretrunas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?