tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-04-01 23:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man ir ļoti skumji, kad es skatos uz to māsiņas attēlu: https://itunes.apple.com/us/app/drinkcontrol-track-drinks/id423425996?mt=8

Esmu vīlusies.

Un visvairāk tāpēc, ka cilvēki, kuriem ir meitas, met pagales ugunskurā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lennay
2014-04-02 08:50 (saite)
Šoreiz tieši par māsiņas stereotipu nepiekritīšu. Piekristu, ja būtu uzzīmēta, teiksim, sekretutka vai kāds tamlīdzīgs sievieti tiešām pie staba piesienošs stereotips. Bet māsiņa, manuprāt, ir gluži otrādi - nepārvaramas varas simbols. Tāds, kam ir neierobežota vara pār vīrieti un kam nevar pretoties, pat ja gribētos. Piemēram, kaut vai ja paskatās uz epizodi ar Selmu Haijaku mūziklā Across The Universe dziesmā Happiness Is a Warm Gun - nabaga nocenoto stereotipisko māsiņu, kas nones jumtu :)

(Atbildēt uz šo)


[info]wowow
2014-04-02 10:17 (saite)
Varētu jau Tevi nomierināt (droši vien nē), ka appā ir arī tikpat stereotipiski puiši (tiesa gan, jāatzīst, ka tajā ir arī stereotipiskas blondīnes un tumšādainas īssvārku daiļavas ar izteiktu krūšu līniju) vai iespēja šos komiksu varoņus (komiksus labāk neskatīties, tur visi ir pārseksualizēti, sievietes, vīrieši un monstri) izslēgt vispār vai iebilst, ka lielāka app auditorijas daļa ir vīrieši. Bet tā, ikdienā dzīvojot starp medijiem, kurā visdažādākās lietas reklamē sapucēti un fotošopā uzlaboti vīrieši un sievietes un matu lakas pudelītēm ar Heidijas Klūmas attēliem vannasistabā, saprotu, ka Tu vienkārši gribēji pacepties, tāpēc nav ko piebilst.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-04-02 16:11 (saite)
O, stereotipiski puiši - tad jau viss kārtībā! NOT.
Nezinu, kā citām, bet man ieraugot to māsiņu un pirms tam blondīnes tēlu - man uzreiz pazuda vēlme jebkad šo appu iegādāties.

Lielākā auditorija ir vīrieši - nu bet protams, un bez šādām seksualizētām medmāsiņām viņi to nepirktu, jo sex sells, kurš tad to nezina.

Ikdienā mediji izmanto cilvēkus kā skaistu, seksualizētu gaļu - vai tu ar to man gribēji teikt, ka visi tā dara, tāpēc arī šajā app tā dara un tāpēc es neko nevaru iebilst?

Bet es saku, ka tas viss ir fucked app un ja no visa augstākminētā var izvairīties, tad kāpēc gan to nedarīt, bet, acīmredzot, vieglākais ceļš ir ienesīgākais ceļš un lai jau tev veicas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wowow
2014-04-02 16:33 (saite)
Tu vari iebilst. Tu jau iebilsti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2014-04-02 10:20 (saite)
Direnas seksisma links: http://fivethirtyeight.com/features/the-dollar-and-cents-case-against-hollywoods-exclusion-of-women/

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2014-04-02 15:15 (saite)
Shmigotajiem pec noteiktas litrazas skiet, ka vini ir pasaules seksigakie zaki un chuvaki, lai gan realitate parasti ir cita. Zel, ka karteja lieta ierakstas klisheju dirskursa, nevis piedava kadu originalaku pieeju temai.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?