tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2012-10-12 13:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šis gan ir forši. Citāts no šodienas "Skolas Dienas", 2.lpp.: "Risinājumu dzimumdalīšanas problēmai atradusi Rīgas Valdorfa skola, kur puiši un meitenes mājturības stundā darbojas kopā un apgūst vienas un tās pašas prasmes. Piemēram, pusgadu visi skolēni mācās kokmateriālu tehnoloģijas, bet alikušo laiku strādā ar tekstilmateriāliem. Mājturības skolotāja Dace Skreba stāsta, ka šādā veidā apgāzt dzimumstereotipus nav grūti, jo jaunākajos bērnos tie vēl nav paguvuši dziļi iesakņoties."


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]green_boulevard
2012-10-12 16:24 (saite)
jā, tā bija arī mana skolotāja. un atzīšu, daudziem puišiem zeķes sanāca daudz labākas kā meitenēm. neviens nesūdzējās, ka jāada, darīja to ar prieku. vai vismaz ar jauku humoru apsmēja darāmos darbus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-10-12 16:30 (saite)
Man nav nekas pretī, ka džeki var uzadīt zeķi labāk par meitenēm, bet man ir iebildumi pret to, ka džeki, kuri ir prasmīgāki kādā disciplīnā, kas it kā skaitās sieviešu lauciņš, tiek izcelti kā sazin kāds brīnums, savukārt beibes, kuras izceļas kāda tipiski vīrišķīgā lauciņā, uzslavas un atzinību vārdiski/rakstiski saņem retāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krazuu
2012-10-12 17:04 (saite)
"man ir iebildumi pret to, ka džeki, kuri ir prasmīgāki kādā disciplīnā, kas it kā skaitās sieviešu lauciņš, tiek izcelti kā sazin kāds brīnums, savukārt beibes, kuras izceļas kāda tipiski vīrišķīgā lauciņā, uzslavas un atzinību vārdiski/rakstiski saņem retāk": +11

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adinkra
2012-10-13 12:55 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adinkra
2012-10-13 13:00 (saite)
Aj, tas kā no sieviešu žurnāliem- "paslavē savu vīrieti". Tas jau tikai meitenītes sakodīs zobus un darīs, a puisīši tak ir jāslavē :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-10-13 13:29 (saite)
Vai vēl labāk - es braucu ar motokrosa moci un ir bijuši gadījumi, kad džeki nevis tur paklapē pa plecu un pasaka way to go, bet kaut ko sāk muldēt par plīti un virtuvi vai olām, kas man tādēļ pieaugušas. Jo dažiem vienīgais pieņemamais gadījums, kad beibe ir uz moča, ir tad, ja viņa uz tā ir plika.
Nez, no kā viņi baidās, ka tāda attieksme.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?