mazaa_mija - Phu Quoc 3 [entries|archive|friends|userinfo]
mazaa_mija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Phu Quoc 3 [Dec. 18th, 2016|09:08 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mūsu vjetnamiešu vecmāmiņa māca mums runāt vjetnamiski un ļoti grib lai iemāci viņai taisīt mazsaālītus gurķus, bet! - diļļu nav, upeņu lapas nav, ozoli te neaug, mārrutki arī te neaug ir tikai čilli dažādu veidu, labākā zivju mērce pasaulē un ķiploki!
Ko darīt? ir kādi varianti?

Posted via Journaler.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:December 18th, 2016 - 05:20 pm
(Link)
Galvenais jau etiķis, garšvielas, kurās marinēt, pēc tam var būt da jebkādas (lauru lapas, pipari, smarzigie pipari, krustnaglinas). A varbūt iemazsālat un ieskābējat tos gurķus? Vai fiksi uzaudzējat vajadzīgās garšvielas!?
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:December 18th, 2016 - 05:25 pm
(Link)
Cik es zinu upeņu vai ozolu/ aroniju lapas padara gurķus kraukšķīgus. Tas ir kā iemazsālīt un ieskābēt?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:December 18th, 2016 - 05:39 pm
(Link)
Gurķiem ir jābūt kraukšķīgiem pašiem par sevi, tad arī marinejot kraulšķēs. A mazsālītos mērcē garšvielu sāls ūdenī un, ja nepagūst apēst tādus, tad pēc kāda laika tie kļūst par skābētiem gurķiem.
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:December 18th, 2016 - 05:41 pm
(Link)
Vari iedot labu proporciju? Man te nav nekādas piezīmes līdz
[User Picture]
From:[info]auksts_entelekt
Date:December 18th, 2016 - 07:01 pm
(Link)
Es taisu pavisam, pavisam vienkārši - uz apmēram kg gurķu ēdamkarote sāls un tējkarote cukura. Trīs daiviņas ķiploka, pāris melno piparu graudiņi (un jums neesošie diļļu kāti), visu pārlej ar karstu ūdeni un paliek zem sloga. Pēc 3 stundām jau var sākt ēst.
Jā, dilles svarīgi, bet var ar iztikt.
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:December 18th, 2016 - 07:02 pm
(Link)
Paldies!
From:[info]ernuerna
Date:December 19th, 2016 - 12:38 am
(Link)
pilnīgi pievienojos entelektam. Cukura vietā lieku medu. Un gurķiem vissvarīgākais ir labs ūdens.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:December 18th, 2016 - 07:49 pm
(Link)
1 l ūdens, 1 ēdk sāls, 1 ēdk cukurs. Ūdenim jābūt garšīgam, tad arī rezultāts būs OK. Liek gurķus burkā vai traukā, kopā ar garšvielām pēc izvēles (ķiploku, Čīli etc.), Aplej ar to ūdeni un gaida. Ja vajag ātri-gurķiem griež nost dibenus un ūdeni uzvāra, lej ar karstu (ne verdošu), ja nav steigas-der kāds nu ir. Atkarībā no apstākļiem lietot var pēc pāris h vai nāk.dienā. pēc pāris dienām būs sāks būt skābēti (īpaši, ja cukurs klāt)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 18th, 2016 - 07:59 pm
(Link)
trīs lietas, labas lietas – es taisu tā:
viena trīslitrene gurķu (tas ir apmēram 1.5 kg ar mazu astīti), bunte zaļumu, kuru tev nav, brangi daudz ķiploku. divi litri ūdens, 4 ēdamkarotes sāls, uzvāra un lej karstu virsū. pēc dažām stundām ir mazsālīts. domāju, ja tu uztaisīsi ar sālsūdeni un ķiploku un kaut ko dārzā sašņakarētu, būs zolīdi.
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:December 19th, 2016 - 02:23 am
(Link)
Ja liek cukuru tad ātrāk ieskābst, ja?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 19th, 2016 - 07:45 am
(Link)
ar karstu ūdeni ātrāk ieskābst. es nekad neesmu likusi nekādu saldumu. vot piešauj to ķirsi un būs čotka!
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:December 19th, 2016 - 07:46 am
(Link)
pēc manas receptes ēdams ir pēc 4 h
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:December 18th, 2016 - 09:09 pm
(Link)
mārrutkus, starpcitu, var aizstāt ar wasabi, ja nu kas.
[User Picture]
From:[info]etalonfunkcija
Date:December 18th, 2016 - 11:57 pm
(Link)
zinu, ka citi taisa ķiršu lapās
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:December 19th, 2016 - 02:25 am
(Link)
Oh, labi, par ķiršiem biju aizmirsusi, te mēs vienu dienu ēdām savvaļas ķiršus, kas nemaz nav līdzīgi mūsu ķiršiem, bet gan pēc struktūras velk uz ērkšķogām