Phu Quoc 3 |
[Dec. 18th, 2016|09:08 pm] |
|
|
|
Comments: |
Galvenais jau etiķis, garšvielas, kurās marinēt, pēc tam var būt da jebkādas (lauru lapas, pipari, smarzigie pipari, krustnaglinas). A varbūt iemazsālat un ieskābējat tos gurķus? Vai fiksi uzaudzējat vajadzīgās garšvielas!?
Cik es zinu upeņu vai ozolu/ aroniju lapas padara gurķus kraukšķīgus. Tas ir kā iemazsālīt un ieskābēt?
Gurķiem ir jābūt kraukšķīgiem pašiem par sevi, tad arī marinejot kraulšķēs. A mazsālītos mērcē garšvielu sāls ūdenī un, ja nepagūst apēst tādus, tad pēc kāda laika tie kļūst par skābētiem gurķiem.
Vari iedot labu proporciju? Man te nav nekādas piezīmes līdz
Es taisu pavisam, pavisam vienkārši - uz apmēram kg gurķu ēdamkarote sāls un tējkarote cukura. Trīs daiviņas ķiploka, pāris melno piparu graudiņi (un jums neesošie diļļu kāti), visu pārlej ar karstu ūdeni un paliek zem sloga. Pēc 3 stundām jau var sākt ēst. Jā, dilles svarīgi, bet var ar iztikt.
pilnīgi pievienojos entelektam. Cukura vietā lieku medu. Un gurķiem vissvarīgākais ir labs ūdens.
1 l ūdens, 1 ēdk sāls, 1 ēdk cukurs. Ūdenim jābūt garšīgam, tad arī rezultāts būs OK. Liek gurķus burkā vai traukā, kopā ar garšvielām pēc izvēles (ķiploku, Čīli etc.), Aplej ar to ūdeni un gaida. Ja vajag ātri-gurķiem griež nost dibenus un ūdeni uzvāra, lej ar karstu (ne verdošu), ja nav steigas-der kāds nu ir. Atkarībā no apstākļiem lietot var pēc pāris h vai nāk.dienā. pēc pāris dienām būs sāks būt skābēti (īpaši, ja cukurs klāt)
trīs lietas, labas lietas – es taisu tā: viena trīslitrene gurķu (tas ir apmēram 1.5 kg ar mazu astīti), bunte zaļumu, kuru tev nav, brangi daudz ķiploku. divi litri ūdens, 4 ēdamkarotes sāls, uzvāra un lej karstu virsū. pēc dažām stundām ir mazsālīts. domāju, ja tu uztaisīsi ar sālsūdeni un ķiploku un kaut ko dārzā sašņakarētu, būs zolīdi.
Ja liek cukuru tad ātrāk ieskābst, ja?
ar karstu ūdeni ātrāk ieskābst. es nekad neesmu likusi nekādu saldumu. vot piešauj to ķirsi un būs čotka!
pēc manas receptes ēdams ir pēc 4 h | |