Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2007-04-22 22:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gluži nesen izteicu savas domas par "traģēdiju" ASV.

Nu tā protams paņēmu šīs nedēļas laikraksta Diena pielikumu Sestdiena. Tur vismaz katru nedēļu var izlasīt aptuveni vienu lapu anekdošu. Bet nu ja jau paņem rokā žurnālu, tad jau var izšķirstīt visu, moš vēl kaut kas intresants būs. Tad nu bija arī. Protams, ka bija arī kaut kas jāuzraksta par mega "traģēdiju". +/- izlasīju visu rakstu, bet nu pats labākais bija raksta beigās. ASV valdības piedāvājums kā varētu cīnīties ar šādām traģēdijām.
Jūs neticēsiet, bet ieteikums bija atļaut katram studentam un pasniedzējam ierasties Universitātē ar ieroci :D Nu tad vismaz viņi būs spējīgi pretoties uzbrucējiem un nebūs jāmirst kā aitām, bet varēs cīnīties pretī kā vilki.

Kā izteicās [info]hesse, tad universitātes jau neesot tā vieta, kur cilvēkiem vajadzētu tikt nošautiem. Redz ASV valdība domā savādāk, arī universitātes, vismaz ASV, varētu ietilpt to vietu sarakstā, kur cilvēkiem draudētu briesmas tikt nošautiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hessin
2007-04-25 20:59 (saite)
tas, ka amīši izdomā, ka vajag aizsargāties pret visu arī universitātē, uzreiz nenozīmē, ka universitāte ir vieta, kur vajag tikt nošautam un ka tā ir jāpataisa par normu. kā jau iepriekš to arī minēju, tāpat arī - amīšiem jau ir sačakarēts prāts ar to, ka viņi uzskata, ka mājās katram ir jābūt pa ierocim -- ja nu . tā vien liekas, ka viņi to vien gaida, ka kāds šaus, laupīs.. turklāt, tie daži ar šo spožo ideju ir galīgi garām aizdomājušies - ja jau visiem būs ieroči, tad arī biežāk tie tiks lietoti (saspīlētās , emociju uzplūdu situācijās); turklāt, ja ieroču "kultūra" tiktu pārskatīta un ieročus izdotu pēc īpašām psihes un vajadzības pārbaudēm, tad būtu mazāk problēmu, bet laikam līdz tam amīši neaizdomājas vai drīzāk -- kāds taču ar tiem ieročiem pelna..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2007-04-25 22:21 (saite)
Jā, un pelna ļoti labi ;)
Tā, ka diez vai viņi tik drīz ieviesīs stingrāku kontroli, tāda nu reiz ir tā amīšu kūltūra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?