Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2013-05-02 17:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šokolādes kūka
Šokolādes kūkas recepte lēnām sasniedz pilnību. Lai gan esošajā sastāvdaļu sadalījumā kaut kas nav īsti sabalansēts, lai tā vienmērīgi izcepto, kā rezultātā vidus nedaudz ieplok, tomēr citādi tā garšo arvien labāk.
Kā saka - spēju pareizā brīdī ieslēgt tv un sadzirdēt vajadzīgo lietu - vajag lietot vairāk sviesta. Es protam tā arī daru. Un sanāk garšīgāk :D

Lai gan protams esmu jau saņēmis ieteikumu kūku labāk saukt par kaloriju bumbu. Šodien tā rupji parēķinot kalorijas sastāvdaļās kopā sanāca ap 5.5K + 1.5K pārlējumā.
Toties figņa ar kalorijā - garšo ta ļoti labi. Vēlams gan ēst svaigu, jo pēc pastāvēšanas ledusskapī tai ir tendence palikt cietākai - laikam sviests veicina šo efektu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nenoteiksme
2013-05-03 01:03 (saite)
ammm.
mana superrecepte, derēs ~24cm diametram:
*200g tumšākā Kalev šokolāde,
* 1/2 daļa no sviesta paciņas.
pusi šokolādes un visu sviestu izkausē ūdens peldē. tikmēr dara pārējo -->
* 3 olas,
* 3/4 cup (viskija glāze) cukurs,
* 3/4 cup milti,
* pustējkarote sodas un pustējkarote cepamā pulvera,
* ~ 3 ēdamkarotes rūgtā kakao,
* kāda šļuka tumšā ruma.

šo visu sajauc ar mikseri, pievieno arī sviesta-šoko kausējumu un liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī nezinucikgrādos - man nerāda, bet ir vairāk par 180. :) cep kādas 15 minūtes, bet var būt arī ilgāk, nez. ir būtiski uzraudzīt, lai nepārcepas, jo tad ir sausa un nejēdzīga. ņemu ārā tad, kad virspuse un maliņas liekas sausas, bet vidū sērkociņš tik un tā paliek ar mīklu. ņammm. stadija ir tāda, ka kūka liekas gandrīz gatava.

atlikušo šokolādi ūdens peldē sakausē ar šļuku saldā krējuma, izveido glazūru.

lai būtu kārtīgi šokolādīgi, ir jābūt TIEŠĀM mellai šokolādei un rūgtam kakao. ā, un cepamos pulverus nevajadzētu likt ar rezervi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]nenoteiksme
2013-05-03 01:05 (saite)
un vaniļas cukuru arī var iekaisīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2013-05-07 12:22 (saite)
Hmm, varbūt būs jāpamēģina.
Lai gan domāju, ka to šokolādi kopā ar sviestu kausēšu drīzāk katliņā, ne ūdenspeldē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nenoteiksme
2013-05-07 13:56 (saite)
nu ja, ka katliņā. :)
ļoti noder metāla krūzīte, nopērkama rimi par dažiem ls (iekšā tai cup'u mērskala), jo to var ērti uzkabināt uz ūdens katliņa malas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2013-05-07 14:03 (saite)
Doma vairāk bija - bez ūdenspeldes. Lai gan, ja ir tāda ērta krūzīte, ko var uzkabināt, tad iespējams tā ūdenspelde nav nemaz tik piņķerīgs process.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?