ammm.
mana superrecepte, derēs ~24cm diametram:
*200g tumšākā Kalev šokolāde,
* 1/2 daļa no sviesta paciņas.
pusi šokolādes un visu sviestu izkausē ūdens peldē. tikmēr dara pārējo -->
* 3 olas,
* 3/4 cup (viskija glāze) cukurs,
* 3/4 cup milti,
* pustējkarote sodas un pustējkarote cepamā pulvera,
* ~ 3 ēdamkarotes rūgtā kakao,
* kāda šļuka tumšā ruma.
šo visu sajauc ar mikseri, pievieno arī sviesta-šoko kausējumu un liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī nezinucikgrādos - man nerāda, bet ir vairāk par 180. :) cep kādas 15 minūtes, bet var būt arī ilgāk, nez. ir būtiski uzraudzīt, lai nepārcepas, jo tad ir sausa un nejēdzīga. ņemu ārā tad, kad virspuse un maliņas liekas sausas, bet vidū sērkociņš tik un tā paliek ar mīklu. ņammm. stadija ir tāda, ka kūka liekas gandrīz gatava.
atlikušo šokolādi ūdens peldē sakausē ar šļuku saldā krējuma, izveido glazūru.
lai būtu kārtīgi šokolādīgi, ir jābūt TIEŠĀM mellai šokolādei un rūgtam kakao. ā, un cepamos pulverus nevajadzētu likt ar rezervi.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: