Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2010-05-10 22:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pardomas

Skolasbiedrs
Šodien satiku vienu savu skolas biedru, ar kuru vēl mācījos kopā pamatskolā. Bija cītīgs skolnieks, daudz mācījās. Vēlāk arī uz kaut kādām mācību olimpiādēm braukāja.
Tagad mācās neklātienē, reizēm kaut ko pastrādā, bet tā mierīgi piepalīdz lauku darbos vecāku mājās. Man, protams, ir grūti precīzi pateikt cik ļoti viņš ir apmierināts/neapmierināts, bet man liekas, ka viņam tīri labi patīk tas, ko viņš dara.

Bet tas ir tā dīvaini - redzēt, ka cilvēks būtu varējis kārtīgi mācīties un patiesībā arī iespējams daudz ko sasniegt. Bet tajā pašā laikā ir tās rakstura iezīmes, kas nav ļāvušas to sasniegt, blakusapstākļi, kas to traucējuši sasniegt. Taču tajā pašā laikā nevarētu teikt, ka cilvēks nebūtu izglītos vai ka nebūtu laimīgs.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]agrieta
2010-05-10 23:13 (saite)
Nesen mana draudzene bija ļoti šokēta, ka viņas klasesbiedrene, kurai bija ļoti liels potenciāls (labi sportoja, skaisti zīmē utt.) strādā darbā, kur meitenes čato ar ārzemniekiem, izģērbjas kameras priekšā un dara lietas, kas vien klientam ienāk prātā. Meitenei ir depresija, viss riebjas. Skolu pameta, kaut bija iesākusi mācīties. Un kā apstāklis šoreiz laikam kalpoja krīze.
Ir ļoti skumji redzēt, ka cilvēki, kuri ir/bija spējīgi daudz ko sasniegt, nonāk nepareizajā vietā, nesasniedzot neko.. Minētā meitene nespēj izrāpties no bedres, kurā iekritusi. Cilvēkiem turpina melot par sevi un savu nodarbošanos.
Nu kaut kā tā tas mans viedoklis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2010-05-10 23:21 (saite)
Šādi gadījumi, manuprāt, ir izteikti negatīvi. Tur grūti, ko saskatīt.

Minētājā gadījumā gan ir savādāk - cilvēks vienkārši dzīvo savādāk. Viņš jau vēl mācās, bet nez vai tas mainīs viņa dzīvesstilu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?