Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2006-10-21 20:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lielais
Šodien izdevās nogāzt Lielo:)
Tiem, kas nezin, tad par Lielo mednieku terminoloģijā sauc lielāko Latvijā dzīvojošo pārnadzi - alni.

Nekāds dižais stāsts, jau nesanāk, bet nu vienalga izklāstīšu nedaudz sīkumos:) Tātad stāvu savā pozīcijā, apkārt klusums, neko nemana un nedzird, dzinējus arī vairs īsti nedzird, kad pēkšņi skatos, ka kaut kas liels lēnām nāk ārā no meža. Bise uzreiz tiek pielikta šaušanas gatavībā, lai brīdī, ka lielais virzītos pāri stigai varētu šaut šim virsū. Bet lielais iznāk apmēram tā, ka redz tikai pusi, un apstājas, un sāk skatīties, tikai skatījās tas pretējā virzienā. Protams parādās jau neliels stresiņš, jo šaut neatļauj drošības noteikumi, tā ka ir jāgaida, kamēr šis virzīsies tālāk. Bet tas tik stāv un blisinās tā kādu pusminūti. Protams, ka uztraukums jau arī dara savu. Te es skatos, ka šis tomēr sagrupējas un dodas tālāk, ko man tikai arī vajadzēja. Tiek notēmēts, cik nu precīzī var šādā situācijā un raidīts pirmais šāviens, pēc kura tas turpina savu kustību, tā ka nekas neatliek kā vien šaut otreiz. Pēc šīs šāviena jau tas pazūd no skata, jo ir ievirzījies jau mežā. Tā ka pārliecības jau īsti nav vai ir vai tomēr nav. Tā nu stāvu un gaidu, kamēr beigsies masts un varēs iet un apskatīt vai nu ir vai nav. Jā pēc tam iznāca arī āzītis, kam viens rags bija aptuveni 1cm un otrs varbūt bija drusku lielāks, kādi 5cm, bet nu nebiju savu uzdevumu augstomos un tā vien varēju noskatīties kā šis momentāli apmetās un varēju pavērot no aizmugures kā šis liek prom. Pēc masta beigām arī devos uz vietu, kur bija gājis šis alnis, lai labi apskatītu vietu vai šis nav savainots. Pēc ne pārāk ilgas apskates, tikai secināts, ka trāpīts ir. Tā kā asinis bija samērā daudz, tad sapratu, ka droši vien šis nebūs ticis pārāk tālu. Tālāk jau protams informēju medību vadītāju, kas un kā ir. Pārējie mednieki ātri reaģēja un aizbrauca nosegt iespējamās pārejas, ja nu alnis tomēr dodas tālāk. Es protams mēģināju dabūt rokā suni, kas kārtējo reizi dzina buku un ne uz ko nereaģēja:) Pēc kāda laika, kad izdevās dabūt suni, pārvietojos uz šaušanas vietu un sāku izsekošanu, bet nu nebija pārāk jāsaspringst, jo lielais nebija pārāk tālu ticis, nu kādus 150-200m un bija tur arī palicis. Tā nu arī tiku pie sava pirmā un pagaidām vienīgā aļņa.

P.s. Piedirst man visus tos "ētisko" dabas mīļus, kas uzskata, ka šāda rīcība ir kaut kāda tur nehumāna vai tamlīdzīgi, jo rītdien cepšus akniņas un pārskatāmā nākotnē tiks ēsti arī dažādi aļņa gaļas ēdieni, turklāt tas nav kaut kāds tur lops, kas barots ar visādiem "kombikorniem", lai tikai ātrāk pieņemtos svarā, tā ir veselīga un īsta mežagaļa :P



(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2006-10-21 20:55 (saite)
man "pie**********" tevi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2006-10-21 20:57 (saite)
Pārāk daudz simboli zem zvaigznītēm, varētu moš arī kādu papildus atšifrējumu, lai es varētu arī saprast, ko tās zvaigznītes nozīmē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2006-10-21 21:09 (saite)
visticamāk, ka neko labu.
tu necieni ētiķus (pēdiņās), es tos, kas neciena ētiķus (pēdiņās)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2006-10-21 21:22 (saite)
Saprātīgi ētiski cilvēki ir ļoti labi, līdz brīdim, kamēr šī ētika ir "saprātīga".
Es vēl daļēji saprotu veģitāriešus, jo viņi vismaz savu pārliecību realizē paši, bet nu cilvēki, kas paši ēd kaut kādus sūda burgerus un pēc tam diršs citiem par to, ka nogalināt ir slikti, es nu nekādi nesaprotu.

Turklāt nevajag aizmirst faktu, ka medības ir katra īstena vīrieša gēnos, jo tā ir ļoti sena nodarbošanās un pateicoties tādai lietai mēs te visi varbūt esam, jo nenogalinot zvērus cilvēki diez vai spētu izturēt konkurenci un kļūt par dominējošo sugu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2006-10-22 03:41 (saite)
1. robeža ir brīdī, kad ir jāizvēlas - mirst tavs slaikais suns vai tavs lielais brālis. protams, ka bez domāšanas tiks izlemts par labu tavam foršajam brālim.
tomēr alnis nekādi neietekmē brāļa dzīvību, ja nu vienīgi viņš mirst badā uz vientuļas salas, uz kuras floras kā tādas nav (jā, jā, protams, bez gaļas visi mirst)

2. vai tu saki, ka visi "ētiskie" ēd burgerus un d****

tavi uzskati un atbildes, komentāri man ir dziļi vienaldzīgi,
varēji jau mierīgi pēdējās rindkopas izlaist par to , ka tev pi***** un pārēsties savu gaļu. nevajag uzreiz aplikt citādos, latvieti.

jēēē, un vīrieši un viņu kāre medīt un nogalināt, pierādīt savu varenību, apliecināt ego, ir nesuši tik daudz karu, ka vnk jau zb

un laikam tie vīrieši, kuriem nav gēnos tā medīt un galināt-kāre nav īsteni, tātad mīkstie un vispār idioti, kas neko no dzīves nejēdz (un, pasarg, ja viņi vēl mājās traukus sievas vietā nomazgā :/)

paraksts: kaimiņciema mazais Jānis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2006-10-22 11:01 (saite)
Nekad neesmu teicis, ka visi "ētiskie" ēd burgerus. Ja Tu ēd gaļu un tajā pašā laikā apvaino mednieku, ka tas rīkojas nežēlīgi, tad kāpēc tu neapvaino tos cilvēkus, kas kautuvēs nogalina mājlopus? Tā ir kaut kāda savādāka nogalināšana?

Es uzskatu, ka medības ir gēnos lielākajai daļai vīriešu, par sievietēm man tiešām grūti spriest. Vienkārši šī brīža sabiedrība izveido šiem cilvēkiem psiholoģisku aizspriedumu, ka medības ir sliktas un ka nogalināt ir slikti, bet es šaubos vai būtu daudz tādi cilvēki, kas aizietu, kādus 3 dzīvniekus nošautu un pēc tam varētu pateikt, ka medības tiešām ir nežēlīgas. Kā var spriest par lietu, kuru Tu pats nekad neesi redzējis un neesi tajā piedalījies?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nfoworm
2006-10-21 22:57 (saite)
Veciit! Kongratulations!

Un anoniimikjim tiek specveltiijums - gudri dirst nav malku cirst :) Pieklaajiigs cilveeks arii parakstaas pie sevis saciitaa - bet tev jau laikam bail :D Tomeer sheit apgrozaas viiri ar ierochiem :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2006-10-22 03:43 (saite)
whatever.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]izii
2006-10-22 17:40 (saite)
Es nekad mežā neesmu redzējis alni, nu šī iespēja vēl samazinājās, paldies...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2006-10-22 18:18 (saite)
Cik reizes Tu esi bijis mežā, lai redzētu šo alni?
Šīs vasaras laikā alņus redzēju kādas 6 reizes. Turklāt tie nav dzīvnieki, kurus varēsi tā vienkārši ieraudzīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]semyhr
2006-10-22 23:22 (saite)
neenu. es neesmu ne dabas miilis, ne diez ko eetisks cilveeks, betnu tas ir taa nezheeliigi. betnu, ne man par to spriest. katrs pats par savu karmu atbildiigs ;)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?