Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-12-29 19:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:demokratija, parstavji, politika

Mani arvien mazāk un mazāk spēj pārsteigt mūsu 100 pārstāvju tālāk deliģētie cilvēki, bet tas patiesībā ir tikai normāli.
Patiesībā, man vēljoprojām nav skaidrs, kāpēc netiek atklāti pausts viedoklis, ka demokrātija ir vienkārši fails un nekas cits tas vispār nevar būt. Ok, ASV tas fails tik izteikti nav pamanāms, jo primāri ir tikai divas partijas, kur iekšienē notiek normālas cīņas, lai vispār tu varētu runāt ar vēlētājiem, kas nodrošina patiesībā to, ka iespējamos kandidātus izvirza savā ziņā slēgta cilvēku kopa, kuras kompetence arī nosaka un kontrolē, cik kompetenti vispār var būt cilvēki, kurus vēlāk ievēl.
Brīdī, kad katrs pats sevi vari izvēlēt par tautas pārstāvi, arī sākās bardaks. Viss, kas ir nepieciešams - labs PR speciālists, nedaudz līdzekļu un pārliecināt banānrepublikas iedzīvotājus, kas nav tas grūtākais uzdevums. Un šajā brīdī, tad arī tas fails parādās - tautu pārstāv tie, kuriem ir labi PR speciālisti un nedaudz kapitāla. Manuprāt, cilvēku intelekts ir nepietiekams, lai reāli spētu izvēlēties spējīgākos pārstāvjus, jo šāda informācija ir vienkārši netriviāli novērtējama, kā arī šo cilvēku faikošanas, blefa līmenis var būt ļoti augsts. Līdz ar to balsošana notiek pēc simpātijas, nevis saprāta viedokļa, kas arī noved pie rezultāta, ka saprāts nav vairākumā pie pārstāvjiem, diemžēl.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ilgodamies
2009-12-29 20:22 (saite)
Eh, kritiska domāšana jau ir ļoti vajadzīga, laba un tādā garā, tikai labāka alternatīva diktatūrai par demokrātiju vēl netiek piedāvāta... Un kas ir kritisks skatījums bez piedāvājumiem reāli ko mainīt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2009-12-29 20:28 (saite)
Noliec kritiskās domāšanas testu, kas dod tev tiesības balsot.
Braukt ar mašīnu - tiesības vajag, nēsēt ieroci - tiesības vajag. A vot balsot par kaut ko pagadās - tiesības vairāk nevajag un šādā veidā var mierīgi nodarīt daudz lielāku ļaunumu nekā nesējot ieroci vai braucot ar mašīnu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ilgodamies
2009-12-29 20:55 (saite)
Ideja laba. Gribētu!
Tikai kur dzirdīgās ausis? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-12-29 21:11 (saite)
Tas savā ziņā ir loģiskais paradokss, jo līdz ar idejas realizāciju tiek zaudēts tik būtiskais elektoriāts ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mans_psihiatrs
2009-12-30 17:38 (saite)
uj,šeit gribas piebilst,ka vaina ir arī un GALVENOKART vēlētajos!!!!!!!!!
jo musu standarta veletajs i politiski neizglitots-respektīvi,balso par labako reklamu un neorientejas politika,ekonomika utt
Ka neka tautas vairakumu sastada deģenerets proletariats.

par demokratiju-sistema nav pilnīga,bet,manuprat/un ne tikai manuprat/ labakā alternativa no parvaldes formām,cita leita ir realizacijā.

te var gari un plaši diskutēt,protams,argumentet un kontrargumentet

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2009-12-30 18:59 (saite)
Gribēji minēt, ka tā ir labākā alternatīva no vispārzināmajām pārvaldes formām. Tikpat viegli varētu izdomāt n citas pārvaldes formas, bet diez vai kāda no tām praktiski tiktu ieviesta. Pat komunisms īsti netika ieviests, jo tas vairāk bija sociālais komunisms. Papildus ir jārēķinās ar atmiņas funkciju, kas var traucēt ieviest daudz labākas pārvaldes formas. Daļa, kam bija labāk vecajā formā, mēģinās sabotēt jauno pārvaldes formu.

Jā, bet gala beigās viss tāpat rezultējas uz to, kā pārvaldes forma tiek ieviesta praksē, jo tas ir pats būtiskākais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?