Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-12-29 19:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mani arvien mazāk un mazāk spēj pārsteigt mūsu 100 pārstāvju tālāk deliģētie cilvēki, bet tas patiesībā ir tikai normāli.
Patiesībā, man vēljoprojām nav skaidrs, kāpēc netiek atklāti pausts viedoklis, ka demokrātija ir vienkārši fails un nekas cits tas vispār nevar būt. Ok, ASV tas fails tik izteikti nav pamanāms, jo primāri ir tikai divas partijas, kur iekšienē notiek normālas cīņas, lai vispār tu varētu runāt ar vēlētājiem, kas nodrošina patiesībā to, ka iespējamos kandidātus izvirza savā ziņā slēgta cilvēku kopa, kuras kompetence arī nosaka un kontrolē, cik kompetenti vispār var būt cilvēki, kurus vēlāk ievēl.
Brīdī, kad katrs pats sevi vari izvēlēt par tautas pārstāvi, arī sākās bardaks. Viss, kas ir nepieciešams - labs PR speciālists, nedaudz līdzekļu un pārliecināt banānrepublikas iedzīvotājus, kas nav tas grūtākais uzdevums. Un šajā brīdī, tad arī tas fails parādās - tautu pārstāv tie, kuriem ir labi PR speciālisti un nedaudz kapitāla. Manuprāt, cilvēku intelekts ir nepietiekams, lai reāli spētu izvēlēties spējīgākos pārstāvjus, jo šāda informācija ir vienkārši netriviāli novērtējama, kā arī šo cilvēku faikošanas, blefa līmenis var būt ļoti augsts. Līdz ar to balsošana notiek pēc simpātijas, nevis saprāta viedokļa, kas arī noved pie rezultāta, ka saprāts nav vairākumā pie pārstāvjiem, diemžēl.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?