Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2008-12-10 23:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pardomas

Lasīju vakarā grāmatu un aizdomājos par ilūzijas spēku.
Tas, kas ir visapkār, kas notiek visapkārt, lielā mērā tiek balstīts uz ilūziju. Ilūziju par bagātību, par īpašumu. Ilūziju par citiem cilvēkiem, to rīcību vai tieši pretēji par ilūzijas radīšanu citos cilvēkos.

Informācijas plūsma jau šobrīd ir pārlieku liela, lai saprātīgs cilvēks spētu to kaut cik apstrādāt, bet ne tik saprātīgs cilvēks vienkārši paļaujas uz plūsmas patiesumu. Cilvēki, kas spēj veiksmīgi manipulēt ar esošo informācijas plūsmu, var ļoti vienkārši radīt ilūziju par savas intereses patiesumu.
Kā bija aprakstīts grāmatā "Grāfs Monte Kristo" - iepludini savu nepatieso informāciju telegrāfu sistēmā un cilvēks, kas izmanto šo informācijas plūsmu, lai gūtu labu, zaudē savu kapitālu. Bet varētu taču šādā sistēmā arī iepludināt nepatiesu informāciju, kas musina tautu?

Rodas fundamentāls jautājums - cik reāla ir šī brīža pasaule? Elektroniski burti, kuri pārvietojas kā elektriski signāli, ripas, kuru ķīmiskās formulas spēj cīnīties ar mistiskiem vīrusu formātiem, papīra gabali ar ūdenszīmēm, kuru dēļ cilvēki ir gatavi nogalināt, papīra gabali, kas uzliek pienākumus un tiesības, un patiesībā ierobežo mūsu brīvību, kaut gan apgalvo tieši pretējo.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusa
2008-12-12 18:07 (saite)
Filozofēšana.. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2008-12-12 18:22 (saite)
Tā var teikt.
Bet vai vari apgalvot, ka tev riņķī nav daudz ilūziju?

Karš balstās uz deception, tas ir, ilūziju(maldīgu uzskatu) radīšanu pretiniekos. Tieši tāpēc arī tā ilūziju pasaule tikai aug plašumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klusa
2008-12-12 22:39 (saite)
Hmm, riņķī, manuprāt, man ir viss kaut kas, tikai ne tas, kas vajadzīgs! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2008-12-13 11:18 (saite)
Riņķī ir arī viss vajadzīgais, vajag tikai to ieraudzīt un paņemt!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klusa
2008-12-13 20:38 (saite)
Tad, acīmredzot, manas kontaktlēcas man par stipru! Vienkārši visu kas patīk nevar tā ņemt un paņemt- te runa ir par cilvēkiem, nevis par lietām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2008-12-13 23:46 (saite)
Es neteicu, ka var paņemt visu, kas patīk, paņemt var vajadzīgās lietas. Varbūt tikai tev liekas, ka tā ir vajadzīgā lieta, bet tā nemaz tāda nav.

Paņemt var ļoti daudz. Vajag vienkārši iemācīties ņemt. Tas nav vienkārši, bet nav arī grūti.

Man jau ar liekas, ka tev tās lēcas tā sūdīgi noregulētas, ja nespēj pamanīt apkārtējās lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klusa
2008-12-14 00:10 (saite)
Nepiekrītu,ka paņemt var ļoti daudz... Pat tad, ja būsi izcili iemācījies ņemt, tad ir jautājums- a, kas Tev dos?! Mēs neesam vieni, vienmēr jārēķinās ar citiem. Iebraucām jau tādās auzās, ka pat īsti nesaprotu vairs- ko Tu domā ar ņemšanu, un ko domāju es. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2008-12-14 00:27 (saite)
Aizņemties nav tas pats, kas paņemt. Paskaties riņķī. Paskaties uz kokiem, kas aug parkos - tas ir skaistums, ko var paņemt, tas ir svaigs gaiss, ko var paņemt. Aizej uz bibliotēku, atver grāmatu un tur ir zināšanas, ko var paņemt. Ir cilvēki ar saviem viedokļiem, ko var paņemt. Ņemt var līdzīgi kā dod. Dod Tu vari to, kas Tevi, bet ņemt Tu vari to, ko apkārtējā pasaule Tev sniedz. Vajag tikai ieraudzīt, ko tā Tev sniedz.

Nejautā, kurš Tev dos, jo dod neviens jau neko tāpat nedod. Skaties, ko vari paņemt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?