Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-07-25 12:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
īsumā par izraēlu-palestīnu-libānu

ir taču skaidrs un ir jāakcentē uzmanība uz to, ka izraēlieši ar savām raķetēm taču tur močī civiliedzīvotājus. pat ja arī šie zaudējumi ir pārspīlēti, taču vienalga močī, no šī fakta gluži vienkārši neaizbēgt. tāpat kā to, ka izraēliešu bērni, piemēram, atstāj savus parakstus uz šīm raķetēm. mūsu ārlietu ministrijas reakcija patiešām nesajūsmina.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kugis
2006-07-25 12:47 (saite)
Nu tāds maigi izsakoties tendenciozs un vienpusējs skats...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-07-25 12:52 (saite)
es saprotu, bet, kad sākas tās runas "ziniet, a mēs nenogalinājām 350, bet 250 civiliedzīvotājus, dirš viņi visu", nu tad ir kā ir

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cherubs
2006-07-25 13:02 (saite)
kāda tad ir oficiālā LV nostāja?'kaut kā neesmu piefiksējis

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-07-25 13:22 (saite)
http://www.delfi.lv/news/national/politics/article.php?id=15052256

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ritvars
2006-07-25 13:03 (saite)
Ja žīdi tiešām būtu izslāpuši pēc svaigām civilarābu asinīm, pusdienā Beirūtu izšķaidītu, nevis pusmēnesi pa kaut kādiem laukiem ņemtos. Domāt vajag.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-07-25 13:18 (saite)
runa ir par to, kā izraēlieši iztēlo karu pasaulei
ka vieni, piemēram, ir briesmīgi teroristi, bet otri - godprātīga regulārā armija, kuras kaujinieki iznāk klajā laukā vismaz desmit kilometrus no padzīvotās vietas, lai godprātīgi tur sagaidītu raķeti vēderā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]untilted
2006-07-25 13:09 (saite)
nevar jau tur vispār neko saprast... tie otri jau ir tieši tādi paši, varbūt drusku mazāka rocība, nevar atļauties jaudīgākas elles mašīnas... par tām meitenītēm - sākumā tās bildes likās shocking, bet ja bišķi padomā - nav jau sarežģīti vienu tādu fotosesiju uztaisīt Libānā un pēc tam ar lielu troksni izsūtīt pa pasauli... tas karš jau nenotiek tikai ar šaujamajiem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2006-07-25 13:36 (saite)
lai veicinātu iztēli mēģinu uzbūvēt analoģiju s-mu: kāds izskatītos L-jas konflikts ar kādu kaimiņvalsti. Uz kā varētu būt balstīti apvainojumi teroristu atbalstīšanā, ķīmisko un kodolieroču izgatavošanā, genocīdā, utt. Kā būtu, ja man būtu jānostājas kādā pusē, jāpieslienas oficiālam viedoklim..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2006-07-25 13:41 (saite)
Interesanti būtu salīdzināt statistiku par to kāda ir attiecība starp bojāgājušajiem teroristiem un civiliedzīvotājiem no izraēlas triecieniem un bojāgajušajiem karavīriem / policistiem un civiliedzīvotājiem no Hezbollah raķetēm.

(Atbildēt uz šo)


[info]aanticulturee
2006-07-25 14:32 (saite)
Man ir drausmīgi žēl, ka tā notiek. Tā vienkārši -- nosauc kādu valsti par vainīgu un nobumbo pilsētas ar visiem iedzīvotājiem. It kā mūsdienās. It kā civilizētajā pasaulē. It kā demokrātijas un taisnības vārdā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ritvars
2006-07-25 14:55 (saite)
Vienīgie, kas apšauda pilsētas bez izšķirības, ir "Hezballāh".
Ja kas, vidusmēra daudzstāvenē dzīvo vairāk cilvēku nekā gājuši bojā Izraēlas triecienos kopš jezgas sākšanās. Tas par to pilsētu nobumbošanu ar visiem iedzīvotājiem.
Domāt vajag.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zathura
2006-07-25 14:55 (saite)
nu jā, bet tas, ka vienā tādā it kā civilizētā valstī vienkārši darbojas tāds grupējums, kas bez jelkādas miņas nolaupa citas valsts karavīrus un pēc tam ar raķetēm nobombardē kaimiņvalsti.. - tas tā normāli? Valsts kas nevar savā iekšienē ierobežot patvaļu un pakontrolēt, vai katrā garāžā nestāv "katjušas", manuprāt, nav diez apžēlojama par to, ka tagad nu jau kāds cits tomēr iebilst pret šādu lietu kārtību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-07-25 19:05 (saite)
nu kādi grupējumi? tas ir vienkārši karš starp valstīm.
tikpat labi var nosaukt kaut kādu Izraēlas piecpadsmito tanku divīziju par teroristisku grupējumu, jo rīkojas viņi tieši ar tādām pašām metodēm, kā hisbollah

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ritvars
2006-07-26 16:23 (saite)
Pag, pag, Libānas armija taču nekaŗo.
Bet Izraēlas 15.tanku divīzija tiešām ir vienīgā, kas rīkojas tieši ar tādām pašām metodēm kā "Hezballāh". Citas vienības nedz rīko pašnāvnieku spridzināšanos, nedz nepakļaujas centrālai valdībai, nedz netēmēti laiž raķetes pa pilsētām, nedz startē vēlēšanās, nedz pasludinājušas par mērķi arābu iznīcināšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tviglis
2006-07-25 23:20 (saite)
Neviens karš nav viennozīmīgs, to nevajag aizmirst. Īpaši jau attiecībā uz to reģionu, tur viss ir tā sajaucies, ka visi vienādi vainīgi.
Attiecībā uz civilajiem Libānā - žēl, bet viņi ir Hesbollah ķīlnieki. It kā Izraēla tiešām būtu tik stulba, ka bēgļu nometnes ar nodomu bumbotu, nu cmon. Arābu un cita veida teroristu lielākā preteklība ir viņu gļēvums un slēpšanās aiz civiliedzīvotājiem - nuja, galu galā, ja viņiem vest karadarbību nav legāli iespējams, tad jau arī nekādi taisnīga kara vešanas likumi uz viņiem neattiecas (neizmantot civilās struktūras kā vairogu utml). Galu galā, parastais mirstīgais tādas fīčas nespēj saprast un vaino to, kas viņa mazajam prātiņam saprotamāks ienaidnieks liekas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-07-26 04:23 (saite)
es jau neesmu neviena pusē un nevienu neatbalstu, īsti nesaprotu, kā abpusējā cilvēku nogalināšanā tur var kaut ko atbalstīt, ja vien runa neiet par tavu paša valsti

vienkārši pasaku to, ka pa arābu, kurš ir ierīkojis sev nometni pie Sarkanā Krusta, tas pats izraēlietis vienalga piļī ar savu raķeti un viņam pofig uz civiliedzīvotājiem, dēļ diviem kareivjiem viņš nomočīs baru ar libāniešiem

un manās acīs šis izraēlietis nav ne ar ko nav labāks par to gļēvo arābu teroristu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tviglis
2006-07-26 08:53 (saite)
Eh, tur vairāk bija mans sašutums par tautiešu gandrīz viennozīmīgo atbalstu Hesbollah nekā par tavu nostāju. Karš jau nav futbols, kur var izvēlēties favorītu un tad jūsmot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?