Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-05-26 22:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:manifesto

no Satori vētras ūdens glāzē:
Frīdvalds: "Vienkārši jāsāk štukot, kā izdot savas lietas, normāli visu bīdīt bez visādu svēto govju baxtīšanas, tad arī izpalix vajadzība viņus jebkādā veidā respektēt."
-------------------------------------
+1. Visam ir jābūt out of control un nevienam nekas nav jāiet pierādīt, neviena cilvēka / kritiķa viedoklim nav jāietekmē autora vēlmi un tiesības rakstīt/nerakstīt, izdot/neizdot. kā arī vēl sākt tā dēļ kaut ko rakstīt/nerakstīt. Tad arī nebūs šitie frenklī-mister-šrenklī.
Zinu pāris bezamz anekdotiskus stāstus, kā cilvēki kaut ko dara ar pirmo domu "kā izdarīt, lai tas izietu caur VKKF". Un rezultātā viņi dara nevis to, ko patiešām grib paši, bet gan to, ko grib no viņiem VKKF, tipa iznāk bezmaz vai kā "valsts pasūtījums". Nu i nah.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jubilacija
2006-05-26 23:27 (saite)
KKF, manuprāt, galvenais mērķis ir finansiāli atvieglot to projektu ceļu, kuri spētu izdzīvot arī bez šīs piešprices - tāda savdabīga prēmija vai kaut kā tā.
P.s. Lai nu kā gan labas lietas, gan drazas saules gaismu ierauga tik un tā - ar vai bez KKF.
p.s.p.s. Un ir arī autori, kas izcērt savus dzimtas mežus, lai tikai dabūtu pirms nāves vēl to savu grāmatiņu rokā paturēt... Un mēs pārdodamies... Jo, ja nebūs naudas, nenotiks arī labās lietas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2006-05-26 23:30 (saite)
Tarantino arī savu māju pārdeva, lai varētu uzņemt savu pirmo filmu. (vēsture gan klusē, vai viņam gadījumā nebija arī vēl paŗis bngalo).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2006-05-26 23:48 (saite)
un tas pasaules ietinējs Kristo, kuram dažs projekts maksā 3o miljonus dolāru, visur uzsver, ka šie megaprojekti ir radīti bez jebkāda sponsoru atbalsta jo, acīmredzot, neuzskata, ka kādam būtu jāiegulda nauda viņu "izpriecās", pat ja tās sagādā prieku arī daudziem citiem cilvēkiem.
vismaz tā bija rakstīts pie visu viņa darbu grafiskajiem attēlojumiem un fotorgāfijām Lugano muzejā, kur notika retrospektīva izstāde. viņiem ar sievu tiešām ir biznesa plāns - naudu viņi ieguvuši sākumā no agrīno darbu pārdošanas (tad viņi ietina vēl tikai nelielus objektus, kā naktsskapīšus, nevis salas un reihstāgu), vēlāk jau no lielo projektu grafiskajām lapām, fotogrāfēšanas un publicēšanas tiesībām u.t.t. tur tiešām jābūt milzīgai mīlestībai uz mākslu, lai visu nopelnīto atkal mestu iekšā nākamajā darbā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smejmoon
2006-05-27 15:47 (saite)
Vai tad ir grūti "nopelnīto mest iekšā nākamajā darbā", ja tic?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?