Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2012-10-25 14:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sakarā ar to, ka aizvien vēl turpinu lasīt asv vēsturi, izbaudu neizsakāmas cilvēciskas kā arī posthumānas mokas sakarā ar globālo topogrāfisko idiotiju
kā tas izpaužas
ne jau tā, ka man būtu problēmas uz asv virtuālās kartes vizualizēt, teiksim, "rajons ziemeļaustrumos"
bet tā, ka reizēm man ir pārliecība, ka dienvidi atrodas četrstūra apakšā, a reizēm - ka augšā
vot, visa šī ģeogrāfiskā pseidozinātniskā šņaga mani ņihuja nepārliecina, tāpēc ko mēs daram?
a) pavadām izziņas nolūkos pāris stundas pie elektriskās izklaides sid's meiers railroads!, kas tāpat dod ļoti sakarīgu ieskatu asv industrijā; b) veidojam pareizas un katram normālam cilvēkam saprotamas asociatīvas ķēdes kartogrāfu makabrisko murgu vietā.

tātad, kā mēs varam saprast asv ģeogrāfiju?

0. visus štatus var sadalīt četrās daļās: a)štati, kas atrodas pie kāda okeāna, kur plaukst un zeļ; b)štati, kas atrodas pie meksikas, kur plaukst un zeļ narkomafija; c)štati,kas atrodas žopā; d)štati, kas atrodas pie kanādas, kur plaukst un zeļ žopa ar narkomafiju, bet nav okeāna.

1. "spāņu dienvidu dakša" (martcores term.). spāņu dienvidu dakša ir štati, kuros kreisais un labais zobs iekožas okeānos, a viss pārējais - meksikā. tātad, no kreisās uz labo - kalifornija, teksasa, florida.

1.1. jāatceras, ka lai arī daudzfutbolētā luiziāna ar ņuorleānu ir frenč oridžins, tā neatrodas tur, kur tai būtu jāatrodas, tobiš pie kanādas, bet gan pie meksikas, pa labi no centrālās teksasas, kamēr pa kreisi pāsrteidzošā kārtā ir arizona, kurai laikam bija jāatrodas laukos. pilna asociatīvā ķēde, lai iedomātos šo visu meskalinizēto galu: švarcnēgers ar cigāru zobos - šeins douns - kovbojs pie rančo sēž runčo mugurā - marodieri plūdos ar plostu steidzas glābt samsung televizoru - pensionārs šūpuļkrēslā ar izpuvušu zelta zobu.

1.2. to, ka arī ņūmeksika atrodas kaut kur tur, nav jāatceras. to principā var diezgan viegli uzminēt pēc sekulārajām pazīmēm.

2.1. "gogol bordello" (martcores term.). asv austrumkrastu ikviens normāls cilvēks daudzmaz pārzin tāpat vai arī vismaz valdās pēc ņuha, čuja un poņas - tie ir vecākie amrikāņu štati un vecākās pilsētas. pensilvānija, konektikuta, merilenda, bostona, klīvlenda, ņujorka, pitsburga,rodailenda, viss vienā čupā. bordello no apgaismības un unikorniem pa krasta līniju tuvojas mordorai, tobiš kanādai, caur ņūhempšīru, vermontu un, visbeidzot, menu.

2.2. mena - tas ir opposite vašingtonas štatam pretējā kartes pusē, šie divi štati sevī unikāli apvieno okeānu ar žopu. asv ārējais maļēviča četrstūris sastāv no kalifornijas - vašingtonas - menas - floridas. skaisti.

3.1. "demokrātisko vergturu kulaks" (martcores term.), atrodas virs spāņu dakšas labajā pusē un vienlaikus ir arī centrālā onkoļa toma industrijas vēsturiskā bāze. pirksti no kreisās uz labo - misisipi, alabama, džordžija, abas karolīnas. plauksta - tenesija. asociatīvā ķēde nav nepieciešama.

4. "ignorance is bliss" (martcores term.), asv vidiene. biedri, kas mums ir jāzin par amerikas vidieni? biedri, par amerikas vidieni mums nav jāzin nekas. tur, protams, atrodas tādas lokāli slavenas orku teritorijas kā aiova, kolorādo, nebraska, kanzasa un ārkanzasa tiem, kam, bļ, nepietika ar kanzasu, misūri un montana ar visādām dakotām, kā arī vaiominga tiem, kam, bļ, nepietika ar dakotām. nahuj. ir tur viņas vai viņu tur nav, starpības nekādas, jo šeit svētā ūnijā dzīvo tikai bifeļu atstātais mantojums un bidlozemnieki.

5. "andris grave" (martcores term.). īpaši speciāla izklaide asv vidienē miesās stiprajiem un garā vājajiem - jūta, uz kuru savulaik tika izpizģīti mormoņi un andris biedriņš, kā arī nevada,kurā uz gaziljonu kvadrātkilometru tuksneša atrodas trīs vienrokaini bandīti un biljarda galds. talantīgākie vegasas klienti tiek apglabāti tuksnesī, kur tos apraud mormoņi,kamēr biedriņš un kiriļenko ar tukšiem skatieniem cīnās zem groza.

6. "brūnais monopola trio" (martcores term.) - jeņķu smadzeņu centrs, indiāna, kentuki un ilionoisa, no kurienes ir nākusi liela daļa asv prezidentu, bet pa ielām slēgtos un atvērtos limuzīnos braukā itāļu mafija. saprāta triumfam mēs nevar nepieskaitīt arī divas blakusesošās darba triumfa pārstāves - mičiganu ar detroitu un ohaio ar kolambusu. ilgu laiku galvenais kontinenta bloks, jopt!

7. "dzimtenes nodevēju forts" (martcores term.) - zažopinska pie kanādas robežas, viskonsina ar minesotu. viskonsinā egles aug, kas pārspēj katru stāstu, bet kur lai tādus vīrus ņem, kas šīs egles, etc etc, sestdienā pēc labas pirts vīri steidz uz floridu, etc etc

8. "rietumkrasta hipsterbīčs" (martcores term.) - virs kalifonijas: oregona un jau minētā vašingtona, kur,kā jau var noprast, ne tikai dzīvo cilvēki, kas ir iemācījušies staigāt bez priekšējo ekstremitāšu atbalsta, bet vēl uzcēluši tādas pilsētas kā portlenda un sietla, kurās jaunatne var, bļ, izpausties.

tas viss. tagad es zinu asv karti!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scorpse
2012-10-25 16:12 (saite)
Glīti.
Es ASV ģeogrāfiju lielā mērā iemācījos no Vējiem līdzi un šitā: http://www.youtube.com/watch?v=sNUDDaEOvuY
Bet Tava metode ņemama, asociācijas ir manta.

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2012-10-25 16:17 (saite)
Foršākais ASV ģeogrāfijas skaidrojums ever!
Par austrumkrastu, ko "pārzin ikviens normāls cilvēks" atļaušos nepiekrist; tur to štatiņu ir tik daudz un tik maziņi, ka kartē huļi kaut ko sapratīsi. Savulaik, bakstoties pa ģeogrāfijas spēlēm, tas bija apmēram tikpat tumšs nostūris kā Antiļu salas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2012-10-25 16:57 (saite)
nu,galnais, ka es zinu, aks tur ir par štatiem un pilsētām
to visu zooparku var sabāzt tādā pusotrā dakotā, imho

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vedjmah
2012-10-25 16:18 (saite)
par arizonu - pilnīgi aplami, tur ir pavisam cits fīlings nekā tu apraksti, turklāt galīgi nemeksikānisks. tas pats pat jūtu, nekāda andragreiva, viens vienīgs krišapojehala. Alabamā tajās jūdzēs pie jūras (Mobile, piemēram) ir pilnīgi savādāks layouts nekā iekšienē. Tas pats par džordžu gar okeānu, floridas extensija. KeyWesta un visas floridatslēgas toties ir galīgs rasta un jamaika.
kur likt virdžīnijas,? bordelī iztrūkst delawēra, kas sajūtu ziņā 1:1 atbilst dobeles rajonam. Un vēl, Batonrūža ieliek orlīnzai frenčiskumā. Washington DC vispār manā skatījumā ir atsevišķs štats, tāda brisele.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2012-10-25 16:31 (saite)
Imho tas Arizonas un Jūtas fīlings ir aktuāls tiem, kas brīvo laiku labprāt pavada, rāpjoties pa saules pārkarsētām klinšu takām :) Nu, un Jūtā, protams, jumtu raujošie mormoņi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vedjmah
2012-10-25 16:47 (saite)
Da tur viss rauj! :) Es neizturēju un pēc saspiestās pirmās reizes 4.5 dienu vizītes aiztesos otrreiz uz 20 dienām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2012-10-25 16:56 (saite)
džordžija un arizona mentāli vēsturiski atškiras no reģiona, cik var saprast no vēstures
bet mēs te par ģeogrāfiju, lai var atcerēties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaika
2012-10-25 16:24 (saite)
valdās pēc ņuha, čuja un poņas

(Atbildēt uz šo)


[info]kbrgs_
2012-10-25 16:25 (saite)
rzhu i nemagu... cik labi butu, ja angliski varetu kaut dalu iztulkot, profesori apreektos

(Atbildēt uz šo)


[info]zverj
2012-10-25 16:30 (saite)
Spēcīgi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zverj
2012-10-25 16:30 (saite)
Bet Havaju salas un Aļasku aizmirsi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2012-10-25 16:55 (saite)
tā vispār nav nah amerika

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kbrgs_
2012-10-25 18:47 (saite)
baraks iebilstu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?