Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2012-04-04 16:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Благодаря показаниям экстремистов адвокат надеется доказать, что медицинская экспертиза ошибочно признала его подзащитного сумасшедшим. Врачи заключили, что Брейвик страдает от параноидальной шизофрении и полагает, что в мире идет война между исламом и Западом. Липпестад хочет показать, что не только Брейвик верит в эту войну - и что она, следовательно, не является плодом его паранойи.
xx

nu, tipa, skaidrs
šizofrēniķis ir klīnikā uz mūžu, a psihopātam var iedot tikai kādus gadus 20 cietumā
es to gudrā grāmatā izlasīju

bet patiešām ļoti interresants ir  aspekts par to, vai šizofrēniju var definēt tikai kā ticību / pārliecību, kura piemīt tikai tev un nepiemīt vairāk nevienam citam
pie aleksandrova komentos bija labs piemērs par to, ka diezgan daudzi šizofrēniķi tic, ka viņus nezināmi spēki apstaro ar radiāciju
tobiš, viņi sanāk kā tādi sektanti un mudaki, nevis šizofrēniķi, jo viņi ir vairāki, kas tic vienai lietai


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]biezpientaure
2012-04-04 16:36 (saite)
jā, dabiska fona radiācija iedarbojas uz cilvēku katru mīļu dienu.
problēma ir apstāklī, ka pie šiem spēkiem nevar aiziet iedzert tēju un pačatot?

piem. daudzi tic, ka nauda ir reāla. nu, itkā jau ir, normas apstākļos.
uzskatīt viņus par šizofrēniķiem?

(Atbildēt uz šo)


[info]honeybee
2012-04-04 16:42 (saite)
Viens gudrs vecis teica, ka nav nozīmes, KAM TIEŠI cilvēks tic, nozīme ir tam, cik lielu nozīmi cilvēks šai ticībai piešķir, cik daudz tā nosaka viņa dzīvē.

Tb jebkurš izglītots cilvēks zina, ka uz gandrīz vai katras virsmas ir nejēgā daudz mikrobu visādu, bet tikai cilvēks ar OCD atsakās pieskarties dajebkurai nedezinficētai virsmai. Untātālāk. (Kas, protams, padara diagnozi sarežģītāku; tādēļ ieviesta otra, vienkāršāka metodoloģija - ja iedod cilvēkam ripas pret šizofrēniju un viņa uzskati mainās, značit cilvēks bijis šizofrēniķis ;))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neverklever
2012-04-04 16:50 (saite)
a kā tādas ripas ietekmē garīgi veselu cilvēku? t.b. interesanti, zāles ko piemēro šizofrenijas lēkmju gadījumā, uz kādu principu tās strādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2012-04-04 17:00 (saite)
Nu kā, tu dabū tikai blakusefektus (trulu skatienu, šļūcošu gaitu, siekalošanos vai sausu muti un citus labumus), bet dakterim nav nekā, ko ierakstīt bonusiņos :)

/nemediķis, sagrābstīta informācija, neņemt baigi nopietni, pieņemu labojumus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2012-04-04 17:08 (saite)
Nurekušeku problēma:
A person who is psychotic is out of touch with reality. People with psychosis may hear “voices” or have strange and illogical ideas (for example, thinking that others can hear their thoughts, or are trying to harm them, or that they are the President of the United States or some other famous person). They may get excited or angry for no apparent reason, or spend a lot of time by themselves, or in bed, sleeping during the day and staying awake at night.

Un risinājums:
During the early phases of drug treatment, patients may be troubled by side effects such as drowsiness, restlessness, muscle spasms, tremor, dry mouth, or blurring of vision. [..] The long-term side effects of antipsychotic drugs may pose a considerably more serious problem. Tardive dyskinesia (TD) is a disorder characterized by involuntary movements most often affecting the mouth, lips and tongue, and sometimes the trunk or other parts of the body such as arms and legs.

Piezīmēsim, ka izskatās, ka avots ir diezgan "par" ārstēšanu ar tabletītēm, nevis pret :) ja nu gadījumā šķita pārāk tendenciozi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neverklever
2012-04-04 17:32 (saite)
jā..jāpalasa vēl, jo tēma interesanta. Nav skaidrs, kā atšķirās kristietis, kas pilnā nopietnībā tic bībelē paustajam, nu tur runājošai čūskai un dēmoniem, sarunājās ar dievu, kas uz viņu nemitīgi runā un vada pa dzīvi, no jau klīniskas diagnozes, jo viņš ir vienkārši ticīgs. Vai piemēram, paziņa, kas tic citplanētiešiem un meditējot sazinās ar viņiem katru gadu braucot uz lilasti. Vai paziņa, kas vienmēr staigā tikai baltā, pie katras izdevības meditē, ieiet transā biedejot apkārtejos un apkvēpina visus ar saviem smaržkokiem. Interesanti, vai tiešām ekscentriķiem tādas zāles nemaz nepalīdz, pat, ja viņi nav traki un cik tālu tā ir ekscentrika un dzīvesveids, kas sniedz emocionalu komfortu un, kur jau trakums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2012-04-04 17:36 (saite)
Nu es dikti pavilkos no Dariana Līdera grāmatiņas "What is Madness?", kas uz visiem šiem jautājumiem atbild, pie tam nekļūstot par kretīnu (man tā šķiet).

Vārnings nr.1: džeks tiešām necieš visus debīlos tablešizrakstītājus
Vārnings nr.2: pašdiagnosticēšana ir gandrīz neizbēgama, nu vismaz es smuki sevi sadiagnosticēju (un tapu daudz laimīgāka nekā pirms tam, tā ka varbūt nemaz nav slikti)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neverklever
2012-04-04 17:47 (saite)
o, paldies par pamestu grāmatu.
pašdiagnosticēšana laikam ir neizbēgama lasot šitāda veida literatūru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?